عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی:

جداسازی تکنولوژی از میان خانواده‌ها امکان‌پذیر نیست/حرکت هوشمند در عرصه تکنولوژی توسط جبهه ارزشی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از تاثیر تکنولوژی در زندگی مردم یاد کرد و گفت: جداسازی این پدیده از میان خانواده‌ها و انسان‌ها امکان‌پذیر نیست اما مدیریت آن می‌تواند سبب پیشبرد اهداف مورد نظر شود.
کد خبر: ۸۸۲۷۹۶۵
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۳:۴۵
جداسازی تکنولوژی از میان خانواده‌ها امکان‌پذیر نیست/حرکت هوشمند در عرصه تکنولوژی توسط جبهه ارزشی
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام حمید پارسانیا عصر امروز در نشست «تکنولوژی در آینده انقلاب اسلامی» که در سالن اجتماعات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان اینکه در شرایط کنونی با پدیده فناوری روبه رو هستیم، اظهار کرد: فناوری لایه‌های مختلفی دارد که علوم پایه، مهندسی، شیوه معرفت‌شناسی و هستی‌شناسی از جمله این لایه‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه گاهی تقدم معرفت‌شناسی بر هستی‌شناسی در حوزه فناوری رقم زده می‌شود، اضافه کرد: هویت کنونی انسان مدرن یکی از لایه‌های اصلی فناوری است که در تحلیل انسان نسبت به هویت خود به شیوه مطلوب قابل بررسی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی سکولار شدن ناظر بر بعد هستی‌شناسی با محوریت دنیوی شدن را از ویژگی‌های فناوری نوین دانست و تصریح کرد: تسلیم حق شدن به عنوان نقطه مخالف سکولار شدن نتایج جدیدی را در حوزه فناوری به دنبال دارد.

پارسانیا با اشاره به اینکه برخی با استفاده از هر فرصتی به دنبال احاطه بر عالم هستند، مطرح کرد: فناوری تسلط انسان بر هستی را به دنبال داشته است؛ از نظر معرفت‌شناسی علمی که فناوری را ایجاد می‌کند نیازمند تجربه است به همین علت علوم پایه هستی را با محوریت تجربه مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: جهان هستی مبتنی بر معرفت‌شناسی خاصی است، برخی معتقد هستند که عقلانیت این ساختارها را به دنبال داشته و تغییر در جهان با تغییر ساختارهای سیاسی اتفاق نمی‌افتد بلکه تحقق این هدف نیازمند تغییر عقلانیت است هر چند برخی به دنبال استفاده از عناصر مختلف علمی در راستای اهداف شخصی هستند.

پارسانیا با اشاره به اینکه معرفت‌شناسی و هستی‌شناسی تکنولوژی کنونی بر گرفته از نگرش‌های موجود در حوزه عقلانیت بشری است، گفت: افرادی که در موضع انتقاد به این هستی‌شناسی قرار گرفته در اسارت یکی از انواع معرفت‌شناسی و انسان‌شناسی قرار دارند و در حقیقت هویت آنها مورد تاثیر مدرنیته قرار گرفته است.

این پژوهشگر حوزوی یادآور شد: معرفت‌شناسی پیشین در سیطره مفاهیمی است که متعلق به این جهان و عالم مدرن نیست به همین علت اراده نیز معطوف به قدرت و هدف حقیقی نبوده و فقط از مفاهیم به عنوان یک پوشش استفاده کرده و دیر یا زود این پوشش را هم پس می‌زند.

وی با بیان اینکه انسان می‌خواهد با حقایق تعامل کرده و بر آنها مسلط شود، تصریح کرد: انسان از علم مستقل خود استفاده می‌کند تا بتواند به اهداف خود برسد به همین علت در آینده علم و دستاوردهای آن در حاشیه قرار می‌گیرد چراکه انگیزه اراده اصلی انسان مباحث دیگری می‌شود.

پارسانیا با تاکید بر اینکه جوامع مختلف در حوزه تکنولوژی به پیشرفت‌های بسیاری رسیده‌اند، عنوان کرد: جامعه اسلامی نیز باید حرکت خود را به شیوه مورد نظر در این حوزه دنبال کند تا بتواند مقابل حرکت‌های ضدارزشی جبهه مخالف حرکت‌های ارزشی خود را به شیوه گسترده دنبال کند.

وی از تاثیر تکنولوژی در زندگی مردم یاد کرد و ادامه داد: جداسازی این پدیده از میان خانواده‌ها و انسان‌ها امکان‌پذیر نیست اما مدیریت آن می‌تواند سبب پیشبرد اهداف مورد نظر شود.

پارسانیا با اشاره به اینکه بسیاری از افراد اهداف نادرست خود را با استفاده از بستر تکنولوژی‌های نوین استفاده می‌کنند، مطرح کرد: استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای رسیدن به تکامل در حوزه تکنولوژی می‌تواند راهگشا باشد.

وی بر شناسایی لایه‌های بنیادین تکنولوژی توسط اندیشمندان و پژوهشگران تاکید کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم اهداف مورد نظر را تحقق بخشیم باید پایه‌ها را شناخته و برای بازسازی آنها گام برداریم.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار