
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، آیتالله سید حسن عاملی در مراسم گرامیداشت عالم فقید، آیتالله مروج اردبیلی که شامگاه امروز در پژوهشکده مروج و با حضور جمعی از مردم و مسئولین برگزار شد، اظهار کرد: مبادا علمای دین خود را با سایر اقشار مردم مقایسه کنند؛ آنها باید بار سختی جامعه را از دوش مردم برداشته و به تماشا نایستند.وی افزود: درست بهمانند عالم فقید، آیتالله مروج که بسیار مردمدار بوده و همواره به فکر حفظ وحدت جامعه بود.آیتالله عاملی عنوان کرد: من به بسیاری از استانها سفرکرده و خطبه ایراد میکنم و گاهی میبینم که بین برخی گروهها و جناحهای یک شهر، اختلاف وجود دارد اما این مشکلات هیچگاه در اردبیل نبوده و اتحاد و یکدستی امروز اردبیل، مدیون درایت آیتالله مروج است.وی با اشاره به دیگر فضیلتهای آیتالله مروج، بیان کرد: آیتالله مروج بسیار اهل نماز شب بود؛ ارتباطی قوی باخدا داشت و مأنوس بودن او با قرآن، ورد زبان بود.امامجمعه اردبیل تشریح کرد: آیتالله مروج بسیار به تفسیر قرآن علاقهمند بود و از جهت فقه و اجتهاد در مباحثات فقهی حضور پررنگ داشته و در مدارج بسیار بالایی بود. آیتالله مروج، فاضلترینِ ائمه استانها بودوی به توصیف دیگر ویژگیهای عالم ربانی، آیتالله مروج پرداخته و افزود: در آن مقطع با آقای تقوی، رئیس شورای ائمه جمعه صحبتی داشتم و او آیتالله مروج را به دلیل ویژگیهای برتری که داشت، عالمترین و فاضلترین ائمه جمعه میدانست.امامجمعه اردبیل بیان کرد: مرحوم مروج، در روابط اجتماعی خود بسیار نکتهسنج بوده و همواره به عواقب سخنان و بازتاب آنها میاندیشید؛ به همین منظور نهایت دقت را در انتخاب کلمات به کار میبرد.
آیتالله عاملی بیان کرد: همه ما مدیون او هستیم و بر سر سفره او نشسته و مطالب بسیاری از او آموختهایم؛ از دیگر ویژگیهای آن مرحوم این بود که در روضههای خود، اباعبدالله(ع) را "حسین آقا" خطاب میکرد و این نشان از مأنوس بودن او با اهلبیت بود.وی ضمن یاد و تکریم از شهید سید حسن نصرالله، گفت: چند باری نیز توفیق دیدار شهید سید حسن نصرالله را داشتم و آن شهید نیز با ادبیاتی عالی سخن میگفت؛ از روزی که او از دنیا رفت، والحقنی بالصالحین؛ گفتنی است یکی از نعمات بزرگ بهشت این است که با چه افرادی همنشین میشوید.حفظ دین و جلوگیری از تحریف، وظیفه مهم علماستنماینده ولیفقیه در اردبیل، به توصیف برخی وظایف و ویژگیهای علمای زمانه پرداخته و ادامه داد: خداوند، انبیای خود را برای تبیین دین و انتقال احکام برای ما فرستاد؛ زندگی سالم برای بشر و عروج سالم از این جهان که با راهنمایی انبیا میسر شد.وی افزود: علمای زمانه نیز همان وظایف را بر عهده دارند و باید تبیینگر باشند؛ برای مثال چگونه میتوان وجوب حج را ثابت کرد؟ باید گفت که با مسئله امامت، حج تبیین شده و از طریق علما انتقالیافته است.
امامجمعه اردبیل تشریح کرد: اگر علما نباشند، احتمال تحریف دین و خارجشدن آن از خلوص، محتمل است؛ تربیت انسانها، رد شبهات، رد بدعت، مبارزه با سلاطین و نشاندادن چهرهای زیبا از دین، از دیگر وظایف علمای زمانه است.عالم دین باید انتقالدهنده مکتب عرفانی باشد آیتالله عاملی تأکید کرد: عالم دین باید مکتب الهی و عرفانی را انتقال دهد و این همان پمپاژ معنویت است.وی افزود: چرا امروز در بحث ازدواج، دختر در سویی نشسته و پسر در سویی دیگر؟ علما باید نسبت به این مسائل، حساس باشند؛ ازاینرو خداوند به برخی از عالمان، نیرویی اعطا میکند تا بتوانند با فضیلتهای خود، بر چنین مسائلی فایق شوند که آیتالله مروج، جزء این عالمان بود.عبادتهای ما با اعتقاد به ربوبیت خداوند مقبول خواهد شدنماینده ولیفقیه در اردبیل با اشاره بویژگیهای یک جامعه آرمانی و الهی گفت: انسان نیاز به نیرویی دارد که خوب و بد را برای او تعریف کرده و راه حق را به او نشان دهد. وی بیان کرد: وقتی سخن از حق گفته میشود، آرمانیترین حالت مربوط به سخن خداوند است؛ در مسائل مختلف نظیر ازدواج، تربیت و حتی حکومت که همه باید در مسیر خداوند باشد.
آیتالله عاملی تشریح کرد: خداوند مخلوقات خود را به حال خودشان رها نمیکند بلکه با آنها سروکار دارد و با ارسال کتابهای آسمانی و انبیا، راه حق را به آنها نشان میدهد.امامجمعه اردبیل عنوان کرد: "هو معکم این ما کنتم"، مگر میشود خداوند همراهمان باشد اما با ما سخن نگوید؟ او بهاندازه یک کتاب(قرآن) با ما سخن میگوید و این ما هستیم که باید شنوا باشیم.وی ضمن تأکید بر حقانیت خداوند در موضوع ولایت و حاکمیت بر جهان گفت: عبادت زمانی مورد قبول است که جامعه تحت حاکمیت طاغوت نباشد؛ آیا شما قبول دارید که این جهان دارای صاحب است؟ سخن از کدام بیگ بنگ است؟ آیا بینگ بنگ میتواند حتی یک جرعه آب خلق کند؟ بهراستی که تنها ولی و حاکم جهان، خداوند است.