به گزارش خبرگزاری بسیج نادر تقیزاده عصر پنجشنبه در جلسه شورای گفتو گوی دولت و بخش خصوصی در اردبیل اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده برای استان اردبیل ۱۵ هزار تن و استان همدان نیز ۲۰ هزار تن مجوز صادرات سیبزمینی صادر شده که تولیدکنندگان و صادرکنندگان میتوانند از این ظرفیت برای صادرات محصول استفاده کنند.
وی کیفی بودن تولید سیبزمینی را در استان اردبیل یادآور شد و تصریح کرد: همین کیفیت بالا به فروش محصول در بازارهای داخلی کمک کرده و ما کمترین مشکل را در عرضه این محصول به بازار داخلی و حتی خارجی شاهد هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ضرورت ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه گلخانهها را یادآور شد و گفت: یکهزار و ۶۰۰ هکتار مجتمع گلخانهای در شمال استان پیشبینی شده و بانکهای عامل نیز با پرداخت تسهیلات سرمایهگذاران را یاری کردند.
تقیزاده افزود: آنچه که در توسعه گلخانهها و جذب سرمایهگذار مانع جدی ایجاد کرده، بالا بودن قیمت هر هکتار زمین برای توسعه گلخانهها است که به ارزش یک میلیارد تومان هر هکتار معامله میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سرمایهگذاران انتظار دارند این واگذاری زمین به قیمت پایین و حتی به صورت مجانی انجام شود تا شاهد فراری بودن سرمایهگذاران از حضور در منطقه نباشیم.
تقیزاده اضافه کرد: در کنار هزینه سنگین خرید زمین، سرمایهگذار باید ۱۵ میلیارد تومان به ازای هر هکتار برای نصب سازه هزینه کند که این خود مشکلاتی جدی به وجود آورده که انتظار داریم از سازههای شیشهای به جای سازههای موجود استفاده شود.
وی دیگر مشکلات این حوزه را یادآور شد و بیان کرد: نبود زنجیره تولید اعم از سردخانه، تجهیزات سورتینگ و نبود پایانه صادراتی بر دامنه مشکلات افزوده در حالی که انتظار میرود در این بخش تولیدکنندگان بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.
تقیزاده در ادامه سخنان خود اظهار کرد: تلاش بر این است تا تسهیلاتی از محل تبصره ۱۸ با ابلاغ سراسری این منابع اعتباری، پشتیبانیهای لازم از سرمایهگذاران انجام شود تا فرصت صادرات محصولات تولید شده به وجود آید.
وی کیفیت بالای تولید محصولات گلخانهای را یادآور شد و تصریح کرد: این قیمت بالا مانع از فروش محصول به شکل داخلی شده و انتظار میشود عمده محصولات گلخانهای صادر شده و مزیت خوبی را در این بخش شاهد باشیم.
تقیزاده به فعالیتهای بخش دامپروری نیز اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیت بسیار بالای استان اردبیل در پرورش دام سبک و سنگین، وجود ۲ کشت و صنعت مغان و پارس و همچنین کشتارگاه بزرگ صنعتی ما با حجم عظیمی از مشکلات در پرورش دام روبهرو هستیم که به نظر میرسد در این زمینه باید راهکارهای اساسی پیشبینی شود.
وی تولید ۲۹ هزار تن گوشت قرمز، ۲۳۰ هزار تن شیر، هفت هزار تن عسل و تولید ۱۰۴ میلیون قطعه جوجه یکروزه را در استان اردبیل یادآور شد و افزود: در ۱۰ ماهه امسال ۱۷۵ هزار دام سبک و ۲۰ هزار دام سنگین از استان اردبیل خارج شده و صادرات ۲ هزار و ۵۰۰ رأس دام سبک را به عراق شاهد بودیم.
تقیزاده به محدودیت کاری واحدهای صنعتی دامپروری و طیور اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی و برداشته شدن یارانههای حمایتی از دامداران و صاحبان طیور، مشکلاتی را در تأمین نهادهها شاهد بودیم که به رغم ۶ برابر شدن قیمت نهادهها نسبت به سال گذشته، ۷۵ هزار تن توزیع نهاده انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با قدردانی از همکاری بانک عامل در کمک به دامداران در قالب کارت ارائه شده، بیان کرد: انتظار میرود همچنان حمایت از تولیدکنندگان این بخش ادامه پیدا کند تا ما با کمبود تولید و عرضه گوشت قرمز و سفید در استان اردبیل روبهرو نشویم.