باید برای فراگیری فرهنگ عفاف و حجاب و راهاندازی یک نهضت مردمی تلاش کنیم
به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در همایش عفاف و حجاب که به مناسبت ۲۱تیرماه سالروز قیام مردم علیه کشف حجاب بدر سینما هلال شهرستان زاهدان با حضور خواهران بسیجی ادارات کل استان برگزار شد حجاب را یکی از نمادهای دین داری و سلامت اجتماعی دانست که دشمنان اسلام این فرهنگ مهم را نشانه گرفتهاند، گفت: باید برای فراگیری فرهنگ عفاف و حجاب و راهاندازی یک نهضت مردمی تلاش کنیم زیرا زمانی که مردم پای کار بیایند مشکلات حل میشود و در دفاع مقدس نیز چنین چیزی را تجربه کردهایم و عفاف و حجاب از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با اشاره به این مطلب که برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف نیازمند طرح و اقدام جامع و متوازن در همه زمینهها هستیم، افزود: اینگونه نیست که نگاه ما فقط به چادر و لباس باشد زیرا اینکار تک بعدی جواب نخواهد داد و باید ارکان مختلف از جمله ازدواج، اشتغال، اقتصاد و اختلاط بین زن و مرد را در نظر بگیریم.
آیت الله محامی ادامه داد: در مواجهه با فرد بی حجاب باید برخورد طبیبانه و با نگاه مشفقانه به خودی باشد نه برخورد قهرآمیز و نگاه به دشمن زیرا جهت گیری و نگاه ما مهم است و برخورد طبیبانه و مشفقانه بهتر جواب را میدهد زیرا همه فرزندان همین سرزمین هستند و این از مصادیق همان سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی است.
وی افزود: عفت دارای معانی واسع و زمینههای متعددی از جمله عفت در نگاه، کلام، شنیدن، خوراک و نیز عفت در غرایض جنسی است و تنها مختص بانوان نبوده بلکه یک امر شرعی، اخلاقی و مشترک بین زنان و مردان میباشد.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان اظهار داشت: گاهی از واژه عفت در پاکدامنی و کنترل غرایض جنسی استفاده میشود که در این زمینه حجاب یکی از ابزارهای حفظ عفت و نماد عفت عمومی است که البته این ابزار تنها منحصر به بانوان نیست و زنان و مردان مامور به حفظ حجاب متناسب با خود هستند.
این مسئول با تاکید بر این مطلب که حضور زنان و مردان با حجاب متناسب در منظر عموم نشان از عفت عمومی است و به این معنا نیست که هر کس حجاب و چادر داشته باشد حتما عفیف بوده و هر کس فاقد چادر باشد دارای این عفت نیست بلکه حجاب نماد عفت عمومی است اظهار داشت: فلسفه حجاب هم برای حرمت و احترام و هم برای صیانت است .
وی بیان کرد: با توجه به ایفای نقش عمدهتر، توسط بانوان مسئولیت آنها در این حوزه بیشتر است و لذا امری نسبی بوده و به تناسب جایگاه برای افراد مختلف متفاوت است به گونهای که در میان زنان نیز کسانی که دارای جایگاه ویژه بوده مانند همسران پیامبر اکرم(ص) مسئولیت بیشتر داشتند و خداوند به آنها فرموده که شما مانند سایرین نبوده و از شما انتظارات بیشتری است.
محامی با اشاره به این نکته که حجاب از گرفتاری جامعه به فساد صیانت خواهد کرد، تصریح کرد: در شرایط کنونی در سطح کشور از حیث حجاب وضعیت مطلوبی را دارا نبوده و با دوران اوایل انقلاب و دفاع مقدس فاصله گرفتهایم هر چند که در سیستانوبلوچستان دارای وضعیت بهتری هستیم اما در عین حال با آسیبهایی مواجه هستیم و این آسیبها به مراتب در سطح کشور بیشتر است که نتیجه عملکرد ضعیف ما در طول دهههای گذشته است که به تدریج این وضعیت دامنگیر کشور ما شده است.