حجتالاسلام والمسلمین سید حسین حسینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، با اشاره به اهمیت اشتغال و مهارتآموزی برای بازاجتماعی شدن زندانیان، گفت: یکی از ارکان اساسی بازتوانی افراد پس از گذراندن دوران محکومیت، توانمندسازی آنها از طریق یادگیری حرفهای کاربردی است که این موضوع نه تنها از بازگشت دوباره آنان به جرائم جلوگیری میکند، بلکه به معیشت خانوادههایشان نیز کمک شایانی میکند.
رئیسکل دادگستری استان کردستان گفت: طی سال گذشته زمینه اشتغال برای ۳۳۴ نفر از اعضای خانواده زندانیان نیز فراهم شده است، همچنین ۲۷۷۱ زندانی موفق به دریافت گواهینامههای مهارتآموزی در حوزههایی همچون کشاورزی، دامپروری، خدمات، صنعت و آبزیپروری شدهاند که در حال حاضر نیز یک هزار و ۳۹۷ زندانی در کارگاههای مختلف در حال فعالیت هستند.
وی افزود: یکی دیگر از محورهای مهم اقدامات صورتگرفته، گسترش بهرهمندی از مجازاتهای جایگزین از جمله پابند الکترونیکی بوده است.
بر اساس اعلام رئیسکل دادگستری استان، تعداد زندانیان تحت نظارت سامانه الکترونیکی از ۱۹۱ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۳۳۴ نفر در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است که هماکنون ۲۰۰ زندانی در سطح استان کردستان تحت پایش ۲۴ ساعته سامانه مراقبت الکترونیکی قرار دارند.
وی با اشاره به مزایای این طرح تصریح کرد: میزان بازگشت مجدد به زندان در بین زندانیانی که از این طرح بهرهمند شدهاند، کمتر از سه درصد بوده و این نشاندهنده اثربخشی و موفقیت این رویکرد اصلاحی است.
به گفته حسینی، در حال حاضر ۲۴ کارگاه حرفهآموزی و ۳۸ کارگاه اشتغال در زندانهای کردستان فعال هستند. با توجه به نتایج مثبت این طرح، توسعه کمی و کیفی این کارگاهها در اولویت برنامههای دستگاه قضایی استان قرار گرفته است.
وی همچنین از برگزاری جلسات مستمر با دادستانها و قضات برای تسهیل صدور احکام استفاده از مجازاتهای جایگزین، ماده ۵۷ قانون مجازات اسلامی، و تشویق به توبه خبر داد که در ادامه این روند بازتوانی، ۴۶۷۰ زندانی نیز آموزش مهارتهای زندگی را دریافت کردهاند؛ آموزشهایی که هدف آنها ارتقای سلامت روانی و اجتماعی مددجویان برای بازگشت مؤثر به جامعه است.
انتهای خبر/