شایع‌ترین سرطان‌ها در اردبیل معده، پستان و پروستات است

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: براساس آخرین گزارش، شایع‌ترین سرطان‌ها در استان به ترتیب سرطان معده، پستان، پروستات، روده بزرگ و مری است.
کد خبر: ۹۶۶۱۷۲۸
|
۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹

شایع‌ترین سرطان‌ها در اردبیل معده، پستان و پروستات است

سعید صادقیه اهری در گفت‌وگو با خبرنگار بسیج در اردبیل بر لزوم انجام برنامه‌های تشخیص زودهنگام سرطان تاکید کرد.

وی با اشاره به برگزاری هفته ملی سرطان از یکم الی هفتم بهمن ماه تصریح کرد: سـرطان یـک بیمـاری مهـم و تهدیدکننـده زندگـی در سراسـر دنیـاسـت و طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت، از حدود یک سوم سرطان‌ها می‌توان پیشگیری کرد.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سبک زندگی نامناسب مانند افزایش مصرف دخانیات، غذاهای چرب و پرکالری، کم‌تحرکی و عوامل محیطی مثل آلودگی هوا از مهمترین دلایل افزایش بروز سرطان در ایران و جهان است.

صادقیه اهری افزود: نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، در کشور ما نیز هم‌راستا با اهداف ملی و جهانی مبارزه با سرطان، هفته اول بهمن ماه سال 1403 به نام هفته ملی سرطان با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به شایع‌ترین سرطان‌ها در استان اردبیل خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین گزارش، شایع‌ترین سرطانها در استان به ترتیب سرطان معده، پستان، پروستات، روده بزرگ و مری است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تاکید کرد: بسیار ضروری است که ما علائم خطر و علل ایجاد سرطان به ویژه سرطان‌های شایع در استان را بشناسیم و در صورت دارا بودن علائم هشداردهنده از جمله ابتلا به سرطان در اقوام درجه یک، بی‌اشتهایی یا کاهش وزن بی‌دلیل، اختلال بلع یا سوء هاضمه طولانی، توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی مدت، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال یا یبوست طولانی به پزشک مراجعه کنیم.

صادقیه اهری در ادامه اضافه کرد: خوشبختانه برخی سرطان‌ها تا حد زیادی قابل پیشگیری هستند و با غربالگری و تشخیص زودرس، در مراحل اولیه در اکثر موارد قابل درمان است.

وی بر لزوم انجام برنامه‌های تشخیص زودهنگام تاکید کرد و ادامه داد: تشخیص زودهنگام می‌تواند اثرات چشمگیری در کاهش نرخ بروز سرطان‌ها داشته باشد و در حال حاضر برنامه تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرویکس در سطح کلیه مراکز بهداشتی استان در حال انجام بوده و مردم می‌توانند برای دریافت خدمات رایگان تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان به این مراکز مراجعه کنند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با اشاره به اینکه سبک زندگی ما جز عوامل بسیار مهم در بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان است، بیان کرد: سبک زندگی افراد بر سلامت و کیفیت زندگی آنها تأثیر می‌گذارد به طوری که استعمال دخانیات، چاقی، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، خواب ناکافی و استرس از جمله عوامل خطرزای اصلی در بروز انواع سرطان‌ها هستند.

صادقیه اهری بر اصلاح سبک زندگی تاکید کرد و یادآور شد: همان طور که سبک ناسالم زندگی ریسک ابتلا به سرطان و احتمال پیشرفت این بیماری را افزایش می‌دهد، الگوهای رفتاری سالم می‌تواند در پیشگیری از سرطان مؤثر باشد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار