شناسایی و سازماندهی بیش از 2000 نفر از نخبگان علمی استان
به گزارش خبرگزاری بسیج،محمود علیپور مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان ایلام در دیدار اعضای خانه نخبگان بسیج استان، با رئیس جدید سازمان بسیج اساتید استان بر لزوم تعامل دستگاههای علمی استان تاکید کردهمکاری دوجانبه بسیج علمی و پژوهشی و سازمان بسیج اساتید در دستور کار است
وی با بیان اینکه سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان از ظرفیت مناسبی جهت حمایت از نخبگان علمی بهرهمند است عنوان کرد: این سازمان با تشکیل کارگروههای تخصصی، راهاندازی و فعالیت مراکز رشد و فناوری و بهرهمندی از نخبگان علمی و پژوهشی در یک دهه فعالیت، توانسته است بیش از 2000 نفر از نخبگان علمی استان را شناسایی و سازماندهی نماید.
«دکتر صیدمهدی ویسه» نیز در این دیدار با بیان اینکه اساتید نقش تأثیرگذار و محوری در پیشرفت علمی کشور دارند بیان کرد: امیدواریم با همافزایی و همکاری نهادهای علمی استان، زمینه کارآمدی هرچه بیشتر حوزه علم و فناوری در استان فراهم شود.
وی با اشاره به فعالیت اندیشکده سازمان بسیج اساتید استان عنوان کرد: این اندیشکده با احصاء مسائل و مشکلات استان، از ظرفیت عظیمی در کاهش و رفع مشکلات استان برخوردار بوده و با تعامل نهادهای علمی استان، قطعاً شاهد عملکرد مثبت نخبگان در جهت کاهش معضلات و مشکلات خواهیم بود.
ارتباط صنعت و دانشگاه از ضروریات جامعه است
مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان ایلام در دیدار با مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام نیز از نقش تأثیرگذار بسیج علمی و پژوهشی در جامعه علمی کشور سخن گفت و بیان کرد: تحقق انتظارات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، منوط به هموار کردن مسیرهای تبدیل کردن کشور به قطب علمی در سطح جهانی است و تردیدی نیست که با همافزایی نهادهای علمی، میتوان پیشرفت و نهضت تولید علم را به منصه ظهور رسانید.
وی افزود: متأسفانه هزاران پایاننامه علمی که بسیاری از آنها موردنیاز و راهگشای بسیاری از مشکلات جامعه است، استفاده چندانی از آنها صورت نمیگیرد درحالیکه میتوان با همکاری نهادهای علمی و پژوهشگران زمینه رفع بسیاری از این مشکلات را فراهم آورد.
علیپور با بیان اینکه در هرکجا که به نخبگان علمی توجه شده شاهد موفقیت در آن عرصه بودهایم اذعان کرد: قرارگرفتن نام جمهوری اسلامی در رتبههای برتر جهان در حوزه علم و پژوهش، نشان از تلاش پژوهشگران و کیفیت بالای مقالات و پایاننامههای نخبگان علمی کشور است و لزوم بهرهگیری از یافتههای تحقیق و پژوهشهای صورتگرفته در جهت رفع مشکلات جامعه در شرایط امروزی کشور بیشازپیش احساس میشود.
علیپور در پایان اظهارات خود با اشاره به فعالیت چشمگیر کارگروههای تخصصی خانه نخبگان بسیج استان بیان کرد: رسالت اصلی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان ایلام کمک به توسعه فناوریهای دانشبنیان و حمایت از تولیدات و دستاوردهای علمی نخبگان بومی است و امیدواریم با همکاری متولیان علم و فناوری استان شاهد توسعه و پیشرفت دانش علمی، فنی و تحقیقاتی در سطح جهانی باشیم.
«دکتر محمدمهدی احمدی» نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از همکاری و تعامل با سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان بیان کرد: در شرایط کنونی ارتباط مستقیم صنعت و دانشگاه میبایست در اولویت اصلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی قرار گیرد؛ چراکه تکنولوژی و صنعت ابزاری قدرتمند در مسیر توسعه کشورها محسوب شده و این هدف میتواند در رشد و توسعه اقتصادی کشور تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی با بیان اینکه ارتباط مؤثر و دوسویه دانشگاه و صنعت از اهمیت ویژهای برخوردار است عنوان کرد: متأسفانه این پیوند در شرایط کنونی ناپایدار و شکننده است، درحالیکه در کشورهای توسعهیافته زمینههای لازم برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاهها در دستور کار بوده و یکی از عوامل موفقیت این دسته از کشورها رعایت همین اصل بوده است.
معاون واحد پژوهش و فناوری دانشگاه ایلام اذعان کرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان باسابقه کوتاهمدتی که در حوزه علم و فناوری دارد، توانسته طرحها و ایدههای بسیاری را به مرحله تجاریسازی برساند و در این راستا نیز امیدواریم با تعامل و همفکری هر دو نهاد و استفاده از ظرفیتهای موجود، ضمن بهرهگیری بیشتر از یافتههای پژوهش نخبگان علمی دانشگاهی، زمینه توسعه علمی و فناوری در استان را فراهم آوریم.
گفتنی است در پایان این جلسه دو طرف بر انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک تاکید کردند.