زنان نمایندگان وزیر بهداشت در خانه
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،
این روزها باردیگر وضعیت شیوع بیماری کرونا به ماه های اولیه ورود این ویروس منحوس و عجیب و غریب رسیده است. بار دیگر با وجود تمام جانفشانی ها و ایثارگری های کادر درمانی به عنوان رزمندگان خطوط مقدم جبهه ی سلامت و همراهی ها و همدلی های مردم ایران در گروه های مختلف جهادی اعم از تولید کنندگان ملزومات بهداشتی مانند ماسک و دستکش و موادضدعفونی کننده تا خیرین حوزه های معیشتی و فعالان رزمایش های کمک مؤمنانه باز هم شاهد سه رقمی شدن جانباختگان و بالارفتن آمار مبتلایان به بیماری کرونا هستیم.
چیزی که در خصوص منشاء این بیماری یعنی ویورس کوئید ۱۹ از اهمیت بالایی برخوردار است، غیرقابل پیش بینی بودن این ویروس است، ناشناخته بودن این موجود کوچک ذره بینی، عدم اطلاع کافی از چگونگی به وجودآمدن موضوع بسیار مهم و تأثیرگذاری در بهبود سلامت جامعه از منظر شیوع بیماری کروناست.
اینکه آیا این ویروس کوچک اما زبل و کشنده و بدغلق از سری خانواده های کرونا ویروس است که به طور طبیعی در جامعه بشری پخش شده یا اینکه آن را دست کاری کرده اند، خود موضوع مهمی است که در روند شناخت و مبارزه و ساخت واکسن آن تأثیرگذار است تا جایی که پیشرفته ترین کشورها در حوزه تولید دارو حداقل تا دو سال آینده هیچ قولی درباره ساخت آنتی ویروس کرونا یا واکسن آن نداده اند.
این حقیقت یعنی اینکه بدون شک جامعه بشری در ابعاد بین المللی تا دو سال آینده درگیر ویروس کرونا خواهد بود و قطعا آمار مبتلایان و جانباختگان بیماری کرونا شاید با روندی سقوطی و سعودی روبرو شود اما متوقف نخواهد شد، منیره غلامی توکلی : مصداق این واقعیت وضعیت چین به عنوان اولین کشوری است که نه تنها درگیر ویروس کوئید ۱۹ شد بلکه به عنوان صادر کننده دست و دل باز این ویروس نیز شناخته شده است. یک بار خبر از شکست این ویروس در این کشور به گوش می رسد و جشن هایی برای این پیروزی گرفته می شود و چند صباحی بعد با پیدا شدن چند نمونه از متبلایان به کرونا بیمارستان ها باردیگر شاهد حضور بیماران کرونایی می شوند.
ایران نیز هر چند در این ماه ها پیروزی بر کرونا را اعلام نکرده است حتی این ادعا را نداشته که توانسته است این ویروس را کنترل کند اما با رعایت نکات بهداشتی و با همدلی و همیاری مردم با ستاد ملی مبارزه با کرونا در ماه های اردیبهشت و اوایل خرداد شاهد تغییر رنگ شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی یا سفید شده بود اما این تغییر رنگ در نزد مردم به پیروزی تعریف شد و با برداشتن ماسک ها، خارج کردن دستکش ها از دست، وارد شدن در مراکز تجمعی، برگزاری مناسبت های مذهبی و جشن ها و دورهمی های خانواده گی و در نهایت رعایت نکردن فاصله اجتماعی بار دیگر کشور ایران و مردم آن نه تنها رنگ وضعیت شهرهایشان را قرمز شده دیدند بلکه با بالارفتن آمار متبلایان و جانباختگان به راستی مقهور این بیماری شده اند.
همین دیروز بود که سخنگوی وزارت بهداشت آخرین آمار ابتلاء، بهبود یافته و جان باختگان ناشی از بیماری کرونا ویروس در کشور را اعلام کرد
سیما سادات لاری در نشست خبری خود که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در خصوص آمار جدید ابتلاء به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر امروز _ جمعه ۳۰ خرداد ماه _ اظهار کرد: در این بازه زمانی بر اساس جدیدترین نتایج آزمایشهای کرونا در کشور دو هزار و ۶۱۵ نفر مبتلای جدید شناسایی شده که با احتساب این تعداد مجموع مبتلایان به کرونا در کشور تا امروز به ۲۰۰ هزار و ۲۶۲ نفر رسیده است.
وی افزود: از تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای کشور تاکنون ۱۵۹ هزار ۱۹۲ نفر بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تعداد افرادی که تاکنون تست کرونا ویروس آنها مثبت اعلام شده، از میان یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۷۱۸ مورد آزمایش انجام شده در ۱۳۰ آزمایشگاه مورد تأیید وزارت بهداشت تشخیص داده شدهاند.
وی تعداد جانباختگان بیماری کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در کشور را ۱۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: با احتساب این آمار از ابتدا تاکنون در کشور بر اثر بیماری کرونا ۹ هزار و ۳۹۲ نفر جان باختهاند.
لاری گفت: از تعداد مبتلایان شناسایی شده ۹۸۶ مورد در موارد بیمارستانی به شمار میآید.
وی ادامه داد: استانهای آذربایجان غربی، هرمزگان، کرمانشاه، خوزستان، کردستان، ایرانشهر در سیستان و بلوچستان و بوشهر در وضعیت قرمز قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: دو هزار و ۸۳۳ نفر از مبتلایان کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.
اما به راستی نقش خانواده ها در پیشگری از ابتلا به این بیماری چیست و زنان چه میزان می توانند به عنوان نماینده وزیر بهداشت در خانه ها اعضای خانواده را به رعایت نکات بهداشتی توجه دهند.
زنان را به عنوان مدیران خانه و خانواده می توان « سنگربان سلامت خانه و خانواده» یا « رکن پیشگری از کرونا در خانه» یا « مدیران مهار کننده کرونا در خانه » دانست و از آنجایی که جامعه متشکل از خانواده ها است، پیروزی زنان یعنی تثبیت سلامت جامعه ی ایرانی .
نقش مادری یکی از مهم ترین، سازندهترین و ارزشمندترین نقشهای زنان است، زنانی که مسوولیت پرورشی و تربیتی جامعه را بر عهده دارند در این روزهای سخت کرونایی نیز با توجه ویژه به توصیه ها و ملاحظات بهداشتی اعلام شده از سوی مسوولان، متخصصان و کارشناسان، محیط قرنطینه خانگی را برای اعضا شاد و مفرح می کنند تا جمع خانوادگی با نشاط بیشتری ترغیب به ماندن در خانه شوند.
ضدعفونی کردن فضاهای منزل در کنار انتخاب سبد غذایی سالم، ترغیب و ترویج هرچه بیشتر فرهنگ بهداشت فردی و جمعی در محیط خانواده، لغو خریدهای غیرضروری، پرهیز از برگزاری مهمانهای خانوادگی در این شرایط، همه و همه اقداماتی است که مسوولیت زنان را در این شرایط، سنگینتر کرده است.
پیشگیریها و رعایت بهداشت فردی و جمعی از محیط خانواده شروع میشود و به همین علت، زنان نقش مهم و اثرگذاری در پیشگیری از انتقال بیماری و مبتلا نشدن اعضای خانواده به ویروس کرونا دارند.
طنین یاس