جان باختن سالانه ۲۰ هزار نفر در کشور در اثر تصادفات رانندگی/ پویش «چشم به راهیم» پویشی برای کاهش تصادفات
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اروجعلی علیزاده در آیین رونمایی از پوستر جشنواره چند رسانه ای « چشم به راهیم»، افزود: ۱۴ هزار کیلومتر راه در استان وجود دارد و مسیر جاده ابریشم و بخشی از مسیر شمال و جنوب منتهی به آذربایجان شرقی می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن۱۳۵ کیلومتر مرز در استان داریم و دو پایانه مرزی جلفا و نوردوز در استان وجود دارد و پایانه مرزی کلاله آق بند در خداافرین نیز بین ایران و آذربایجان در دست احداث است.
علیزاده با بیان اینکه آذربایجان شرقی استان توریستی با توجه به ظرفیت هایی که دارد بوده، سالانه ۳۵۰ میلیون تردد داشته و حمل و نقل جاده ای در آن نقش اول را دارد و در جابجایی کالا مسافر و ترانزیت ۹۰ درصد آن ناوگان عمومی از طریق جاده انجام می شود و این وظیفه ما را بیشتر می کند تا معطوف به این سمت برای ایجاد بستر لازم باشیم.
وی اضافه کرد: همچنین ۲۵ میلیون تن کالا از ناوگان کامیونی و ۴ میلیون نفر ناوگان اتوبوسی جابجا شده و بیشترین واردات و صادرات نیز از پایانه مرزی اتفاق می افتد.
علیزاده همچنین در ادامه برگزاری جشنواره جاده سبز با پویش چشم به راهیم را با توجه به وجود تصادفات جاده ای به عنوان مهم ترین چالش کشور و استان مهم عنوان و بیان کرد: چون مهم ترین سرمایه کشور نیروی انسانی است باید در این راستا اقداماتی انجام شود که جشنواره رسانه ای از آن جمله است.
وی ادامه داد: عوامل مختلف در ایجاد تصادف نقش دارد که جاده، وسیله نقلیه و عامل انسانی از علل آن به شمار می ی رود و بر حسب مطالعات انجام شده نقش انسانی مهم ترین عامل این تصادفات است و بیش از ۷۰ درصد تصادفات را شامل می شود.
علیزاده گفت: به مرور زمان با ایجاد راه های مختلف جاده ای بزرگراه و ...کارهای سخت افزاری زیادی انجام شده ولی به هدف گذاری اصلی نرسیدیم و امید است برگزاری جشنواره رسانه ای بتواند نقش مهمی در آگاهی بخشی و فرهنگ سازی و کاهش تصادفات داشته باشیم.
وی ادامه داد: ۱۵ درصد ناوگان ما عمومی است و نیم درصد تصادفات متعلق به آن است و بیشترین سواری و شخصی است وا ز سال ۲۴۰۱ پویش چشم به راهیم را به صورت فیزیکی راه اندازی شد و هدف ان استراحت افراد در حین رانندگی و کاهش تصادفات بود و اکنون جشنواره رسانه ای را برگزار می کنیم تا با نقش آفرینی اهالی رسانه در جامعه موجب آگاهی بخشی مردم و کاهش تصادفات باشیم چرا که جان یک نفر هم برای ما ارزشمند است.