مبانی علوم انسانی رایج، برگرفته از غرب و سکولاریسم است

رئیس کمیسیون تخصصی «علوم انسانی اسلامی در حوزۀ دفاعی امنیتی» با اشاره به گسترش قتل عام‌ها، مظلوم‌کشی‌ها در غزه، آمار بالای طلاق و مشکلات روحی بشر اذعان داشت: این معضلات و جنایات نشان دهنده این است که مبانی علوم انسانی رایج، برگرفته از غرب و سکولاریسم است.
کد خبر: ۹۵۵۴۰۲۸
|
۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۲

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از قم، حجت الاسلام حمید نگارش رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) و رئیس کمیسیون تخصصی «علوم انسانی اسلامی در حوزۀ دفاعی امنیتی» در هفتمین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی با ابراز تاسف از اینکه علوم انسانی رایج امروز در دنیا ایفای نقش نمی‌کند و مورد توجه جدی قرار نگرفته است، اظهار کرد: متاسفانه علوم انسانی با توجه به اینکه باید هدایتگر و حکمران باشد، در دنیای امروز به معنای واقعی کارآمدی ندارد.

رئیس کمیسیون تخصصی «علوم انسانی اسلامی در حوزۀ دفاعی امنیتی» با اشاره به جریان اغتشاشات سال گذشته اذعان داشت: در جریان اغتشاشات اخیر، بسیاری به اندیشمندان مراجعه کردند و از آنها درخواست کردند که پای کار بیایند. این نشان‌دهنده این است که علوم انسانی رایج، گره‌گشا نیست.

رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) با تصریح به اینکه علوم انسانی رایج امروز، برگرفته از مبانی غرب است و نمی‌تواند گره‌گشا باشد، افزود: آمار بالای طلاق، ارتباط نا مشروع جنسی، ایجاد مشکلات روحی برای بشر و رشد نرخ مهاجرت نشان می‌دهد که علوم انسانی رایج، تحت تاثیر مبانی غربی قرار گرفته است.

حجت الاسلام نگارش تاکید کرد: علوم انسانی رایج می‌بایست بازنگری شده و خلع‌های موجود پیگیری شود. این بازنگری، همکاری اندیشمندان و صاحبان فکر و قلم را می‌طلبد.

وی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم تا علوم انسانی در مسیر حکمرانی و هدایتگری قرار بگیرد و به افکار عمومی دنیا جهت بدهد تا شاهد این قتل عام‌ها و مشکلات نباشیم و در نهایت امنیت معنوی، سلامت ملت‌ها و آرامش آحاد مردم حفظ بشود.

حجت الاسلام نگارش با تاکید بر مقاومت و ایستادگی حضرت زینب(س) ابراز کرد: ایستادگی حضرت زینب(س) دارای یک نگاه فراتجربی است و جایگاه انسان در این راستا اوج می‌گیرد. این نگاه فرا تجربی در پرتو آموزه‌های وحیانی شکل می‌گیرد.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به سراغ آموزه‌های وحیانی برویم و نگاه جامع‌تری نسبت به انسان داشته باشیم، اظهار داشت: تنها راه رسیدن انسان به کمال، داشتن مقام ذکر است.

رئیس پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق(ع) مطرح کرد: خدا، انسان را مالک علی الاطلاق و خودش را مملو علی الاطلاق می‌داند. انسان همواره باید بکوشد تا باورها، اعتقادات و رفتارش را خدایی بکند و به مقام کمال می‌رسد و این موضوع مصداق «غنی بالذات و بسیط من جمیع الجهات» است.

رئیس کمیسیون تخصصی «علوم انسانی اسلامی در حوزۀ دفاعی امنیتی» با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری ادامه داد: امروز نگاه غرب به علوم انسانی یک نگاهی تجربه‌گرا و صرفا در راستای اومانیستی است که در نهایت نیز توسعه مدرنیته محور را به بشریت تحویل داده است و این نوع نگاه با نگاه دینی مغایرت دارد.

حجت الاسلام نگارش با بیان اینکه بسیاری از حوادث دنیا در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و ... محکوم نظرات صاحب نظران در علوم انسانی است، خاطرنشان کرد: بسیاری از اتفاقات و حوادث دنیا در راستای نگاه خاص صاحب نظران علوم انسانی می‌باشد که در شرایط کنونی، این ظرفیت‌های نامیمون و مشکلات بشری را ایجاد کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار