زهرا هاشمی کارشناس مسائل فرهنگی در گفتو گو با خبرنگار بسیج استان مرکزی؛ با اشاره به ترویح فرهنگ شهادت گفت: ترویج فرهنگ شهید و شهادت یک سیر معرفتی و تکاملی است که برای شروع این مهم قبل از آمدن به منطقه، در مدرسه و دانشگاه نقش معلم و استاد، و در خانواده نقش پدر و مادر جدی است.
وی افزود: باید برای زائران شفاف سازی شود که به کجا و برای چه میرود؟ سفرش زیارتی است یا تفریحی؟ و بهترین حاجتی که می تواند در این سفر بگیرد چیست؟
کارشناس مسائل فرهنگی تصریح کرد: باید قبل از آمدن به این سفر، دل و روح و فکر زائر آماده باشد و بداند عازم جایی است که در آن میتواند معرفت کسب کند و به همین دلیل به تفکر واداشته شود که رفتارش در این مناطق چگونه باید باشد و زمانی که بازگشت بداند برای حفظ این حال چه کند و چگونه این مسیر را ادامه دهد.
هاشمی افزود: هر مسئولی باید احساس مسئولیت کند و حتما قبل از راهیان نور در مدارس و دانشگاهها این توجیه صورت بگیرد. این وظیفه یک نهاد خاص نیست، بلکه یک وظیفه و تکلیف فردی است. مثلا من در مدرسهام احساس کنم که این توجیه لازم است، یا دانش آموز احساس کند که این کار لازم است یا خانوادهها احساس کنند که این آشنایی قبل از اعزام برای فرزندشان ضروری است. حتی شما به عنوان یک خبرنگار می توانید به مدیران و مسئولین مدارس تذکر دهید که ابتدا دانش آموزان را توجیه کرده و سپس به راهیان اعزام کنند.
وی افزود: شلمچه یکی از یادمانهایی است که حال و هوای معنوی خاصی را برای زائر به وجود میآورد؛ دانشجویان با حضور در یادمانهای مختلف، برای حفظ و حراست از انقلاب و جدا نشدن از خط سرخ شهادت، با شهیدان تجدید میثاق میکنند.
کارشناس مسائل فرهنگی تصریح کرد: استقبال دانشجویان از اردوهای راهیان نور چشمگیر است؛ آشنایی با مناطق عملیاتی دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دو هدف عمده ما در راهیان نور محسوب میشود، به همین خاطر در طول سال شاهد اعزام زائران زیادی به یادمانهای شهدا هستیم.
وی گفت: با راهیان نور روحیه جوانان نسل امروز را به حال و هوای دفاع مقدس پیوند میزنیم چراکه راهیاننور ستون حرکت کشور برای پایهریزی جبهه فرهنگی است.
انتهای پیام/