به گزارش خبرگزاری بسیج، به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان اردبیل، در این نشست که با حضور رباب عزیزخانی مدیرکل کتابخانه های عمومی، فرامرز قزلی سرپرست معاونت فرهنگی شهرداری اردبیل، اصغر تقی زاده شکیبا مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانه ساز استان و کتابدوستان و دانشجویان رشته های هنری دانشگاههای اردبیل برگزار شد، چهار تن از اساتید و هنرمندان به معرفی کتابهای مطرح در این حوزه پرداختند.
در ابتدای نشست کتاب خوان تخصصی مطالعات هنر، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان اردبیل ضمن سخنانی کوتاه، با اشاره به دو نشست کتاب خوان تخصصی برگزار شده، موفقیت های چشمگیر هنرمندان اردبیلی در عرصه های داخلی و خارجی و در حوزه هایی همچون تئاتر و نمایش، سینمای مستند، فیلم کوتاه، پوستر، خطاطی، عکس و موسیقی را نشان از افق روشن هنر در استان دانسته و اظهار داشت: این نشست تخصصی سعی دارد با نگاهی علمی به هنر، 4 کتاب مطرح در حوزه های نظری، نمایشنامه، سینما و شعر موسیقیائی را به علاقمندان معرفی کند.
وی، نشست های تخصصی کتاب خوان را مایه ارتقای سطح دانش تخصصی کتابدوستان بیان کرده و تصریح کرد: کتابخانه های عمومی استان اردبیل سعی دارند با برگزاری نشست های تخصصی و ویژه کتاب خوان، علاوه بر ترویج فرهنگ عمومی کتابخوانی، معرفی کتابهای تخصصی به قشرهای خاص توسط شخصیتهای مطرح در آن حوزه ها را نیز مدنظر قرار دهند.
در ادامه، کتابخوان های دعوت شده به معرفی 4 کتاب مطرح در حوزه هنر پرداختند:
معرفي كتاب «هنر و نسبت آن با عقلانيت از منظر افلاطون و ملاصدرا» توسط خانم دكتر مريم سلطاني / استاد دانشگاه
کتاب هنر و نسبت آن با عقلانیت از منظر افلاطون و ملاصدرا اثر سرکار خانم دکتر مریم سلطانی کوهانستانی عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی و از اساتید محترم گروه ادیان و عرفان، در ۲۶۰ صفحه، به شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و توسط انتشارات نگین سبلان، منتشر و روانه بازار نشر شده است.
در پیشگفتار کتاب می خوانیم: امروزه به دلیل گسترش دانش های تجربی و پیوند ناگسستنی فن آوری با ابعاد مختلف زندگی انسان، بیش از هر زمان دیگر، ضرورت حضور بنیان های فلسفی و وحیانی در تار و پود عقاید و رفتار انسان ها احساس می شود. ناآرامی و اضطراب روزافزونی که محصول زندگی بشر امروز در جهان متکثر و متنوع است، همچنین بی معنایی و احساس بی معنایی که به عنوان معضل جدی، فیلسوفان طرفدار فلسفه ی حیات را درگیر کرده است، حاکی از فقدان پشتوانه ی منطقی و قابل دفاع در مقابل نحوه ی معیشتی است که بشر امروز برگزیده است. در حوزه ی هنر نیز، تغییرات بدون پشتوانه عقلانی سبک هنری، دگرگونی جایگاه هنر و هنرمند، تحول مساله آمیز اهداف آثار هنری و تضعیف عقلانیت، از آسیب ها و چالش هایی هستند که در عرصه ی هنر، ریشه دوانیده و رفع آن تنها از مجاری قواعد فلسفی، بهرمندی از سنت عقلانیت و استعانت از آرای حکمای دینی میسر است. این پژوهش کوشیده است تا با بررسی عقلانیت درهنر، گامی نو در پاسخ به چالش های موجود در حوزه ی هنر برداشته و با استفاده از اندیشه های فیلسوفان اعظم جهان، روشی را برای بازسازی هنر مدرن، ارائه نماید. بر این اساس، در نوشتار حاضر، آرای افلاطون و ملاصدرا محوریت قرار داده شده است.
معرفي نمايشنامه «ملودي گرگ سرگردان» توسط آقاي شاهد مجتهدزاده / بازيگر وكارگردان
«ملودی گرگ سرگردان» برداشت آزادی از زندگی حضرت یوسف(ع) است که سعی دارد ابعاد زندگی یکی از پیامبران الهی را در قالب هنری ارائه کند. اين كتاب شامل دو نمايشنامه با عناوين «ملودی گرگ سرگردان» نوشته محمود مهدوی ونمايشنامه «يك، دو، من وتو» به قلم كمال عبدالله نويسنده جمهوری آذربايجان با ترجمه محمود مهدوی بوده و توسط انتشارات پردیس به بازار نشر ارائه شده است.
معرفي كتاب «پير پرنيان پوش» توسط آقاي بهرام خيري / ترانه سرا و خواننده
کتاب «پير پرنيان انديش؛ در صحبت سايه» شامل خاطرات هوشنگ ابتهاج می باشد که توسط نشر سخن وارد بازار نشر شده است.
این کتاب، دربرگيرنده خاطرات هوشنگ ابتهاج متخلص به «هـ.ا. سایه» ، شاعر پیشکسوت، از دوران شاعری و آشناییاش با شاعران مختلف و نیز هنرمندان عرصه موسیقی و در گفتگوی میلاد عظیمی و عاطفه طیه با اوست.
امیرهوشنگ ابتهاج 6 اسفندماه سال 1306 در شهرستان رشت متولد شد. برخی از مجموعههای شعر چاپ شده او عبارتند از: «نخستین نغمهها»، «سهراب»، «شبگیر»، «زمین»، «چند برگ از یلدا»، «یادگار خون سرو» و «سیاه مشق».
قابل ذکر است که بهرام خیری در معرفی این کتاب، اشعاری از ابهتاج را در قالب موسیقی سنتی، ترانه سرائی نمود که با استقال حاضرین مواجه شد.
معرفي كتاب «مجموعه مقالات در معرفي و نقد آثار داريوش مهرجويي» توسط آقاي ميردولت موسوي / كارگردان و مستند ساز
این کتاب حاوی مقالاتی است که توسط ناصر زراعتی گردآوری و تنظیم شده و در ضمن آن از حدود هفتاد شخصیت، نقد و نظر و مطلب آمده است. این کتاب توسط انتشارات ناهید به چاپ رسیده و در آن، به نفد و بررسی آثار داریوش مهرجوئی و فیلمنامه های این کارگردان نام آشنا پرداخته شده است.
معرفی این کتاب توسط ميردولت موسوي با نمایش بخشهایی از فیلم «اجاره نشین ها» به کارگردانی داریوش مهرجوئی و محصول سال 1365، همراه بود.
قابل ذکر است که نشست های کتاب خوان با هدف ترویج فرهنگ کتابخوانی و در قالب معرفی کتابهای مطالعه شده توسط افراد مختلف از قبیل اساتید دانشگاه، روزنامه نگاران، هنرمندان، نویسندگان وشعرا و با حضور علاقمندان در کتابخانه های عمومی برگزار میشوند.