۱۳ / شهريور / ۱۴۰۵ - 04 September 2026
17:32
کد خبر : 8718287
۱۹:۰۹

۱۳۹۵/۰۵/۰۵
آیت الله علم الهدی:

تشکل‌های دانشجویی محدود به دوره دانشجویی نباشد

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: یکی از اشکالات در تشکل‌های دانشجویی این است که عمر فعالیت‌شان به اندازه دوره دانشجویی آنهاست و به‌محض فارغ‌التحصیلی، وابستگی‌شان به تشکل را رها می‌کنند؛ این مشکل هم مربوط به بسیج دانشجویی و هم مربوط به سایر تشکل‌های مقدس دینی است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در دیدار با اعضای اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: چهره‌های نورانی شما جوانان عامل امیدبخشی در برابر همه دغدغه‌های مختلف اجتماعی سیاسی مربوط به این نظام است؛ وقتی قامت‌های مصمم و چهره‌های جدی شما در حمایت از دین، دفاع از ارزش‌ها و محور نظام، یعنی مقام ولایت را مشاهده می‌کنم، صرف نظر از امید به آینده،  آرامش پیدا می‌کنم. امیدوارم در صراط مستقیمی که در آن استقرار پیدا کرده‌اید، ثابت قدم بمانید.

وی افزود: نکته‌ای که شما برادران و خواهران باید مورد تأمل قرار دهید، نه تنها نگاه به آینده، بلکه در درجه اول مطالعه و نگاه به گذشته است چراکه معمولاً خاصیت احساس و اندیشه جوان نگاه به جلو است و همواره برای آینده آرمان می‌پروراند چه در مسائل شخصی، چه فعالیت‌های اجتماعی و چه در دورنمای پیشرفت خود، در حالی‌که نگاه به گذشته مقدم به نگاه آینده است.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی تصریح کرد: آرمان‌ها نسبت به آینده در جای خود محفوظ است اما نگاه به گذشته حاصل تجربیاتی است که راه آینده را روشن و مشخص می‌کند. این خاصیت جوان که «کاخ‌ساز» و «رویاآفرین» نسبت به آینده آرمانی خود باشد و این‌که وجود آرمان در اندیشه آن‌ها به‌عنوان دورنمایی برای پیشرفت لازم است، انسان را از وضعیت موجود و تکیه بر داشتن‌های خود باز می‌دارد.

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: اگر نگاه به گذشته در کنار نگاه به آینده باشد و تجربیاتی در نتیجه نگاه به گذشته برای انسان به وجود آید، مسئله آرمان برای انسان از توده خیالات خارج شده و وضعیت جدی‌تری به خود می‌گیرد که انسان با قاطعیت جدیت به سوی آن آرمان حرکت کند.

وی عنوان کرد: نگاه به گذشته جامعه اسلامی دانشجویان و نقطه تشکیل این تشکل مقدس دانشجویی مورد تأمل است، برخی از افرادی که در این تشکل بوده‌اند، امروز عناصر مثبتی هستند که بسیاری از جریان‌های کشور را رقم می‌زنند و امروز در یک فضای خیلی وسیع‌تر از یک محیط دانشجویی در سطح کشور و بلکه جهان اسلام در حال فعالیت هستند.

امام جمعه مشهد مقدس اظهار داشت: ضرورت پیدایش جامعه اسلامی دانشجویان که انعقاد آن از محیط دانشگاه تهران آغاز شد، انحراف برخی از تشکل‌های ظاهراً اسلامی از مسیر امام و ولایت بود و آن انحراف این ضرورت را ایجاد کرد که نیروهای متدینی که می‌خواستند تحت عنوان گاسلامی" در دانشگاه فعالیت کنند، جامعه اسلامی را تشکیل دهند.

آیت‌الله علم‌الهدی تصریح کرد: انجمن اسلامی در ابتدا در برابر جریان‌های منافق و کمونیست تشکیل شد که نیروهای آن بیشتر کسانی بودند که در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نقش داشتند و به فرمایش امام بزرگوار، انقلاب دوم را همین نیروهای انجمن اسلامی دانشجویان به وجود آوردند.

وی افزود: بر اثر نفوذ برخی عوامل در اتحادیه این تشکل دانشجویی که آن روز تحکیم وحدت بود، این نهاد مقدس دینی دانشجویی با رهبری امام و مقام معظم رهبری زاویه پیدا کرد و متدینین و نیروهای اصلی ولایی دانشگاه درصدد تأسیس نهاد مقدسی برآمدند که بتوانند بدون انحراف در آن فعالیت سیاسی داشته باشند و بدین ترتیب جامعه اسلامی دانشجویان تشکیل شد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی گفت: متأسفانه در کشور ما مسائل گذشته به‌‌طور دقیق به نسل جدید منتقل نمی‌شود و بیان روایت‌ها و نقدها متضاد می‌شود و یا اصلا منتقل نمی‌شود. دو نکته در این بحث برای ما مهم است؛ اینکه عامل انحراف و زاویه انجمن اسلامی در آن بازه با ولایت چه بود؟ در حالی که این تشکل نیروهایی داشت که در عین سلامت فکری، در خط دفاع برابر القائات سوء جریان‌های التقاطی نیرومندانه مقاومت کرده بودند و به حدی به امام(ره) وابسته بودند که تنها جریان بی‌پروا در تسخیر لانه جاسوسی بود. چه شد که این‌ها دچار انحراف سیاسی شدند؟

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه تشکل دانشجویی با سایر تشکل‌ها تفاوت دارد چراکه دارای یک بدنه معصومانه و احساسی قوی است که می‌توان با جریانات عاطفی، فکر آن را تصرف کرد، عنوان کرد: از سال 68 حدود 27 سال می‌گذرد و این مدت کم نیست. یعنی حدود 6 دوره دانشجویی فعالیت کرده است.

امام جمعه مشهد مقدس تصریح کرد: این‌که برای جامعه اسلامی کوچک‌ترین ضعفی پیش نیامده نکته قابل توجهی است و عاملش این است که عزیزان مؤسس این نهاد که آن روز دانشجو بودند و پس از پایان دوره دانشجویی در این تشکیلات داخل نبودند، تشکیلات را رها نکرده و مراقب آن بودند تا عوامل نفوذی وارد تشکیلات نشوند.

وی افزود: امروز خوشبختانه جامعه اسلامی به عنوان یک نهاد صد درصد ولایت‌گرا تثبیت شده و به نقطه‌ای رسیده که نمی‌توان آن را منحرف کرد.

آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات در تشکل‌های دانشجویی این است که عمر فعالیت‌شان به اندازه دوره دانشجویی آنهاست و به‌محض فارغ‌التحصیلی، وابستگی‌شان به تشکل را رها می‌کنند؛ این مشکل هم مربوط به بسیج دانشجویی و هم مربوط به سایر تشکل‌های مقدس دینی است. بنابراین ما در حق خودمان که بر مبنای اندیشه دینی و گرایشات الهی و عبودیت و بندگی‌مان است، با تمام شدن دوره دانشجویی نمی‌توانیم تشکل‌ها را رها کنیم.

وی تاکید کرد: امروز جامعه اسلامی دانشجویان یک ظرفیت بالای سیاسی در محیط دانشگاه است آن هم با این جدیت و با این اخلاص و صفای کامل در مبانی فکری و عاطفی؛ این ظرفیت بالایی برای ولایت در محیط آکادمیک است و اگر خدای ناکرده این تشکل تضعیف و یا مصادره شود، تبدیل به ضدسرمایه می‌شود و این مورد رضای خداوند نیست.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه جامعه اسلامی دانشجویان تشکل مقدس و پشتوانه نیروهای متدین دانشگاه است، افزود: مؤمنان کسانی هستند که خدا و پیامبر اکرم(ص) را باور کرده و دچار تردید نشدند؛ یعنی ما به عنوان یک دین‌مدار نه باید در حوزه اندیشه دچار تردید شویم و نه در حوزه عملیات.

وی بیان کرد: آنجا که افراد بخواهند شخصیت خود را برای اسلام سرمایه‌گذاری کنند، ممکن است دچار تردید شوند و موضع‌گیری سیاسی را برای حفظ شخصیت آکادمیک خود کنار بگذارند چراکه طرف مقابل را با عملیات روانی‌اش به عنوان یک عنصر زورگو و بی‌استدلال معرفی می‌کند در حالی که این موضع سیاسی لازم است.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید