۰۱ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 21 April 2025
01:54
کد خبر : 9681264
۱۱:۳۵

۱۴۰۴/۰۱/۳۱
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم: 

معرفی ۴ رقم جدید نخود دیم

تبریز- رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: با همکاری مشترک مؤسسه دیم و دانشگاه فردوسی مشهد ۴ رقم جدید نخود برای کاشت در دیم‌زارهای سرد و معتدل سرد کشور معرفی شد. 

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، مظفر روستایی افزود: در راستای اجرای موافقت‌نامه طرح ملی فناوری و نوآوری بهبود پایدار عملکرد و تولید نخود در کشور که در چارچوب برنامه توسعه همکاری مشترک علمی و فناورانه بین وزارت جهاد کشاورزی و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری که توسط مؤسسه دیم به نمایندگی از سازمان تات و دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد از سال ۱۳۹۶ الی ۱۴۰۳ اجرا شد، تعداد ۴ رقم نخود به نام‌های نصیر، مارال، توس و سناباد در سال ۱۴۰۳ برای کاشت در دیم‌زارهای سرد و معتدل سرد کشور معرفی شد.

وی ادامه داد: از ویژگی‌های بارز این ارقام می‌توان به پتانسیل عملکرد بالا، ارتفاع بلند و قابل‌برداشت مکانیزه، وزن صد دانه بالا اشاره کرد که هر ۴ رقم از پروژه‌های همکاری مواد داخلی مؤسسه دیم و دانشگاه فردوسی مشهد به‌دست‌آمده است.

روستایی اظهار کرد: با معرفی این ۴ رقم جدید، تعداد ارقام نخود این مؤسسه برای اقلیم‌های مختلف در کشور به ۲۸ رقم افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود با توجه ‌به پتانسیل بالای این ارقام تولید نخود در کشور افزایش یابد. میانگین عملکرد دانه ارقام توس، مارال، سناباد و نصیر در بررسی‌های تحقیقاتی در شرایط دیم به ترتیب ۱۱۲۳ و ۱۱۶۲ و ۱۱۲۳ و ۱۴۳۴ کیلوگرم در هکتار بود.

وی همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی را برای استفاده از توانمندی‌های دو طرف در راستای تأمین امنیت غذایی را ارزشمند دانست و ابراز امیدواری کرد که در آینده این نوع همکاری‌ها توسعه یابد از زحمات همه استاتید دانشگاه و محققان مؤسسه در معرفی ارقام تشکر و قدردانی می‌شود.

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید