رئیس مرکز اسلامی هامبورگ:

دیدگاه سکولاریزه خروجی بسته فرهنگی در فضای آموزشی غرب است

کد خبر: ۸۷۹۴۴۹۶
|
۳۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۰۶

رئیس مرکز اسلامی هامبورگ دیدگاه سکولاریزه را خروجی بسته فرهنگی در فضای آموزشی غرب دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از گیلان، آیت الله رضا رمضانی، نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری در همایش «افقی نو برای حوزه و دانشگاه» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با اشاره به برداشت های متعدد درباره وحدت حوزه و دانشگاه، اظهار کرد: امروز وحدت حوزه و دانشگاه از جمله مباحثی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.

وی تقابل ماهیتی حوزه و دانشگاه را یک تحلیل نادرست دانست و افزود: هر دو نهاد با روش ها و ابزارهای خاص خودش به یک حوزه بحثی می پردازد لذا این توقع غلط و غیر علمی است که صاحب نظران در حوزه یک علم با روش های خاص به سایر حوزه های علمی ورود پیدا کنند.

رئیس مرکز اسلامی هامبورگ با بیان اینکه ابزار شناخت علم مادی با ابزار علوم مجرد متفاوت است، تصریح کرد: در قرن های 17 تا 19 تعارض بین علم و دین و عقل و دین عمیقا مطرح بود، اما براساس روایات می توانیم نسبت به علم نگاه آیه ای و نشانه ای داشته باشیم، یعنی علم می تواند نشانه ای باشد که انسان را به حق می رساند.

آیت الله رمضانی اضافه کرد: دیدگاه امانیستی دین را پاسخی برای جهل انسان نسبت به علل حوادث می داند که با وجود علم دیگر نیازی به دین نیست. یعنی مفاهیم دینی ناشی از جهل است و اگر علم بیاید، دین کنار گذاشته می شود، اما انسان از راه طبیعت می تواند به خداشناسی برسد. در واقع الهیات طبیعی و الهیات وحیانی هر کدام وسیله ای برای رسیدن به حقیقت هستند و تعارض ندارند.

وی حوزه و دانشگاه را دو نهاد مکمل و ضروری برای نظامی دانست که به دنبال پیشرفت علمی است و عنوان کرد: مقام معظم رهبری شرط رسیدن به اقتدار را دستیابی به قدرت علمی می دانند، اما ارزشی بودن این الگو و مدل به دین بستگی دارد. امروز ایران در برخی از علوم جزو 10 کشور برتر دنیاست و لذا در عرصه بین المللی حرف برای گفتن داریم که باید از دین کمک بگیریم.

نماینده گیلان در مجلس خبرگان رهبری برخی از علوم مانند شبیه سازی، تلقیح مصنوعی، اهدا و پیوند اعضا و... را نیازمند مباحق دینی و فقهی دانست و گفت: براساس روایات، کشتار جمعی حرمت دارد لذا مقام معظم رهبری فتوای حرام بودن سلاح هسته ای را که یکی از علوم روز است، صادر کردند.

مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه مباحث علمی و ارزشی باید در کنار هم باشند، تصریح کرد: نهاد حوزه می تواند از حیث نگاه معنوی و تفسیر روحانی نسبت به انسان به نهاد دانشگاه کمک کند، زیرا نظام ارزشی یک نظام بر پایه کرامت انسان است.

آیت الله رمضانی با اشاره به نیاز علوم انسانی به مباحث تطبیقی، خاطرنشان کرد: با تعامل حوزویان و دانشگاهیان می توانیم به بحث های تطبیقی مانند اقتصاد، سیاست، روان شناسی و... بپردازیم. باید از تحول و رشد علمی استقبال کنیم.

وی دیدگاه سکولاریزه را خروجی بسته فرهنگی در فضای آموزشی غرب دانست و گفت: راهبرد نظام دینی و ارزشی حذف سیاست به معنای مکر و فریب است، اما اگر به معنای اصلاح امور جامعه بشری باشد، باید به روش تطبیقی مورد بحث قرار گیرد و مانعی ندارد. همچنین مسئله حقوق بشر بر پایه امانیسم است، اما اسلام 1400 سال قبل عمیق و دقیق به حقوق اخلاقی و انسانی پرداخته است و پیامبر(ص) به عنوان یک جامعه شناس حاذق وارد جامعه آن روز بشری می شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری دانش افزایی، جنبش علمی، تولید علم و تحولات علمی در خدمت بشر را انتظار نظام از دانشگاهیان دانست و اضافه کرد: از طلبه ها توقع تفقه و فهم عمیق و دقیق در دین داریم. رویکرد ما نسبت به دین تنها تجربی نیست و باید به همه آیات ایمان بیاوریم و گزینشی عمل نکنیم.

آیت الله رمضانی با بیان اینکه یک طلبه باید ابهت علمی و معنوی داشته باشد، متذکر شد: این معنویت باید برخاسته از دین و در راس آن خدا باشد. در نهضت معنوی غرب به دنبال جدایی دین از معنویت هستند.

وی مردم سالاری دینی را ادعای نظام اسلامی در مقابل غربی ها دانست و یادآور شد: انقلاب اسلامی نظامی را بر پایه عقلانیت پایه گذاری کرد که آرزوی انبیاء و ائمه(ع) بود لذا در دنیا معروف هستیم. کشور در دوران قبل از انقلاب وجهه ای نداشت و تابع محض بود، اما بعد از انقلاب الگو و مدل ارائه کردیم.

رئیس مرکز اسلامی هامبورگ با بیان اینکه استعمار فرانو از اصطلاحات سیاسی زیبا مانند حقوق بشر و کرامت انسان استفاده می کند، گفت: حوزه و دانشگاه در کنار هم می توانند در رشد سیاسی نظام ایران اسلامی نقش آفرین باشند. در واقع نظام اسلامی امروز بیش از هر زمانی نیاز به عقلانیت و خرد جمعی دارد و نقش حوزه و دانشگاه برجسته است. نخبگان حوزوی و دانشگاهی بر عقلانیت نظام بیافزایند.

عضو مجلس خبرگان رهبری عقلانیت را یکی از شاخصه های اصیل اسلام دانست و عنوان کرد: بیش از 300 آیه در قرآن درخصوص تعقل است. همچنین نمی توانیم نظام اسلامی را از معنویت جدا کنیم و معنویت در همه بخش ها باید خودش را نشان دهد.

وی با بیان اینکه همه انبیای الهی برای تحقق عدالت آمدند، خاطرنشان کرد: جامعه عدالت گستر یعنی معنا بر پایه عدالت قرار دارد و لذا هم افزایی و وحدت حوزه و دانشگاه می تواند نقش مهمی در جنبش عدالت خواهی نظام داشته باشد و بنیه نظام اسلامی را به لحاظ فکری و تئوری بالا ببرد. البته انسان عادل عدالت خواه می شود.

آیت الله رمضانی استکبارستیزی را یکی از نشانه های نظام اسلامی و مهدوی دانست و یادآور شد: همواره جریان استکبار مقابل جریان استضعاف قرار می گیرد و امروز به دنبال براندازی نظام اسلامی است لذا در حوزه دیپلماتیک با کشورهای استکباری باید نرمش قهرمانانه داشته باشیم و از موضع انفعال عمل نکنیم.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار