به گزارش خبرگزاری بسیج، گریپ فروت گرچه در میان مصرف کنندگان ایرانی جایگاهی درخور ندارد، اما رقمی بسیار مهم و گران قیمت در بازارهای صادراتی است. علاوه بر آن، گریپ فروت توسرخ جیرفت خوش عطر و شیرین و بسیار لذیذ است که تمرکز بر تجارت آن را به فرصتی بسیار جذاب بدل مینماید.
گریپ فروت سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدانها و فیبر است و آن را به یکی از سالمترین مرکباتی تبدیل میکند که میتوانید بخورید. تحقیقات نشان میدهد که ممکن است فواید سلامتی قدرتمندی از جمله کاهش وزن سریع و کاهش خطر بیماری قلبی داشته باشد. شاید شنیده باشید که گریپ فروت میتواند به کاهش وزن کمک کند.
انواع گریپ فروت شامل گریپ فروت دانکن، گریپ فروت مارش، گریپ فروت استار روبی، گریپ فروت تامسون و گریپ فروت رد بلاش است. انواع گریپ فروت در طعم و رنگ تفاوتهایی دارند و در اواخر پاییز کاملا رسیده میشوند.
مروری بر مهمترین آنتی اکسیدانهای گریپ فروت
ویتامین C: یک آنتی اکسیدان قوی و محلول در آب که به مقدار زیاد در گریپ فروت وجود دارد. ممکن است از سلولها در برابر آسیبی که اغلب منجر به بیماری قلبی و سرطان میشود، محافظت کند.
بتاکاروتن: در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و تصور میشود که به کاهش خطر برخی بیماریهای مزمن، از جمله بیماریهای قلبی، سرطان و اختلالات مرتبط با چشم مانند دژنراسیون ماکولا کمک میکند.
لیکوپن: به دلیل توانایی بالقوه اش در جلوگیری از ایجاد انواع خاصی از سرطان، به ویژه سرطان پروستات، شناخته شده است. همچنین ممکن است به کند کردن رشد تومورها و کاهش عوارض جانبی درمانهای رایج سرطان کمک کند.
فلاوانونها: خواص ضد التهابی آنها نشان داده شده است که فشار خون و سطح کلسترول را کاهش میدهد و خطر بیماری قلبی را کم میکند.
خواص گریپ فروت برای پوست
گریپ فروت دارای خواص قابض طبیعی است که پوست شما را از شر چربیهای اضافی خلاص میکند و منافذ را سفت میکند. به دنبال محصولات صورت حاوی اسانس گریپ فروت باشید یا با ترکیب آب گریپ فروت تازه با اسطوخودوس یا نعناع در یک بطری اسپری کوچک، تونر خود را بسازید. برای پاکسازی پوست صورت خود را بپاشید. گریپ فروت همچنین دارای خواص ضد عفونی کننده است که به از بین بردن باکتریها کمک میکند و شیوع آکنه را از بین میبرد.
خواص گریپ فروت برای کبد
گریپ فروت به دلیل بهرهمندی از ویتامین A و C، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و ... مانند یک داروی مؤثر برای درمان مشکلات کبدی عمل میکند. بدین صورت که با از بین بردن سموم و سمزدایی کبد، موجب پاکسازی و بهبود عملکرد کبد میشود. در واقع سم دایی کبد باعث سلامت عمومی آن شده و تا حد زیادی از افسردگی، سفتی عضلات، سردردهای مزمن و همچنین کبد چرب و سیروز کبدی جلوگیری میکند. خاطر نشان میشود که بعضی از سموم موجود در کبد بسیار خطرناک و کشنده هستند؛ بنابراین مصرف گریپ فروت را جدی بگیرید و حتماً آن در رژیم غذایی خود بگنجانید.
خواص گریپ فروت برای ریه
طبق تحقیقات و پژوهشهای انجام شده محققان به این نتیجه دست یافتند که آنتی اکسیدان موجود در گریپ فروت ریه و سیستم تنفسی را پاک نموده و بهطور کامل عفونتزدایی میکند. از اینرو مصرف مداوم آن موجب درمان اختلالات تنفسی و بیماریهای ریوی میشود. علاوه بر این آنتی اکسیدان از بروز سرطان ریه نیز پیشگیری بهعمل میآورد. به همین سبب افرادی که گریپ فروت مصرف میکنند، تا حد زیادی از ابتلا به سرطان ریه در امان هستند.
گریپ فروت را چه زمانی بخوریم؟
در این رابطه نیز باید بگوییم گریپ فروت به لحاظ داشتن خاصیت چربیسوزی و همچنین کمک به بهبود عملکرد کبد، کلیه، سیستم تنفسی و ... را حدود نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی میل کنید.