خبرهای داغ:

اعترافات اصلاح طلبان به برخورد تبلیغاتی و شعاری با پیشرفت سیاسی زنان

در انتخابات سال ۹۶ جریان اصلاح طلب از قول دولت به مردم وعده داد که اگر دولتی که این جریان سیاسی از آن حمایت می کند دوباره رای بیاورد، حداقل یک وزیر زن در کابینه منصوب خواهد شد. این درحالی است که با وجود تغییر و تحولات متعدد کابینه روحانی تاکنون حتی یک زن هم به عنوان وزیر پیشنهادی توسط دولت به مجلس معرفی نشده است.
کد خبر: ۹۳۰۳۴۷۸
|
۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان خبرگزاری بسیج- امیرحمزه نژاد: این روزها جریان اصلاح طلب به واسطه عملکرد منفی که در این چند سال چه در مجلس دهم و چه در شورای شهر تهران از خود به نمایش گذاشت به شدت ازسوی افکارعمومی تحت فشار قرار گرفته و از اعتبار این جریان سیاسی هر روز کاسته می شود. این درحالی است که همین فشارها سبب شده است که اختلافاتی در این جناح میان فعالان سیاسی بروز کند.
اخیرا دعوای پدرسالاری یا همان پدرخواندگی در جریان اصلاحات شروع شده است که فعالان زن اصلاح طلب از جمله «فائزه هاشمی» و «آذر منصوری» در این حوزه به هم تاخته اند.
در ابتدا، «فائزه هاشمی» نزدیک به حزب کارگزارن سازندگی با بیان اینکه حزب اتحاد ملت پدرسالار این جریان شده است و به لیدر اصلاحات خط می دهد، گفت: «در شورای عالی اصلاح طلبان افراد بیشتر بر اساس سلیقه آقای خاتمی حضور دارند، سیستمی وجود ندارد که چند درصد زنان، چند درصد جوانان و کلا چه ترکیبی آنجا باشند.»
«اذر منصوری» که عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت است نیز به این اتهامات سیاسی پاسخ داد و به تمجید و تعریف از رئیس دولت اصلاحات پرداخت اما آنچه بیش از همه در این جریان سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته جایگاهی است که این جریان به طور تبلیغاتی برای زنان از آن دم می زند اما در عمل تنها به صورت شعاری با آن برخورد می کند.
ماجرای سهم سی درصدی زنان در همین راستا قابل توجه است. این جریان سیاسی برای اینکه از رای زنان برای پر کردن سبد خود بهره مند شود این شعار را در جریان اصلاحات مورد توجه قرار می دهد اما در این خصوص همگان خصوصا اعضای اصلاح طلب از حلقه بسته مدیریتی زنانه که چند فرد در آن حضور دارند سخن می گویند.
«فاطمه دانشور» فعال اصلاح طلب و عضو سابق شورای شهر تهران در این باره بیان کرده است:« متاسفانه با وجود همایشها، سخنرانی‌ها و شعارهایی که می‌بینیم ولی در حوزه عمل این اتفاقات نمی‌افتد. برای مثال آقای روحانی از رأی زنان استفاده می‌کند و به آنها وعده داده است که آنها را در سطوح بالای مدیریتی قرار میدهد ولی وقتی که به مقامی دست پیدا کردند، این زنان هستند که بازنده هستند.»
وی درباره این حلقه بسته مدیریتی زنان در جریان اصلاحات بیان می کند:« زمانی هم که آقای روحانی می‌خواهد از زنان در سطوح بالای مدیریتی استفاده کند، متاسفانه ما یک دایره بسیار محدود زنان سنتی را داریم که از دورههای مختلف ریاستجمهوری تحت عنوان مشاورین زن در کنار رئیس جمهورهای مقاطع مختلف بودند. اینها گروههایی را دارند که یک گروه معدود چند نفره می‌شوند. در نهایت هیچ زن دیگری را در جمع خود راه نمیدهند. این عده طرف مشاوره رئیسجمهورها هستند برای اینکه زنان کابینه یا زنان دستگاهها را به رئیسجمهور پیشنهاد بدهند. متاسفانه زنان ما باید از این مجرا عبور کنند که در نهایت نیز زنان توانمند ما نمی‌توانند از آن عبور کنند چون این عده محدود از زنان، سایر زنان توانمند را قبول ندارند. در واقع یک خودزنی در جامعه زنان وجود دارد که اجازه نمیدهد خانمهای توانمند شناسایی شوندو بخواهند موقعیتهایی را به دست بیاورند.»
الهه کولایی فعال سیاسی اصلاح‌طلب و عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح‌طلب که با وجود سوابق کاری و داشتن چهره‌ای آکادمیک در جریان اصلاحات از فهرست امید در مجلس شورای اسلامی جا مانده بود در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «آنا» اعلام کرد: «به هر حال افرادی که از امکان مالی و ارتباطات خوبی برخوردارند و چنین امکاناتی برای آنها فراهم است، قطعاً نسبت به بقیه افراد شانس بیشتر و بهتری برای حضور در همه لیست‌های انتخاباتی دارند. » وی دربخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: «همیشه پول و قدرت در حوزه سیاست تأثیرگذار هستند. برخی کاندیداها از طریق رانت وارد لیست امید شدند و من این مسئله را تکذیب نمی‌کنم.‌»
در واکنش به این موضوع روزنامه اصلاح‌طلب آرمان نوشت: «ورود با رانت و پول به لیست امید؛ این خبر توسط الهه کولایی فعال سیاسی اصلاح‌طلب اعلام شد؛ خبری که اگر در برخی کشورهای منتشر می‌شد، پس از انتشار آن بلافاصله موجی از استعفا از فعالیت سیاسی و عذرخواهی را با خود به همراه داشت، اما اکنون در عرصه سیاسی ایران خبری از این دست نیست.» از همین لیست کسانی چون سید فاطمه حسینی وارد مجلس و نماینده مردم تهران شدند که پدرش صفدرحسینی نجومی‌بگیر معروف دولت است که البته بعدها توسط سخنگوی دولت لقب « ذخیره نظام»‌ به وی اعطا شد. فردی که پیش از اینکه توسط لیست امید به جامعه معرفی شود هیچ سابقه سیاسی و اجتماعی خاصی در کارنامه کاری وی مشاهده نمی شود.»
در انتخابات سال ۹۶ جریان اصلاح طلب از قول دولت به مردم وعده داد که اگر دولتی که این جریان سیاسی از آن حمایت می کند دوباره رای بیاورد، حداقل یک وزیر زن در کابینه منصوب خواهد شد. این درحالی است که با وجود تغییر و تحولات متعدد کابینه روحانی تاکنون حتی یک زن هم به عنوان وزیر پیشنهادی توسط دولت به مجلس معرفی نشده است.
البته اصلاح طلبان هم خود در این عرصه تنها به صورت شعاری رفتار می کنند و درحالی که تمامی صندلی های شورای شهر تهران از آن این جریان سیاسی بود اصلاح طلبان به فردی که به «اقای استعفا» معروف بود برای شهرداری تهران اعتماد کردند اما هیچگاه زنی در این حوزه به عنوان شهردار انتخاب نشد. در این راستا به طور کاملا نمایشی «الهه کولایی» که سوابق تحصیلی و کارنامه کاری اش با مدیریت شهری زمین تا آسمان متفاوت است به عنوان کاندیدای زن معرفی شد که خود نیز به نمایشی بودن این کاندیداتوری اعتراف کرد.
روزنامه آفتاب یزد (شنبه ۷ خردادماه سال ۹۶) در گزارشی با عنوان «مورد عجیب الهه کولایی؛ تصمیم نمایشی شورای شهر درباره شهردار شدن یک زن» نوشت:«الهه کولایی، فعال سیاسی اصلاح طلب که نامش در میان هفت گزینه نهایی شهرداری تهران دیده می‌شود، این روزها روایت متفاوتی از عنوان شدن نامش برای جانشینی قالیباف دارد... کولایی جملات دقیق‌تری به زبان آورد که می‌تواند تأسف آور باشد. وی خاطر نشان کرد که در ابتدا صرفاً قرار بود نقشی ویترینی برای روند انتخاب شهردار در شورای شهر ایفا کند و نمایندگان شورای نفره فکر نمی‌کردند او این اندازه ماجرای شهردار شدن را جدی بگیرد و برنامه‌های کلان مدیریت شهری ارائه کند.»
همه این اعترافات به پولاشی بودن موضوع ارزش گذاری جریان اصلاحات به جایگاه زنان اشاره دارد. جریانی که همواره خود را حامی حقوق زنان معرفی می کند از این شعارها و آرایی که از قشر زنان در این جریان اخذ کرده پلی برای رسید به اهداف سیاسی خود و حلقه بسته مدیریتی خود ساخت و بر روی آن گام برداشت.
انتهای پیام/*
پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار