کلاه مهندسی پيشرفته اختراع نخبه سیستانی
یسنا مقربی دانشآموز نخبه کلاس هشتم و پژوهشگر مدرسه فرزانگان شهرستان زابل با اشاره به طرح ابتکاری کلاه مهندسی پیشرفته وی در جشنواره طرحهای پژوهشی مدارس سمپاد کشور در گفتگو با خبرنگار بسیج در زابل بیان کرد: زمانی که جشنواره خوارزمی شروع شد یکی از موضوعات این جشنواره دستسازه بود که با مشورت پدرم که مهندس عمران هستند دست به طراحی و ساخت کلاه مهندسی زدم تا یک کار مفید و کاربردی انجام داده باشم.
وی افزود: با توجه به گرمای شدید هوا در منطقه سیستان، کلاههای مهندسی به دلیل جنس پلاستیکیاش و همینطور استفاده مداوم موجب ایجاد گرما در قسمتهای سر و موها میشود و در بلندمدت خطراتی از قبیل ریزش مو، قارچهای پوستی و بالارفتن چربی سر را ایجاد میکند.
یسنا در خصوص قبلیتهای این کلاه تصریح کرد: این کلاه با قابلیت خنککنندگی میتواند هوا را در کلاه به جریان بیندازد و در واقع به صورت یک هواکش عمل میکند که در نسخههای بعدی تصمیم دارم تاGPS برای عملیاتهای آتشنشانی و برای معدنکاران از لامپ استفاده کنم.
وی عنوان کرد: در طراحی و ساخت این کلاه از یک عدد باطری، فن کوچک، کلید و یک عدد لامپ کوچک استفاده شده و لازم است برای استفاده کلید روی کلاه را فشار داده تا فن روشن شود.
این دانشآموز نخبه به علت موفقیتش اشاره کرد و گفت: مشوق اصلی این اختراع پدرم بودند و همچنین با کمک دبیر کاروفناوری و حمایت مدیر مدرسه فرزانگان، باعث شد تا بتوانم ساخت این کلاه را انجام دهم.
مقربی خاطرنشان کرد: دوست دارم تا این اختراع را به ثبت برسانم و با حمایت مسئولین با کارخانههای تولیدی کلاههای مهندسی قرارداد ببندم و با توجه به اینکه این کلاه نمونه مشابه داخلی و خارجی ندارد انتظار دارم حمایت مسئولین را داشته باشم و با هزینه کم این اختراع من دیده شود و به ثبت برسانم.
دانشآموز نخبه سیستانی با اشاره به علاقه به رشته پزشکی تاکید کرد: علاقه دارم تا در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهم و اختراعات دیگری در این زمینه به ثبت برسانم.