به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، آقای بازگیر در نشست خبری، شاخص آلایندگی هوای استان را ماندگاری ذرات معلق با قطر ۱۰ میکرون دانست و افزود: ۳۰۰ هزار هکتار از وسعت استان قم قابلیت تولید گرد و غبار را دارد.
وی با بیان اینکه از این مقدار ۱۰۵ هزار هکتار کانون فعال تولید گرد و غبار استان را تشکیل میدهد گفت: برای ۳۰ هزار هکتار از اراضی محدوده سراجه و روستای حسین آباد میش مست که از نظر آلودگی شرایط بحرانی تری دارند در حال تهیه برنامه عمل مشترک بین همه دستگاههای ذیربط هستیم که انشاالله بعد از تصویب در ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار، برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
آقای بازگیر با بیان اینکه بر اساس آمار، سالهای گذشته به طور میانگین حدود ۷۰ روز هوای ناسالم برای استان قم ثبت شده گفت: این در حالی است که از ابتدای امسال تاکنون ۳۹ روز هوا در شرایط ناسالم بوده است.
وی همچنین افزود: تفکیک پسماندها از مبدا در حوزههای مختلف خانگی، صنعتی، ویژه و پزشکی یک امر ضروری است که با توجه به اینکه کارهای خوبی در این زمینه در قم صورت گرفته است، اما کافی نیست و باید شرایط برای اجرای این طرح ضروری مهیاتر شود.
وی کنترل آلودگی آب را یکی دیگر از چالشهای استان عنوان کرد و افزود: بین ۸۰ تا ۸۵ آب مصرفی به فاضلاب تبدیل میشود و ما مجبوریم با برنامهریزی آب فاضلاب را برای استفاده مجدد بازگردانی کنیم.
آقای بازگیر با بیان اینکه علاوه بر پیگیری تامین نیاز آبی محیط زیست، تالابها و منابع طبیعی، احیای بخشهای از بین رفته را نیز باید مورد توجه قرار داد تاکید کرد: باید از اقداماتی که به فرسایشی شدن عرصهها میانجامد به شدت پرهیز شود.