زیرساخت های فرهنگی بوکان مناسب نیست
به گزارش خبرگزاری بسیج از بوکان، انور حبیبزاده امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی بوکان که با حضور مسئولان اجرایی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: این شهرستان دارای پیشینه قوی تاریخی و فرهنگی خاصی است، ولی زیرساختهای فعلی فرهنگی و هنری در شان مردم و هنرمندان این دیار نیست و باید برای جبران این عقبماندگی برنامه مدونی تدوین شود.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت بوکان با نیاز فرهنگی مردمان شهرستان به هیچ عنوان همخوانی ندارد، ادامه داد: هنور در بخش فرهنگی و هنری این شهرستان مشکلاتی وجود دارد که هنرمندان و اهالی هنر با آن دست و پنجه نرم میکنند.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی از نبود قرائتخانه، فرهنگسرای مناسب و سینما در این شهرستان انتقاد کرد و افزود: امروز بخش زیادی از زندگی روزمره مردم با مسائل فرهنگی سر و کار دارد و در صورتی که ما بتوانیم در بخش فرهنگ سرمایهگذاری درستی داشته باشیم در سایر مسائل اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی نیز به رشد قابل توجهی دست پیدا خواهیم کرد.
وی افزود: در کنار این مهم باید توجه داشت که رهبر معظم انقلاب نیز همواره در رهنمودهای مکرر خود نسبت به مسائل فرهنگی حساس بوده و بارها بر توجه بیشتر همه مدیران و مسئولان و حتی اقشار مختلف جامعه نسبت به این مهم تاکید داشتهاند.
حبیبزاده از عدم حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به قول مساعد برای حضور در جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان نیز انتقاد کرد و ادامه داد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در اکثر جلسات شورای فرهنگ عمومی دیگر شهرستانهای استان حضور پیدا کردهاند ولی برای این شهرستان وقت نگذاشتند که این امر قابل تامل است.
وی از بوکان به عنوان «شیراز کردستان» یاد کرد و ادامه داد: بوکان با وجود داشتن نیروی انسانی غنی و توانمندیهای فراوان در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، علمی و فناوری و ورزشی به دلیل افزایش مهاجرتها و ناهمخوانی جمعیت و زیرساختها با مشکلات عدیدهای مواجه است.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی از عدم نظارت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بر فضای مجازی و رسانههای این شهرستان نیز انتقاد کرد و ادامه داد: برخی رسانه های بوکان با وجود عدم چاپ حتی یک نسخه از هفتهنامه و یا دوهفتهنامه یارانه میلیونی دریافت کرده و آنها را صرف تخریب مسئولان شهرستانی در فضای مجازی میکنند که این امر قابل قبول نیست و با آنها باید برخورد جدی و اساسی انجام گیرد.
بودجه فرهنگی بوکان در حد صفر است
امام جمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی بوکان نیز در این جلسه با انتقاد از عدم اختصاص بودجه فرهنگی به شهرستان، گفت: بودجه اختصاص یافته به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان در حد صفر است و بدون اختصاص اعتبار و بودجه نمیتوان کار فرهنگی انجام داد.
ماموستا ملاعباس احمدی، قبول مسئولیت در عرصه فرهنگی را سنگین و حساس دانست، افزود: زمانی که یک فعالیت در هر بخشی پیوست فرهنگی نداشته باشد، نتیجه های مناسب بهدنبال نخواهد داشت و به همین دلیل امروز وجود پیوست فرهنگی برای همه فعالیتها و پروژهها یک امر ضروری است.
وی با اشاره به اهمیت تجلیل از مفاخر این شهرستان، بیان کرد: برای برگزاری تجلیل از مفاخر بوکان باید همه معیارهای مناسب در نظر گرفته شود چون دیار ما دارای مردمان با فرهنگ اندیشمند و عالمی است که همگی آنها میتوانند به عنوان یک الگو به جامعه معرفی شوند.
امام جمعه بوکان اضافه کرد: فرهنگ پیش نیاز توسعه و ارتقای زیرساختهای فرهنگی زمینهساز توسعه متوازن و همهجانبه است که باید همگی به آن توجه داشته باشیم.
فضای چند قطبی شهرستان را به عرصه کار و تلاش تبدیل کنیم
فرماندار بوکان نیز در این جلسه با انتقاد از فضای چند قطبی این شهرستان، اظهار داشت: باید همه مردم و مسئولان تلاش کنند تا فضای چند قطبی شهرستان را به فضایی از کار و تلاش تبدیل کنند و برای توسعه شهرستان تمام توان خود را بهکار گیرند.
محمد امینزاده ادامه داد: برای بزرگداشت مفاخر در این شهرستان باید دبیرخانهای تشکیل شده و در چهار چوب قانون و مقررات و ضوابط موجود برنامههای خود را در این زمینه به پیش ببرد.
وی اضافه کرد: بوکان دارای ظرفیتهای خاصی در عرصه فرهنگ و هنر است که شایسته است برای مفاخر این شهرستان کنگرههای ملی و حتی بینالمللی برگزار شود ولی در شرایط فعلی و با وجود کرونا این امر امکان پذیر نیست.
در این مراسم منصور احمدی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بوکان در خصوص مراسم تجلیل از مفاخر این شهرستان و برنامههای این اداره برای این منظور توضیحاتی ارائه کرد.
انتهای پیام