محله های اسلامی به همت بسیج و با حضور مردم تشکیل خواهد شد/دفاع مقدس الگویی برای همهی عرصههاست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، سردار سرتیپ پاسدار «غلامرضا سلیمانی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین صبح امروز (یکشنبه) در آیین افتتاحیه نمایشگاه محلههای اسلامی اظهار داشت: طلیعه انقلاب اسلامی در بعد از ظهر روز عاشورا شکل گرفت؛ زیرا حادثه عاشورا که درسآموزترین واقعه و اتفاق تاریخ اسلام و بشری محسوب میشود، سرآغاز دوره جدیدی بود که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شد؛ این اتفاق یعنی تشکیل جمهوری اسلامی و تحقق مردمسالاری اسلامی مثل و مانندی بعد از نظام اسلامی پیامبر اسلام (ص) ندارد.
سردار سلیمانی افزود: مردمسالاری اسلامی یعنی شکلگیری نوعی از اداره جامعه با حضور مردم در محضر امام امت و البته این به معنی وجود دیوانسالاری نیست. امروز کشورهای غربی دموکراسی را حاکمیت قانون معنی میکنند، در حالی که قبل از این میگفتند حکومت مردم بر مردم؛ در صورتی که آنها انسان را بی نیاز از هدایت الهی میدانند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: در مکتب اسلام نظام امام و امت، ترجمان این تفاوت بزرگ میان اسلام و غرب است؛ به عبارت دیگر ما در مردمسالاری اسلامی تفاوتهای خود را با غرب میبینیم؛ به همین جهت جمهوری اسلامی نباید به شکل دموکراسیهای غربی اداره شود، بلکه مردم باید در صحنه حضور یابند تا سالار خود باشند.
وی ادامه داد: مانند دوران دفاع مقدس که امام (ره) دفاع از کشور را مردمی کردند؛ بدین صورت که دفاع از کشور با حضور مردم صورت گرفت و با همین شیوه در طول ۱۰ ماه بعد از عزل بنیصدر از فرماندهی کل قوا، ارتش صدام که از سوی ۳۷ کشور حمایت میشد از کشورمان بیرون رانده شد و تا شش سال بعد ارتش عراق در داخل مرزهای خود دفاع میکرد.
سردار سلیمانی عنوان کرد: حال وقتی در سختترین شرایط که جنگ بود، مردم توانستند با حضور در میدان، صحنه نبرد را از شکست به پیروزی تغییر دهند، در سایر صحنهها هم میتوانند مانند دفاع مقدس به پیروزی دست یابند؛ لذا همانگونه که بسیج در دفاع مقدس جوانهای مردم را سازماندهی کرد و مکتب دفاعی و عاشورایی را شکل داد، اکنون نیز میتواند آنگونه در صحنههای مختلف عمل کند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اضافه کرد: البته این رسالت اگرچه در گام دوم انقلاب اسلامی بر عهده بسیج قرار گرفته، اما این رسالتی است که انجام آن بر روی شانههای بسیج سنگینی میکند.
ویافزود: تحقق محلههای مردمسالاری اسلامی کاری است که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده و اکنون در حدود ۱۵ هزار محله در حال اجراست؛ البته این زیستبوم میتواند به ۵۰ هزار محله گسترش یابد؛ بنابر این اگر مردمسالاری اسلامی را با حکومتهای مدعی دموکراسی در دیگر کشورها مقایسه کنیم و تفاوتها بیان و آگاهی ایجاد شود، مردم در اداره امور مشارکت خواهند کرد.
سردار سلیمانی گفت: مجلس شورای اسلامی را هر وقت ملاحظه میکنیم در حال تصویب قانون است؛ در حالی که اگر مردمسالاری اسلامی تحقق یابد، دیگر به این میزان قانون نیاز نداریم و از سوی دیگر دولت هم وقتی میخواهد کاری انجام دهد، باید آن را به مردم بسپارد که در اینصورت کارها به بهترین شکل انجام خواهد شد.
وی افزود: بهعنوان مثال وقتی توزیع آرد به مردم سپرده شود، مشکلاتی که در دریافت آرد و پخت نان برای مردم در برخی استانها وجود دارد، رفع خواهد شد؛ این کار را در استان گلستان بهصورت نمونه انجام دادیم که نتیجه آن برداشته شدن صفها بود؛ استانی که تا پیش از آن، مردم برای دریافت نان صف میکشیدند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تأکید کرد: دیوانسالاری باید در خدمت مردمسالاری باشد و این هم موضوعی است که همه مسئولان نظام از این موضوع استقبال خواهند کرد.