شهردار کاشمر پاسخ داد/ مبلمان شهری، هویت فرهنگی یک شهر را نشان می‌دهد

مبلمان شهری کاشمر که نتیجه تلاش و تعامل مدیریت شهری و شورای اسلامی و مردم از دوره‌های قبل تا کنون است؛ هویت فرهنگی شهر را بویژه برای مسافران نشان می‌دهد.
کد خبر: ۹۶۳۹۵۶۹
|
۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر؛ شورا و مدیریت شهری در هر جامعه‌ایی از جایگاه ویژه‌ایی برخوردار است و بر کسی پوشیده نیست که در کشور ما نیز، تعامل و همکاری دو جانبه شورای اسلامی شهر و شهردار شهر، باعث ایجاد امنیت خاطر برای ساکنین و مسافران شهر است.

خبرنگار ما در همین راستا پیرامون سؤالات دو نفر از اعضای شورای اسلامی از مدیریت شهری گفت‌و‌گویی تفصیلی با مهندس اصغر کوهسرخی، شهردار مردمی شهرستان کاشمر ترتیب داده که در ادامه تقدیم می‌شود.

ترشیز خوان: مبلمان شهری کاشمر را چطور می‌بینید؟

شهردار کاشمر: مبلمان شهری هر شهر نشان از هویت فرهنگی مردم است و کارشناسان و مهندسین هم قطعا با در نظر گرفتن پیشینیه فرهنگی و ظرفیت‌های شهرستان، چشم انداز مدونی ترسیم می‌کنند و با همکاری مدیریت شهری، شورای اسلامی و مردم برنامه‌های مصوب شده را اجرایی می‌کنند.

مبلمان شهری کاشمر مثل بسیاری از موضوعات دیگر پیرامون مدیریت شهری، مبحثی نیست که صرفا من نظر بدم؛ ضمن اینکه قبل از من، مسئولین دیگری همراه با برنامه‌ریزی مدون، برای مبلمان شهری زحمت کشیدند و اولویت ما هم طبق برنامه‌های ابلاغی، ادامه طرح‌های مصوب شده ناتمام بوده که تاکنون انجام وظیفه کردیم و همچنان در خدمت مردم هستیم.

روشنایی خیابان خرمشهر، بلوار شهید بهشتی و بلوار جمهوری، استفاده از وسایل ورزشی و وسایل بازی کودکان، ایجاد پارک بانوان محله قائم که روزانه بیش از صد نفر از بانوان ما در این پارک مشغول ورزش و استفاده از این فضا هستند و به سلامت روح و روان جامعه کمک می‌کند و راه‌اندازی واحد های تجاری و غیره که همه این امور در راستای الگوی شهر ترمیمی و بازآفرینی شهری انجام می‌شود.

میدان بار قدیم کاشمر، مکان ناامنی شده بود که معتادان شب آنجا جمع می‌شدند و اهالی محله امنیت نداشتند که کمپ ماده 16 با همکاری بخش خصوصی و بهزیستی در این مکان راه اندازی شد و ماهانه 100 میلیون تومان در راستای آسایش و رفاه شهروندان به این کمپ کمک می کنیم.

باید این مطلب را هم اضافه کنم که به شدت معتقدم، مردم باید حرف آخر را بزنند و به عبارتی باید ببینیم مردم از عملکرد ما راضی هستند یا خیر و مخصوصا مسئولین استانی و کشوری و زائرین و مسافران که به عنوان عضوی از همین مردم به دلایل مختلف وارد شهرمان می‌شوند آیا از مبلمان شهری کاشمر راضی هستند.

ضمن اینکه دکتر بهروز نعمتی، معاون امور حقوقی و مجلس وزارت نفت کشورمان با همراهی حجت‌الاسلام جواد نیک بین، نماینده مردم دیار ترشیز بزرگ در مجلس شورای اسلامی سفری به کاشمر داشتند که در سه مرحله از جمله جلسه‌ فرمانداری شهرستان به صورت ویژه از زیبایی مبلمان شهری تعریف  کردند و تقدیر و تشکر داشتند و یا نامه‌های امضاء شده اهالی همین شهر که به دست ما می‌رسد و ما را شرمنده خودشان می‌کنند مصداقی از رضایت مردمی است و قطعا این نتیجه تلاش یک فرد نیست بلکه تلاش و همراهی و تعامل بسیار خوب کار تیمی مدیریت شهری در دوره‌های قبل و این دوره است که این مهم همراهی و پشتیبانی شورای اسلامی کاشمر را می‌رساند و  تلاش داریم همچنان تداوم داشته باشد.

جذب نیرو در مجموعه شهرداری را چگونه انجام می‌دهید؟

طبق قانون و دستورالعمل ابلاغی، نیروهای شرکتی بر اساس حجم فعالیت هایی که انجام می دهند و صرفا بر اساس نیاز، توسط شرکت ها جذب می شوند و رابطه ایی نبوده و نیروهایی هم که از سایر شهرداری ها منتقل می شوند، مبدأ و مقصد از قبل مشخص شده است.

ضمن اینکه مصوبه اخیر مصوبه شورای اسلامی شهر مغایر ماده ۱۸ آیین نامه مالی شهرداری است چرا که طبق این ماده، شهرداری حق دارد ۲۵ درصد از میزان پیمان را اعم از میزان کار یا جنس منعقد شده در پیمان را کم یا اضافه کند و این مصوبه جزو لاینفک هر قردادی است.

لطفا در مورد ساماندهی کانکس‌هایی که در قسمتی از بلوار سید مرتضی است توضیح دهید؟

طبق درخواست دادستان شهرستان کاشمر که نظم و ساماندهی کانکس ها بوده است، همکاران ما بدون اینکه سانتی از فضای سبز بلوار را بگیرند کانکس ها را ساماندهی کردند و در دست اقدام است که کانکس های متحدالشکلی آماده و واگذار شود تا نظم و فضا هم حفظ شود و چنانچه از نظر بهداشت مشکلی داشته باشد قطعا حوزه بهداشت ورود پیدا می‌کند و اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

لطفا در مورد دیوارکشی خانه دانش توضیح دهید؟

با توجه به اینکه خانه دانش، اثر تاریخی است باید حفظ شود و چهار ورودی باز دارد و هیچ گونه تصرفی در زمین شهرداری انجام نشده و کسانی که ادعا می‌کنند که 40 میلیارد تومان بدون مصوبه هزینه شده، لطفا شفاف سازی کنند و مستندات لازم را ارائه بدهند.

البته طبق مصوبه اخیرشورای اسلامی در 14 مهر سال جازی که به شهرداری هم ابلاغ شده  با راه‌اندازی غرفه جهت خرید و فروش صنایع دستی موافقت شده که بعد از تأمین اعتبار، عملیاتی می‌شود.

آیا برگزاری مزایده تالار بالای ترمینال مسافربری بر خلاف مصوبه شورای اسلامی بوده؟

ما در راستای مأموریت و وظایفی که داریم املاک فرسوده شهرداری را شناسایی کردیم و چندین مرحله هم اداره بازرسی با ما مکاتبه داشته که تعیین تکلیف شود. در نهایت مزایده در چارچوب قانون برگزار شد که 12 نفر شرکت کرده بودند و یک نفر برنده شد و طبق قانون به مدت چهار سال قرارداد منعقد و تأییدیه استحکامات تالار هم توسط دو کارشناس در دو مرحله گرفته شد.

این تالار در پایین آوردن سطح ترافیکی شهرستان، بسیار تاثیر داشته ضمن اینکه در راستای اشتغالزایی کار کردیم و تعداد 47 نفر به صورت مستقیم در این تالار مشغول به کار هستند و با توجه به موقعیت مکانی و فضای بسیار خوبی که دارد باعث افتخار شهرستان است.

طبق قرارداد در سال اول مبلغ اجاره، ماهیانه 136 میلیون تومان تعیین شده و بعد از اتمام قرارداد، تالار در اختیار شهرداری است و با توجه به نرخ تورم، مبلغ اجاره بیشتر می‌شود.

در مورد خدمات دهی حمل و نقل درون شهری در نقاط کور و کم بضاعت شهری توضیح دهید؟

ناوگان حمل و نقل تقریبا نو شده و حدود 100 راننده  از تسهیلات کمیته امداد در این حوزه استفاده کردند، در بحث اتوبوس‌ها هم در مجموع، چهار اتوبوس داشتیم که در این دوره چهار اتوبوس دیگر به این تعداد اضافه شده است. به عبارتی رشد صددرصدی در حوزه حمل و نقل درون‌شهری داشتیم که خدمات رسانی می کنند و  اقدامات تحویل دو خودور ون نیز انجام شده که اختلاف بین وزارت کشور و شرکت سازنده زمان تحویل را طولانی کرده است.

ترشیز خوان: دلیل کاهش تبادل موافقت نامه جهت اعتبارات دولتی چیست؟

در این خصوص نگاه دولت و مجلس تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و رویکرد اصلی توجه بیشتر به مناطق کم برخوردار است که نگاه درستی است و طبیعی است که وقتی یک پروژه‌ی نیمه تمامی داریم نباید پروژه‌ی جدیدی شروع کنیم. ضمن اینکه ما همه‌ی پروژه‌های نیمه تمام شهرداری از دوره‌ی قبل را هم در دستور کار قرار دادیم و به اتمام رساندیم و پروژه‌های جدید دیگری شروع کردیم.

در خصوص اعتبارات دولتی هم که در کمیته برنامه‌ریزی تصمیم‌گیری می شود و بعد از تصویب و انجام مراحل اداری، انتخاب پیمانکار انجام می‌شود.

در بعضی از خیابان ها شاهد جمع آوری کانال آب بودیم لطفا در این مورد توضیح دهید؟

برخی از کانال‌های سطح شهر به دلیل شیب نامناسبی داشت و مردم برای پل از لوله‌های سیمانی استفاده می کنند که پشت این لوله‌ها آب جمع می‌شد و بوی بد و مشکلات فراوان زیست‌محیطی برای همشهریان ایجاد کرده بود که خود مردم از جمله در بلوار شفا درخواست داشتند که این کانال ها جمع آوری شود لذا همکاران ما در حوزه‌ی عمران بررسی و مشکل را  کردند و پیشنهاد می‌کنم نظرسنجی از مردم داشته باشند تا از نزدیک از رضایت مردم مطلع شوند.

چه طرح‌های مطالعاتی در این مدت مدیریت شهری انجام شده است؟

یکی از دغدغه‌های ما این بوده طرحهایی را شروع کنیم که مشکلات مردم کمتر شود، طرح تفصیلی شهر کاشمر در کمیته فنی، کارشناسی و مصوب شد که با برنامه ریزی انجام شده کلی از مشکلات حل می شود و طرح باز تنظیم پهنه‌های تراکمی هم در دست اقدام است.

به عنوان اولین شهر استان، طرح بسته های تشویقی را برای بافت فرسوده ارائه دادیم که برای ۳۶۰ هکتار بافت فرسوده، این بسته ها اجرایی شده است؛ حتی برای زمین‌های 75 متر مربع هم این امکان فراهم شده که بتوانند پروانه دریافت کنند.

پروژه خندق که در دوره قبل، مطالعاتی انجام شد اما به سرانجام نرسید که با مصوبه شورای شهر این طرح را ادامه دادیم و بالغ بر ۳۲۰ فضای پارکینگی در این طرح دیده شده که از پروژه های شاخص شهرداری است. و الان مشاور در حال تهیه‌ نقشه‌های معماری و تاسیسات مکانیکی برقی است به محض این‌که طرح تهیه و به شهرداری ابلاغ شود عملیات اجرایی از منابع داخلی شهرداری انجام می‌گیرد.

در مجاورت پروژه‌ خندق نیز، فضای خاکی وجود داشت که مردم ناراضی بودند، این فضای خالی به مساحت حدود هشت هزار مترمربع آسفالت و در حال حاضر مردم به عنوان پارکینگ از آن استفاده می‌کنند.

پروژه بامشار در راستای اقتصاد گردشگری اجرایی شده که فاز اول آن در هفته دولت انجام شد و بزودی آبشار فعال می‌شود و پروژه های اطراف هم همچنان در دست اقدام است. ساماندهی اطراف آن نیز شروع شده و محل‌های مختلفی برای نصب آلاچیق در نظر گرفته شده است. مساحت بامشار و محیط پیرامونی آن حدود 15 هکتار است.

عملیات سایت 56 هکتاری جنگل سیدمرتضی نیز شروع شده است. جنگل یک ظرفیت برای شهر و شهرداری است ولی استفاده چندانی تاکنون از آن نشده است. با افتخار می‌توانیم بگوییم تمامی خیابان‌هایی که در سطح جنگل است جدول‌گذاری و آسفالت آن انجام شده و می‌توانیم بهره‌برداری خوبی از آن داشته باشیم و با پیگیری حجت‌الاسلام نیک بین، نماینده مردم دیار ترشیز در مجلس شورای اسلامی در سفری که معاون وزیر نفت به کاشمر داشتند مصوبات خوبی  داشتیم.

بهشت بقیع نیز یکی دیگر از دغدغه‌های دیگر بود که طرح مطالعاتی در سال گذشته انجام شده و عملیات اجرایی آن در حال اجرا است.

آغاز عملیات اجرایی ایجاد میدان در خروجی سیدمرتضی(ع) بدون طرح مطالعاتی بوده است؟

یکی از مشکلات بلوار سیدمرتضی بار ترافیکی بلوار است که اتفاقات ناخوشایندی را برای شهروندان رقم می‌زند، در همین راستا برای کاهش بار ترافیکی این بلوار باید جایگزینی پیش‌بینی می‌کردیم که بتوانیم 40 درصد از بار ترافیکی را کم کنیم؛ لذا جهت اجرای عملیات، موضوع توسط شهرداری مطرح و در شورای‌شهر مصوب شد که ادامه عملیات بلوار شهید صادقی اجرا و یک میدان احداث شد که چگونگی اجرای پروژه در حال مطالعه است.

ایجاد میدان مصوبه شورای‌ شهر را دارد و در حال اجراست که با یک طرح هندسی مطالعه شده و کم هزینه و دارای قابلیت اجرایی به میدان شهید صادقی متصل خواهد شد و بار ترافیکی بلوار سیدمرتضی(ع) با این طرح کاهش پیدا می‌کند.

حرف آخر

شهردار کاشمر: دو نفر از اعضای شورای اسلامی شهر، سؤالاتی از ما داشتند  که در بازه‌ی زمانی که بود، مکتوب جواب داده بودیم و در این گفت‌و‌گو هم به اهم سؤالات پاسخ دادیم و همه ما موظفیم در راستای مسئولیتی که داریم به مردم و نمایندگان مردم پاسخگو باشیم تا شفافیت حاصل شود و از اعضای شورای اسلامی که دغدغه دارند تشکر می‌کنم.
 
خبرنگار افتخاری بسیج: حوریه صادقی زیرک آباد
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار