نبود اینترنت، چالشی برای توسعه و ارتباطات

نبود اینترنت در روستا‌های کردستان، ارتباطات اجتماعی و دسترسی به اطلاعات را محدود کرده و این مسئله نه تنها مانعی برای توسعه اقتصادی و آموزشی است، بلکه جوانان را از فرصت‌های جهانی محروم می‌کند و رشد این مناطق را با چالش‌های جدی مواجه می‌سازد.
کد خبر: ۹۶۵۰۶۳۳
|
۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، روستا‌هایی که از دنیای پرسرعت و پرهیاهوی اینترنت بی‌خبرند، همچنان در سکوتی دلنشین و به دور از حواشی روزگار مدرن، زندگی می‌کنند.

در این سرزمین‌های فراموش‌شده که مسیر‌های خاکی‌شان با گام‌های ساده و بی‌ادعا زیر پا له می‌شود، وقت به شکل دیگری می‌گذرد، ساعت‌ها نه در شبکه‌های اجتماعی، بلکه در زنگ‌زدن‌های عمیق و پرمعنی با طبیعت و انسان‌ها می‌گذرند.

درختان درخت‌هایند و آسمان، آسمانی بی‌پایان و بیکران و به همین سادگی است که زندگی این دیار‌ها همچنان از جنس تماشا و آرامش است.

اینجا خبری از اخبار فوری نیست، نه ایمیل‌های کاری، نه پست‌های فوراً خوانده‌شده، نه ویدئو‌های تند و تیز. زندگی در اینجا در حقیقت خودش است، نه سایه‌ای از آن. وقتی در دل شب، در زیر آسمان پرستاره، صدای کروبن‌های دوردست به گوش می‌رسد، مردم آنجا می‌دانند که همچنان با هم به زبان‌هایی سخن می‌گویند که درک‌کردنی‌تر از هر پیامی در صفحه‌های مجازی است.

در این روستاها، نه‌تنها اینترنت در دسترس نیست، بلکه بسیاری از کلمات و مفاهیم روزمره ما، همچون توییتر و موبایل و فید و گوشی هوشمند در زبانشان جایی ندارد، مردم با چشمان خود به جهان نگاه می‌کنند، نه از پنجره یک صفحهٔ روشن. آنها در کوچه‌های سنگ‌فرش‌شده قدم می‌زنند، نه در مسیر‌های دیجیتال.

اما این گمنامی و دورافتادگی از دنیای دیجیتال، به‌نوعی حاوی نعمتی خاص است: فرصتی برای حفظ آنچه که فراموش می‌شود؛ آگاهی از زندگی به ساده‌ترین شکل ممکن. در اینجا، مردم هنوز می‌دانند چگونه با دست خود نان بپزند، چگونه با هم در دل شب، دور آتش جمع شوند و چگونه در لذتِ یک گفتگوی بی فشار و بی‌دغدغه، از راز‌های زندگی سخن بگویند.

در این روستاها، دسترسی به اینترنت شاید یک‌گونه فقدان باشد، اما در عین حال، یک موهبت است؛ موهبتی که به‌سادگی، به انسان‌ها این امکان را می‌دهد که بی‌هیچ پرده‌ای با خود و جهان خود آشنا شوند، بی‌آنکه در گیرودار اطلاعات زودگذر و بی‌اساس، چیزی از دست بدهند. اینجا، زندگی هنوز به‌سادگی نفس‌کشیدن است.

با این اوصاف در روستا‌های کردستان، هنوز بسیاری از خانواده‌ها از دسترسی به اینترنت محرومند و این خلا دیجیتال زندگی روزمره‌شان را تحت تأثیر قرار داده است، در حالی که در دنیای مدرن امروز، اینترنت به عنوان ابزاری برای توسعه آموزشی، اقتصادی و اجتماعی شناخته می‌شود، نبود آن در این مناطق مانعی جدی برای پیشرفت است.

جوانان این روستا‌ها که به دنبال فرصتی برای یادگیری و کار هستند، در برابر محدودیت‌های ارتباطی ایستاده‌اند و این مشکل تنها یک کمبود فناوری نیست، بلکه یک چالش بزرگ اجتماعی است که نیازمند توجه جدی و سرمایه‌گذاری برای بهبود وضعیت ارتباطی در این مناطق است.



۹۱ روستای کردستان اینترنت ندارند

به گزارش روابط‌عمومی فناوری اطلاعات کردستان، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان گفت: در حال حاضر از هزار و ۳۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، ۹۱ روستا به اینترنت دسترسی ندارند.

آرام حیدری اظهار کرد: ۱۱۸ روستا در استان هم فاقد پوشش تلفن همراه است و طبق برنامه‌ریزی تا پایان امسال بیشتر این روستا‌ها از این فناوری بهره‌مند خواهند شد.

وی یادآور شد: از هزار و ۳۱۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان، هزار و ۲۱۹ روستا به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات متصل است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان افزود: از این تعداد، ۶۰۴ روستا از طریق adsl و ۶۴ روستا از طریق تکنولوژی LTE و ۷۱۴ روستا دارای تکنولوژی ۳ G/۴ G تلفن همراه به شبکه ملی اطلاعات متصل است.

حیدری با بیان اینکه برخی از روستا‌ها با بیش از یک روش به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند، ادامه داد: از هزار و ۳۱۰ روستای ذکر شده، هزار و ۱۹۲ روستا دارای پوشش تلفن همراه بالای ۷۰ درصد است که با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، در سال ۱۴۰۴ کیفی‌سازی ارتباطات در دستور کار قرار می‌گیرد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار