معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: اقداماتی در ۲ بخش سامانههای جمع آوری و دفع فاضلاب و تصفیه خانهها برای کاهش فاضلاب ورودی به کارون در دست انجام است.
فرزان عباسیان افزود: در حوزه طرحهای فاضلاب هم اکنون در شهرهای آبادان، خرمشهر، شادگان، ماهشهر، بندر امام خمینی (ره)، بهبهان، دزفول، شوشتر، ایذه، مسجد سلیمان، شوش، اندیمشک، رامهرمز، سوسنگرد، هویزه، بستان و رفیع، در مجموع ۸۵ هزار و ۲۳۲ میلیارد ریال پروژه فعال با طول ۵ هزار و ۸۰۶ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب داریم.
وی اظهار داشت: علی رغم عدم تخصیص اعتبارات ۸۵ هزار میلیاردی تاکنون به طرحهای فاضلاب ۱۷ شهر دارای موافقتنامه و بخش مساکن مهر در سح استان و تنگناهای مالی موجود، از ابتدای سال جاری تاکنون (دوره ۸ ماهه تا پایان آبان ۱۴۰۱)، بیش از ۷۷ کیلومتر خطوط فرعی، اصلی، انتقال و انشعابات فاضلاب اجرا شده است.
عباسیان ادامه داد: همچنین دو باب ایستگاه پمپاژ در شهرهای شادگان و بندر امام خمینی نیز در هفته دولت افتتاح و وارد مدار بهره برداری گردید و عملیات احداث ۶ ایستگاه پمپاژ دیگر نیز در شهرهای ماهشهر، بندر امام خمینی، اندیمشک و منطقه مسکن مهر امیدیه آغاز گردید که عملیات اجرایی آن در حال حاضر در جریان میباشد.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان، طول شبکه فاضلاب در مدار بهره برداری را ۳۲۰۰ کیلومتر و تعداد مشترکین فاضلاب در استان را ۲۹۷ هزار فقره و درصد بهره مندی خوزستانیها از خدمات فاضلاب را ۳۹ اعلام کرد.
عباسیان با بیان اینکه متوسط میزان بهره مندی از خدمات فاضلاب در سطح کشور معادل ۵۲ درصد میباشد، تاکید کرد: در صورت تأمین و تجمیع کلیه اعتبارات فوق به مبلغ کلی ۸۵۲۳۲ میلیارد ریال در بازه ۳ ساله تا پایان سال ۱۴۰۳، انتظار میرود درصد پیشرفت فیزیکی طرحها طی مدت ۳ سال از ۵۸ به ۷۵ درصد و میزان بهره مندی از خدمات فاضلاب از ۳۹ به ۶۵ درصد افزایش یابد.
وی اظهارداشت: در راستای استفاده از فن آوریها و ایدههای جدید و پیشرفته؛ شرکتهای دانش بنیان در سطح کشور، طرح افزایش ظرفیت پکیج تصفیه فاضلاب شهر بهبهان از ۲۵۰ متر مکعب در شبانه روز به ۲۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز، در سال جاری عملیاتی شد و تاکنون با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصد در حال اجراست و پیش بینی میشود با اجرای کامل طرح تا پایان سال جاری بیش از ۶ هزار مشترک از خدمات پیشرفته فاضلاب بهرهمند خواهند شد.
عباسیان، خرید و نصب سه واحد پکیج تصفیه به ترتیب با ظرفیت ۱۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۲۰۰ متر مکعب در شهرهای آبادان، رفیع و هفتکل با دو شرکت دانش بنیان، احداث دو دستگاه پکیج به ظرفیت مجموع ۴۰۰ مترمکعب در بخش مسکن مهر شهر رامشیر و احداث پکیج در شهر مسجدسلیمان با ظرفیت ۲۰۰۰ متر مکعب نیز در روز، خرید ۷۳۰۰ فقره درب منهول با مقاومت بالا و غیرقابل بازیافت از نوع نانوکامپوزیت بتن الیافی از دیگر پروژههای در دست اجرای بخش فاضلاب نام برد.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب خوزستان با تاکید بر اینکه خطوط دفع فاضلاب صرفا برای همین موضوع طراحی و اجرا گردیده اند و توانایی دفع آبهای سطحی را ندارند، خاطرنشان ساخت: شرکت آبفا استان به منظور تسهیل و تسریع در دفع روانابها خصوصاً در هنگام بارش، نسبت به افزایش ظرفیت ایستگاههای پمپاژ فاضلاب تأثیرگذار به میزان بیش از ۲ برابر ظرفیت اسمی آنها (شامل ایستگاه مرکزی شهر چمران، ۷۰۰ دستگاه بندر امام، اسکروپمپ ماهشهر، ایران زمین و دیزل آباد خرمشهر، شماره ۷ شادگان، ایستگاه شطیط آبادان و لیفت شماره ۱۴ سوسنگرد جمعاً به تعداد ۸ باب) اقدام نموده است.
گفتنی است: در استان خوزستان جمعیتی بالغ بر ۱ میلیون و ۱۱۲ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند.