هزینههای سیاستزدگی و کارشکنی شورای شهر اراک در وعدهها/مردم، قربانی منافع برخی از جریان های سیاسی در مدیریت شهری
بهگزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ نزدیک به سه سال است که از روی کارآمدن پنجمین شورای اسلامی شهر اراک میگذرد، شورای پنجم کلانشهر اراک پر سروصدا، با ژست سیاسی تفکری خاص و با شعارهای عامهپسند سلطه خود را بر شهر آغاز کرد؛ شورایی که به اذعان هم حزبیهایشان با کنار زدن رقبا و یک دست شدن هیات رئیسهاش در دومین سال فعالیت بلوغ سیاسی خود را به رخ کشید تا دیگری جایی برای بهانه نداشته باشد و به دنبال تحقق آرمانهای اصلاح خواهان باشد.
برنامه لیست یک جریان سیاسی خاص در شورای شهر بر سه محور اصلی حکمرانی خوب شهری، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و تعیین تکلیف پروژه معطل مانده ۵۵ متری استوار بود.
در مقدمه برنامه لیست این جریان در شورای شهر اراک آمده است. «حکمرانی خوب شهری تمامی تلاش خود را در جهت افزایش مصالح عمومی شهروندان به کار میگیرد و بهبود کیفیت زندگی شهروندان در تمامی نقاط شهر اولویت اصلی «فهرست امید» است. اما باید پرسید این شورای بیرقیب در تصویب و اجرای برنامهها چقدر توانسته است به وعده های خود تحقق بخشد؟
شاید اگر میخواستیم این سوال را از شهروندان اراکی بپرسیم با موضعگیریهای متفاوتی هم از سوی شهروندان و هم مسئولان مواجه میشدیم اما چندی پیش و در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان مرکزی، مردم با واژه "نه" به استقبال لیست ائتلاف این جریان سیاسی رفتند و هیچ یک از کرسیهای این دور مجلس را به این لیست واگذار نکردند تا با زبان بیزبانی عدم رضایت خود را از عملکرد این گفتمان اعلام کنند.
عملکرد ضعیف شورای شهر اراک بر این آرای مردمی بیتاثیر نبوده است؛ شورایی که طی سال هیچ حرکت مثبتی نکردهاند و تقریبا شهر راکد مانده و کارهای عمرانی صورت گرفته نیز بیحاشیه نبوده است.
در مدت روی کار آمدن این جریان سیاسی در شورای شهر اراک، علاوه بر سیاسیکاری و انتخابات نادرست در شهرداری اراک، بسیاری از امور شهر نیز دچار مشکل و پروژههایی مثل دو پروژه مهم و پرترافیکی پل روگذر شریعتی و میدان ورزش که توسط قرارگاه خاتم الأنبیاء شد با کشمکشهای بسیاری به سرانجام رسید.
عملکرد این شورا در این مدت حکایت از این دارد که پنجمین شورای اسلامی شهر اراک شورایی پر از تشویش، بینظم، پرحاشیه، دارای تعدد درگیریها و... است. شورایی که التهاباتش در زمان شهردار سابق بر هیچ کس پوشیده نبود و برخی از فسادهای رخ داده در شهرداری بر این التهابات افزود و در نهایت با ابلاغ قانون منع به کارگیری بازنشستگان و قرارگیری نام شهردار سابق در لیست این شورا برای رسیدن به هدف حزبی و سیاسی خویش چندین ماه شهر را بیشهردار گذاشت و با معرفی گزینههای بیصلاحیت برای تصدی مدیریت شهری بر حاشیهها افزود تا جایی که دیگر صدای نماینده ولی فقیه در استان و استاندار را هم درآورد.
برنامه دیگری که قرار بود لیست امیدیها در شورای شهر محقق سازند تعیین تکلیف پروژه 15 ساله 55 متری بود که این پروژه هم در نهایت همانگونه که از سوی خودشان رای اجرا گرفته بود از سوی خودشان هم رای لغو صادر شود!!! و اعضای این لیست از لغو این پروژه به عنوان مهمترین دستاورد شورا یاد کنند.
لیست امید شورای شهر اراک در بخش شعار توسعه شهری که توسعه حمل و نقل و بهبود وضعیت ترافیک یکی از اهداف آن است طی دو سال از فعالیت خود توفیقی نداشت؛ در این بخش هم سیاستزدگی این شورا پاشنه آشیلی برای اجرای عملیات تکمیل دو پروژه بزرگ تقاطع غیرهمسطح میدان ورزش و شریعتی شد تا جایی که بدهی میلیاردی شهرداری و سنگاندازی اعضای لیست امید شورای شهر اراک از سوی مدیر پروژههای قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در اراک رسانهای شد تا شهروندان اراکی پاسخ چرایی تعطیل شدن این دو پروژه را که میتواند در کاهش بار ترافیک شهری اثرگذار باشد را بگیرند.
بالاخره شورای پنجم برای حفظ اندک اعتبار باقیمانده این جریان ناچار شد تا در این دو پروژه از نگاه سیاست زده خود چشم بپوشد. شهروندان اراکی که متوجه باند بازیهای سیاسی شورای پنجم شده بودند تحقق یکی دیگر از مطالبات خود را در حوزه توسعه شهری خواستار شدند و آن هم تعیین تکلیف پل شهید صیدی است که سالیان زیادی به دلیل مشکلات فنی، مالی و تصمیم گیری بلاتکلیف رها شده بود.
شورا خود را به هر دری زد تا بتواند برای تکمیل این پروژه پیمانکاری را پای کار بیاورد ولی دست آخر نتوانست از ظرفیت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء چشم پوشی کند، قرارگاه خاتم الانبیاء هم با شورای شهر به توافق رسید تا پل شهید صیدی را تکمیل و گویا شورا هم متعهد شده بود تا اجرای طرح آرامستان وسه راه خمین و میدان مقاومت را به این قرارگاه بسپارد.
حال که پروژه شهید صیدی در عملیات اجرایی پیشرفت داشته است، شورای شهر وعده خود را فراموش کرده و تاکید دارد که اجرای هیچ یک از پروژههای عمرانی در شهر اراک به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء سپرده نشود.
بازی سیاسی که این بار هم تنها شهروندان اراکی قربانی آن خواهند بود؛ چراکه از زمان شروع به کار قرارگاه سازندگی در شهر اراک برای اجرای پروژههای عمرانی در حوزه اشتغال نقش بسزایی داشته است و حال که کارهای عمرانی در اراک به این قرارگاه سپرده نمیشود ناچار بایستی تجهیزات خود را به دیگر استانها و حتی خارج از مرزهای کشورهای که برای شتاب بخشی در تکمیل پروژهها ظرفیت و توان این قرارگاه را باور دارند، منتقل کند و برای شهروندان اراکی و حتی استان مرکزی چیزی به غیر از بیکاری جمع زیادی از کارگران، پیمانکاران و پرسنل بومی به همراه ندارد و به تبع آن خانوارهایی که در این شرایط اقتصادی ناچار به تحمل تورم و بار اقتصادی هستند که بسیاری از کارگران صنایع استان مرکزی از مدتها قبل آن را تجربه میکنند.
لیست این جریان سیاسی شورای شهر که بهبود کیفیت زندگی شهروندان را یکی از برنامههای خود اعلام کرده بود به خاطر سیاسیکاری این وعده را به فراموشی سپرد؛ این شورا بیشتر از اینکه به فکر عمل به وعدهها و وظایف خود باشد، درگیر باند بازیهای سیاسی و رانتهای شهری شد و فراموش کرد که نمود کارهایش در میدان بزرگتری که انتخابات مجلس و بعد از آن انتخابات ریاست جمهوری است بروز و ظهور پیدا میکند.
انتهای پیام/