مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان:

انتشار ویروس‎‌گونه شایعات به امنیت روانی جامعه ضربه می‌زند

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان نشر شایعات پیرامون ویروس کرونا را خطرناک‌تر از خود این ویروس دانست و گفت: انتشار ویروس‎‌گونه شایعات به امنیت روانی جامعه ضربه می‌زند.
کد خبر: ۹۲۲۱۱۴۴
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت, سجاد ستوده با اشاره به شیوع ویروس کرونا در گیلان اظهار داشت: همزمان با شیوع "کرونا ویروس" در سطح کشور به ویژه در استان گیلان شاهد تلاش عمومی در حوزه رسانه و فضای مجازی برای مقابله با این ویروس و ارائه اطلاعات تکمیلی به خصوص در حوزه پیشگیری از ابتلا به آن بودیم.

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با اشاره به انتشار برخی شایعات در فضای مجازی پیرامون ویروس کرونا گفت: نشر چنین مطالبی نه تنها به ایجاد آرامش در بین مردم کمکی نکرده که موجب برهم زدن امنیت روانی مردم نیز شده است.

ستوده انتشار سریع و ویروس گونه شایعات را عامل افزایش ترس و اضطراب عمومی و برهم خوردن امنیت و آرامش روانی مردم دانست و تصریح کرد: باور کردن این شایعات توسط مردم نشانه روشن و بارزی از کمبود یک سواد ضروری و حیاتی در سطح جامعه است به نام سواد رسانه است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه کمبود سواد رسانه‌ای و سواد فضای مجازی عموم مردم به قدری ملموس است که کمبودش حتی از کمبود ماسک و محلول های ضدعفونی کننده نیز آسیب بیشتری به جامعه وارد کرده است.

ستوده شایعات فضای مجازی را عالم اخلال در امنیت روانی جامعه دانست و ابراز داشت: چنین مطالبی باعث می شود که علاوه بر شیوع ویروس کرونا، شاهد ورود و شیوع ویروسی بزرگتر و خطرناکتر از ویروس کرونا باشیم که این ویروس خطرناکتر از کرونا ویروس، "ترس از کرونا" است که به مراتب، خطرناکتر از خود کرونا می‌باشد.

وی با انتقاد از عملکرد برخی رسانه‌های کشور و همگام شدن آن‌ها با عوامل پخش شایعات افزود: پخش شایعات ریز و درشت از علل مرگ افراد و ربط دادن این مرگ و میرها به کرونا، حتی در برخی موارد مشاهده شده افرادی که به دلیل حادثه تصادف جان خود را از دست داده اند اما در شبکه های اجتماعی علت مرگشان، این ویروس اعلام شده، تجویز رژیم های غذایی افراطی و اکثرا نامرتبط با این بیماری، افزایش حجم اخبار غیرواقعی و دست به دست شدن این اخبار در سطح فضای مجازی و موارد فراوان دیگر، همه و همه حاکی از کمبود سواد رسانه و سواد فضای مجازی در این زمینه است.

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان تاکید کرد: در مواجهه با ویروس کمتر شناخته شده کرونا آنچه بیش از هر چیزی اهمیت دارد، امنیت روانی و آرامش عمومی است که اگر این امنیت و آرامش خدشه یابد حتماً مقابله با این ویروس و شکست آن مشکل تر شده و دست و پنجه نرم کردن با آن زمان بیشتری به طول خواهد انجامید.

وی با اعلام اینکه ترویج شایعات سبب افزایش استرس و نگرانی در جامعه می‌شود خاطرنشان کرد: این اضطراب و استرس، ضمن آنکه موجب بروز رفتارهایی گاه عجیب از سوی برخی افراد می‌شود، عامل مهمی برای سخت تر شدن مسیر مقابله با تهدیداتی همچون ویروس کرونا خواهد بود.

ستوده گام نخست برای مقابله با ویروس کرونا را آرام نگه داشتن فضای روانی مردم و ارائه اطلاعات صحیح به آن‌ها دانست و اظهار داشت: متاسفانه شاهدیم که به دلیل پایین بودن سواد رسانه و سواد فضای مجازی در بین عموم مردم و متاسفانه حتی در بین برخی از اصحاب رسانه، بسیاری از مواردی که هم اکنون در سطح رسانه ها و شبکه های اجتماعی مطرح می شود، نه تنها به امنیت روانی مردم کمکی نمی کند، بلکه موجب افزایش ترس از بیماری کرونا شده و این در حالی است که درصد خطر مرگ در کرونا از بسیاری از بیماری های مشابه ویروسی به مراتب کمتر است.

مسئول سازمان فضای مجازی سپاه قدس گیلان با اشاره به نقش اصحاب رسانه در ایجاد امنیت روانی در جامعه گفت: در این میان بر رسانه ها و اصحاب آن به ویژه رسانه ملی است که با اتخاذ شیوه های صحیح اطلاع رسانی و با ارایه اطلاعات درست ضمن کمک به کاهش ترس نادرست ایجاد شده از این ویروس، موجب افزایش امنیت و آرامش روانی در سطح جامعه شوند.

وی با تاکید بر اینکه مردم اطلاعات و آمار مربوط به ویروس کرونا را باید صرفا از منابع رسمی و دقیق دریافت کنند افزود: مردم از ارسال و دست به دست کردن شایعات و اخباری که از منابع ضعیف و گاه نادرست و حتی معاند منتشر شده اند خودداری نمایند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
آخرین اخبار