دستگاه ها نسبت به مسئله فرهنگ اهتمام ندارند
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نشست خبری در اردبیل گفت : استانها به تناسب جایگاه ها و مسائل مختلف به لحاظ جغرافیایی و فرهنگی ،هم مرز بودن با سایر کشور ها و سایر استان ها نوع آداب و رسوم و پیشینه تاریخی دارای مسائل و مشکلات و قوت های فرهنگی خاصی هستند.
اما وظایف شورای فرهنگ عمومی تاکید بر داشته های غنی فرهنگی و پرهیز و جلوگیری از ناهنجاری های فرهنگی است و حضور بنده هم در راستای تاکید بر این همدلی و همزبانی با اعضای شورا بود.
قانون گذار هم در انتخاب اعضای این شورا دقت خاصی بکار برده و افراد متین و موثر را گنجانده است اما با وجود تشکیل شورای فرهنگ عمومی از سال 70 و 72 که این دستگاه شروع کرده به کار کرده ، اگر خیلی از کاستی ها در طول این دو دهه و بیشتر از آن نبود این دستگاه اگر درست به وظایف خودش آگاه بود و درست به وظایف خودش عمل می کرد وآینده پژوهی داشت وضع بهتر از این بود و ما امروز معضلی به نام تهاجم فرهنگی نداشتیم.
متاسفانه استفاده خوب و موثری از توان این شورا نشده است و بسیاری از کاستی ها که تا به امروز می توانسته با وجود این شورا امروز نباشد.
شاهمرادی درجواب سوالی درارتباط با تاثیر فضای مجازی در فرهنگ کشور نیز افزود :
ما می توانیم از فضای مجازی برای بیان حقایق اسلام و انقلاب اسلامی بهره ببریم اتفاقا بهترین فرصت در اختیار ماست تا انقلابمان را به دنیا عرضه کنیم و هیچ چیزی در این رابطه مانع نیست . نسل جدید باید این فرهنگ را یاد بگیرد و به نسل بعدی هم یاد بدهد.
اکثر دستگاه ها و اکثر قوا نسبت به مسئله فرهنگ اهتمام ندارند و در اولویت آنها نیست.
ما در مقوله فرهنگ به این نکته که بحث فرهنگ اولویت دارد اعتقاد داریم، اما اکثر دستگاه ها و اکثر قوا نسبت به مسئله فرهنگ اهتمام ندارند و در اولویت کاری آنها نیست و تاکید مقام معظم رهبری در سخنان اخیر خودشان با تعبیر ول انگاری فرهنگی به این دلیل است که ایشان عمق تاثیر فرهنگ را می دانند که تا مغز استخوان نفوذ کرده و تاثیر می گذارد.
تمام مشکلات فرهنگی ما حاصل بی دقتی های فرهنگی ما از گذشته تا به امروز بوده است.
اردبیل سرمایه های بسیار تاثیر گذاری دارد
شاهمرادی با اشاره به بازدید خود از مراکز فرهنگی استان اردبیل و برگزاری جلسه فرهنگ عمومی استان گفت : استان اردبیل داشته ها و سرمایه های زیادی دارد که می تواند بسیار موثر و مفید هم به لحاظ فرهنگی و هم به لحاظ اقتصادی به عنوان الگو برای استانهای دیگر مطرح باشد. هرچند این استان هم دارای کم و کاستی هایی است اما داشته ها و نکات قوت و هم دلی بین مسئولین نشانگر این هست که در طول زمان مباحث و مشکلات این استان قابل حل می باشد.
عدم کتاب خوانی یکی از سرچشمه های مشکلات امروز ماست
شاهمرادی به اهمیت مسئله مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت : ملتی که داشته های غنی دارد و به آن می بالد هرگز به فرهنگ بیگانه اجازه نفوذ و تاثیر گذاری نخواهد داد ، یکی از اهداف دشمن سرخورده کردن و ایجاد یاس ملت ها نسبت به فرهنگ خودشان هست و اگر فرهنگ غنی ما به درستی تبیین و به نسل جوان منتقل شود فرهنگ بیگانه توان نفوذ در آن را نخواهد داشت. فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اگر در جامعه ما درست جا افتاده بود امروز ناراحتی و معضلی بنام نفوذ فرهنگی نداشتیم. و دقیقا تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع کتابخوانی هم به همین دلیل است.اگر بچه های ما از دوران دبستان و مدرسه به کتابخوانی عادت کنند و به همان اندازه که امروز صرف فضای مجازی می کنند کتاب بخوانند بسیاری از مشکلات فرهنگی ما برطرف می شود.
در بسیاری از کشور های مبدا شبکه های اجتماعی و فضای مجازی هنوز زمان صرف شده برای مطالعه از زمان صرف شده به فضای مجازی بیشتر است و همین نکته اهمیت توجه و اهتمام به این امر خطیر را می رساند.