بهزاد محمدی خلفلو روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار بسیج با اشاره به آغاز عملیات احداث این مدارس در آینده نزدیک گفت: نخستین جلسه شروع نهضت مدرسهسازی هفته گذشته در استانداری اردبیل با حضور مسئولان مرتبط برگزار و مقرر شد که در مرحله اول این اقدام بزرگ، مدارس کانکسی و سنگی نا ایمن ساماندهی شود.
وی بیان کرد: طبق بررسی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، ۵۶ مدرسه سنگی ناایمن در این استان وجود دارد که با پای کار آمدن همه ظرفیتهای استان، بنیاد علوی اعلام آمادگی کرده است که هشت واحد از این مدارس را در مرحله اول و ۱۸ واحد از آن را در مرحله دوم احداث و نوسازی کند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل افزود: از هشت مدرسه سنگی پیشبینی شده برای نوسازی و احداث، ۶ واحد در شهرستان مشگینشهر و ۲ واحد از آن نیز در شهرستانهای پارسآباد و کوثر قرار دارد که در مرحله اول اقدام، تهیه نقشه احداث، تحویل زمین و مقدمات جابجایی دانشآموزان به مکان جدید جهت شروع عملیات اجرایی در حال انجام است.
هشت مدرسه جدید مهرماه سال آینده تحویل آموزش و پرورش اردبیل میشود
وی اضافه کرد: این مدارس در مناطق کوهستانی و صعبالعبور واقع شده است و به محض این که شرایط آب و هوایی مساعد شد، عملیات احداث آنها شروع شده و تا آغاز سال تحصیلی جدید در مهرماه سال آینده، تحویل اداره کل آموزش و پروش استان اردبیل خواهد شد.
بهزاد محمدی خلفلو همچنین گفت: تامین فضاهای آموزشی در اولویت برنامههای دولت قرار گرفته به طوری که هر هفته موضوع توسعه عدالت آموزشی و فضاهای آموزشی و پرورشی مورد بررسی مستقیم رئیس جمهور قرار میگیرد.
نماینده طرحهای عمرانی بنیاد برکت در استان اردبیل نیز با تقدیر از تصمیم جدی دولت برای محرومیتزدایی و توسعه عدالت در فضاهای آموزشی کشور گفت: بنیاد علوی همواره تلاش کرده است در مسیر توسعه آموزش به عنوان زیربنای توسعه جامعه و ایفای وظیفه در قبال نسل آینده گامهای مؤثری بردارد و با مشارکت در پروژههای آموزشی و پرورشی، بستری مناسب برای آموزش و پرورش دانشآموزان در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته فراهم کند.
میرعزیز سیدجلیلی با بیان این که این سرزمین با آموزش صحیح و اصولی توسعه مییابد و مدرسهسازی میتواند به پیشرفت کشور و اعتلای نام ایران کمک کند، افزود: بنیاد علوی با تمام توان و با همراهی مسئولان استانی و ملی، در ساخت هشت واحد مدرسه جایگزین مدارس سنگی ناایمن در مناطق محروم استان اردبیل مشارکت میکند.
وی بیان کرد: این پروژههای جایگزین به ایجاد محیطی امن و استاندارد برای تحصیل دانشآموزان کمک کرده و به نمادی برای عزم همگانی برای حمایت از آیندهسازان کشور تبدیل خواهد شد و گامی در جهت توسعه عدالت آموزشی و کاهش محرومیتهای تحصیلی در استان خواهد بود.
به گزارش بسیج ، به گفته مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل، پنج شهرستان اردبیل، پارسآباد، مشگینشهر، خلخال و اصلاندوز با مشکل جدی کمبود فضای آموزشی مواجه هستند به طوری که میانگین فضاهای آموزشی استان اردبیل ۴.۱ متر مربع برآورد شده که این آمار با میانگین ۵.۲ متر مربعی کشور و با استاندارد ۸.۴ متر مربعی تعیین شده فاصله زیادی دارد.
تکلیف دولت برای رساندن سرانه فضاهای آموزشی به ۶.۱ متر مربع در طول برنامه هفتم توسعه است و برای رسیدن به این میانگین باید حداقل ۲ هزار کلاس درس جدید تا سه سال آینده در استان اردبیل احداث شود.
بنا به اعلام مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اردبیل ، هماینک ۲۵ درصد از مدارس این استان فرسوده بوده و با عمر بالای ۲۵ تا ۳۹ سال نیازمند تخریب و بازسازی است.