فمنیست های سینمای ایران غرق در افکار هالیوود
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،
برخی از فمنیست ها در سینمای ایران به طور کاملا سیاسی و جناحی عمل می کنند. درواقع این افراد برای کنش و واکنش فمنیستی هم یک استاندارد دوگانه دارند که هر گاه میلشان گرفت واکنش های شدید فمنیستی خود را بروز می دهند. این دسته از فمنیستها را می توان «فمنیست های شرایطی و میلی» نام نهاد. در این زمینه این افراد موضوعاتی که همواره شدیدا زنان را آسیب پذیر کرده است را رها کرده و در خصوص مسائل دست چندمی که اولویت حقوق زنان نیست اما برای این دسته از افراد به سبب ژست های فمنیستی منفعتی به دنبال دارد غوغا به راه می اندازند.
اخیرا یکی از زنان پیشکسوت سینما و تلویزیون از فضای ناهنجار و عذاب دهنده پشت صحنه برخی از فیلم های سینمایی سخن گفته است. « شهین تسلیمی»، پیرامون وضعیت حجاب بازیگران در سینما و شبکه نمایش خانگی گفت: در سینما به ما میگویند لاک بزنید، موی خود را بیرون بریزید، مجبورمان میکنند آرایش غلیظ انجام بدهیم، منتها شخصا به هیچ وجه از این رفتار خوشم نیامده و تا جایی که ممکن است جلوی آن میایستم.
وی در همین رابطه تاکید کرد: به شخصه وقتی وضعیت حجاب بازیگران زن در سینما را میبینم به خودم میگویم چرا چنین وضعیت و حجابی باید وجود داشته باشد. باور کنید وضعیت حجاب بازیگران ما دست کمی از بی حجابی بازیگران هالیوودی ندارد.
جالب است که این نوع نگاه پاک در سینمای ایران بیشتر محجور مانده است اما متاسفانه دیده می شود که فمنیست ها به جای اینکه نگاه پاکی داشته باشند به موارد عجیب و غریب جنسی روی می آورند. همجنس بازی در سینمای ایران یکی از همین موارد است که خصوصا کارگردانان زن به آن علاقه زیادی نشان داده اند. در این خصوص می شود نام برخی از این فیلم های سینمایی را نام برد اما جالب اینجاست که زنان سینمای ایران که تعدادشان هم کم نیست واکنشی نسبت به فشار سینما برای بی حجابی و آرایش های غلیظ و تعرض به حقوق آنان نشان نمی دهند. این درحالی است که متعدد زنان بازیگرانی بوده اند که از این شیوه برخورد با آنان گلایه مند هستند.
به نظر می رسد که برخی از فمنیست های سینمای ایران به جای اینکه به موارد حقوقی که باعث ایجاد سلامت روانی و جسمی زنان منجر می شود، توجه کنند به مسائلی عجیب که برعکس باعث آسیب به سلامت زنان در جامعه می شود و دیدگاه آنان را منحرف می کند، روی می آورند.
جالب اینجاست که اگر نگاهی به این طرز فکرهای عجیب این سینماگران زن بیندازیم به خوبی می بینم که خاستگاه این افکار پست و پلید هالیوود است و این افراد به شدت تحت تاثیر فمنیست های هالیوودی قرار دارند. فمنیست هالیوودی امروز به عنوان جرگه از فمنیست ها معروف هستند که نه تنها در زمینه بهبود شرایط زنان تلاش نمی کنند بلکه با نگاهی از سر عقده و کینه سعی دارند که زنان را از جامعه و زندگی طبیعی خارج کنند و آنان را وارد وادی مقابله با مردان کنند. مردستیزی در اینجا بیشتر وجه غالب فمنیست های فمنیستی است و نگاه تاریک از حضور مردان در زندگی زنان و تشکیل خانواده در این زمینه دیده می شود. متاسفانه برخی از سینماگران زن ایرانی نیز در این عرصه وارد شده اند و مثلا با نگاهی عجیب و غریب سعی می کنند که جامعه از زنان تشکیل دهند که با یکدیگر خوب اما دشمن جامعه و مردان هستند.
در این زمینه، بدعت های آشکاری که دقیقا از سینمای هالیوود نشات گرفته است را به خوبی می توان دید. عشق ورزی زنان نسبت به هم و متقابلا کینه نسبت به مردان که یک نگاه عقده گشایی در فمنیست های منحرف است در برخی از آثار ایرانی نمود یافته است.
در این زمینه همانطور که گفته شد مواردی که با فرهنگ ایرانی متناقض است مورد توجه این سینماگران واقع شده و در این راه سعی می کنند زن را از خانواده دور کنند و از وی یک عنصر ضداجتماع و ضدخانواده بسازند. اغلب در این فضای این نوع زنان دچار آسیب های جدی مانند اعتیاد شده اند و یا در حال فرار از خانواده و شهر هستند. در این زمینه جامعه سیاه دیده می شود و زنان گرفتارهای زیادی در آن دارند. اما برای این موضوع هم زنان سینماگر ایران نسخه شفابخشی ندارند و آنان را یا به حال خود می گذارند یا اینکه آدرس انحرافی مانند همجنس گرایی به زنان می دهند.
به هر جهت درحالی که فمنیست های سینما تحت تاثیر غرب و هالیوود هستند آسیب های جدی در سینما بوجود می آید که توسط بازیگران و دیگر عوامل پشت صحنه رسانه ای می شود اما به طور خاص دیده می شود که نه تنها کارکردهای این زنان حل مشکلات آنها و بکارگیری نیروی رسانه ای و حرفه ای خود برای حل این معضلات نیست بلکه با سیر در فضایی که هالیوود برای آنان درست کرده است و عدم توجه به معضلات و مشکلات واقعی به این موارد دامن می زنند.
طنین یاس - امیرحمزه نژاد