رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

اصلاح الگوی کشت از برنامه های اساسی جهاد کشاورزی است

تبریز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اصلاح الگوی کشت را از برنامه های اساسی جهاد کشاورزی خواند.
کد خبر: ۹۴۵۳۴۰۳
|
۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اکبر فتحی ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفت، افزود: با توجه به تنش آبی و همچنین در راستای احیای دریاچه ارومیه این اصلاح کشت و به کشت آغاز شده است.

وی ادامه داد: خوشبختاته کشاورزان هم متقاعد شدند تا در این خصوص جهاد کشاورزی را همراهی کنند چراکه اگر همراهی نکنند دیگر سال های آینده با این رویه کم آبی کشاورزی نخواهند داشت.

فتحی محصولاتی چون زعفران، پسته، کلزا و ... را برای کشت جایگزین محصولات آب بر برشمرد و اضافه کرد: این محصولات علاوه بر مصرف آب کم، ارزش افزوده بالایی نیز برای کشاورزان دارد.

وی کشاورزی قراردادی را از دیگر اولویت های جهاد کشاورزی در راستای حمایت از کشاورزان و کشت بهینه عنوان و بیان کرد: 27هکتار از اراضی دیمی در این خصوص زیر کشت رفته است و با همکاری تعاون روستایی و اداره غله اجرایی می شود.

فتحی گفت: در این نوع کشاورزی که بهره وری بیشتر زمین زراعی و صرفه جویی در مصرف آب را به دنبال دارد، بذر و کود به کشاورزان به صورت قرارداد داده شده و زمان برداشت قیمت آن از قیمت محصول خریداری شده کسر می شود.

وی اظهار امیدواری کرد: با تحت پوشش رفتن زمین های زراعی به این نوع کشاورزی شاهد پایداری کشاورزی و خودکفایی در محصول گندم خواهیم بود.

فتحی توجه به حوزه دانش بنیان را در خصوص  کشاورزی مهم دانست و افزود: حضور کارشناسان این عرصه در کنار کشاورزان موجب تلفیق دانش علمی ودانش بومی شده و موفقیت هایی نیز داشته است که از آن جمله می توان  به تولید بذر، نوع آبیاری و مبارزه با آفات اشاره کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان صدور سند برای اراضی کشاورزی را در سال گذشته برای ساماندهی اراضی از دیگر فعالیت های جهاد برشمرد و ادامه داد: رفع تداخل در پلاک ها در این خصوص که پیش نیاز صدور سند است بالای 60درصد بوده که امید است با همکاری منابع طبیعی بتوانیم زمین های بیشتری را تعیین تکلیف و ساماندهی کنیم.

وی اضافه کرد: سنددار شدن زمین های کشاورزی علاوه بر ساماندهی از نظر مالکیت، برای کشاورزان نیز مهم است چراکه به عنوان ضمانت برای دریافت تسهیلات می توانند از آن استفاده کنند.

فتحی با اشاره به اصلاح نظام یارانه ای در کشور و فشار آن بر صاحبان دام و طیور، بیان کرد: این اصلاح فشار زیادی برای پرورش دهندگان دام و طیور وارد ولی علیرغم این فشارها دامداران و مرغداران در تامین تغذیه مردم پای کار ایستادند.

وی ادامه داد: با این فشار که نهاده های دامی چهاربرابر شد، پیش بینی می کردیم کاهش تقاضا موجب شود میزان تولید کشش لازم را نداشته باشد بر همین اساس خرید مازاد تولید در دستور کار گرفت تا بتوانیم بازار عرضه و تقاضا را در تعادل نگه داریم.

فتحی اضافه کرد: پرورش دهندگان مرغ مادر با وجودی که در فشار هستند ولی در خال فعالیت در جوجه ریزی یک روزه هستند و این اتفاق بی نظیری بود که امنیت غذایی مردم را تامین می کنند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار