رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی گفت مشکلات ارز پاشنه آشیل تولیدکنندگان شیمیایی است به علاوه مابهالتفاوت ارزی هم میگیرند.
گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج، رئیس انجمن تولیدکنندگان کود شیمیایی صیاد فرهادی امروز در نشست خبری گفت بانک مرکزی بخشنامهای صادر کرده که برای وارد کنندگان سال ۱۴۰۱ تا آخر ۱۴۰۲ تفاوت ارزی میگیرند در حالی که ما وارد کننده مواد اولیه هستیم و به هیچ عنوان کود آماده وارد نمیکنیم و این بخشنامه باید اصلاح شود. فرهادی همچنین افزود از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون برای واردات مواد اولیه به ما ارز ندادند و این مسئله مشکلاتی را در تولید کود شیمیایی در داخل کشور ایجاد کرده است.تولید کنندگان داخلی بخشی از مواد اولیه خود را وارد میکنند. وی افزود که کارخانههای تولید کننده کود شیمیایی داخل کشور با حداقل ظرفیت کار میکنند با این حال حتی اجازه صادرات هم نمیدهند. فرهادی با انتقاد از اینکه به بهانه عرض یارانهای بودن اجازه صادرات نمیدهند گفت این توجیه درستی نیست زیرا زمانی که صادرات انجام میشود با ارزش افزوده بیشتری این ارز به کشور برمیگردد. فرهادی با بیان اینکه تمام شعارهای سال که توسط مقام معظم رهبری در سالهای گذشته اعلام شده حول محور تولید بوده اما متاسفانه در دورههای جدید از تولید کنندگان داخلی حمایت نمیشود. به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی ۵ میلیون تن نیاز مصرفی کشور است اما تنها دو و نیم میلیون تن کالا شیمیایی استفاده میشود. وی در پاسخ سوال خبرنگار فارس که عدم تخصیص ارز و گرفتن متفاوت ارزی چه محدودیتهایی را در تولید کودهای شیمیایی ایجاد کرده است گفت در حال حاضر کارخانهها با ۳۰ درصد ظرفیت کار میکنند و میزان تولید به روزانه بیستون رسیده است.
فرهادی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که چه انتظاراتی از وزیر جهاد کشاورزی دارید گفت اطلاعاتی که به وزیر میرسد درست نیست ایشان باید به مسائل بخش دقیقتر باشند شرایط وزارتخانه با کمیسیون کشاورزی که پیشتر مشغول بود فرق میکند. در ادامه رئیس انجمن فرآوردههای زیستی گفت که طبق قانون باید ۳۰ درصد اعتبارات به بخش کودهای زیستی و عالی اختصاص مییافت که به هیچ عنوان عمل نشده است. محمدی افزود که طبق برآورد تحقیقات آب و خاک باید سالانه یک میلیون تن کودهای زیستی و آلی تولید شود که حمایتی در این خصوص صورت نمیگیرد.در ادامه عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان کود و سم درباره اهمیت اینگونه نهادهها گفت یک بیماری بلاست برنج وجود دارد که اگر سم آن موجود نباشد در شرایط شرجی تا ۷۲ کل مزرعه برنج را میتواند از بین ببرد.
یازدهمین نمایشگاه نهالهای کشاورزی از ۱۳ تا ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود. ۱۸۰ شرکت ر زمینه شرکت میکنند.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار