در همین خصوص دکتر رضا آزادی متخصص پوست، مو و زیبایی در گفتگو با خبرنگار صبریه با اشاره به عملکرد تخریبی لوازم آرایشی برای پوست اظهار داشت: مواد آرایشی در بیشتر موارد با ایجاد سدی برروی پوست مانع رسیدن اکسیژن لازم به پوست می شود و با مرور زمان تاثیر تدریجی گذاشته و باعث پیری و چروک صورت می شود.
وی با بیان اینکه ایجاد حساسیت و تحریک پذیری پوستی از شایع ترین عارضه های مواد بهداشتی و آرایشی است، گفت: لکه های ناشی از مواد آرایشی نامناسب در بیشتر موارد از بین نمی رود به همین دلیل باید مصرف ماده آرایشی و دارویی کم و درحد لزوم باشد.
آزادی افزود: مواد آرایشی چشم پرخطر ترین مواد هستند بدلیل اینکه پایه اصلی مواد آرایش چشم روغن است که برای رشد میکروب محل مناسبی می باشد. این میکروب ها باعث ایجاد عفونت، التهاب، قرمزی چشم و پوسته ریزی لبه های پلک می شود و در مواردی به بینایی زنان آسیب می رساند.
وی ادامه داد: مصرف کرم های سفید کننده یا ضد لک در طولانی مدت باعث افزایش تحریکات پوستی می شود و در کوتاه مدت اثر می گذارند. همچنین در مواردی پوست را نسبت به داروهای لازم برای پوست نیز مقاوم می کنند.
آزادی با اشاره به واردات بیش ازحد لوازم آرایشی بیان کرد: توصیه می شود از ضد آفتاب های ایرانی استفاده شود زیرا کرم های ایرانی متناسب با آب و هوای ایران ساخته می شوند اما کرم های خارجی اینگونه نیستند.
استفاده بیش از حد لزوم از مواد آرایشی باعث پیری زودرس پوست می شود
دکتر فریبا نجفی متخصص پوست نیز در گفتگو با خبرنگار صبریه با اشاره به مضرات استفاده افراطی از لوازم آرایشی اظهار داشت: استفاده از کرم پودر در کوتاه مدت عوارض چندانی ندارد اما در طولانی مدت به علت بستن منافذ پوست و کمبود اکسیژن در سطح پوست، باعث ایجاد خشکی و خط های ظریف چروک اطراف چشم می شود که با ادامه مصرف کرم پودر خط های چروک عمیق تر و پوست دچار پیری زود رس می شود.
وی تصریح کرد: استفاده از ماسک های گیاهی و کرم های مرطوب کننده بهترین راه زیبایی پوست است. لازم است که پوست صورت قبل از خواب شسته شود تا بتواند بافت های آسیب دیده با استراحت باسازی و ترمیم شود.
این متخصص پوست ادامه داد: استفاده از لنز و لاک که بسیار شایع شده است نیز خطر های جدی را در پی دارد. لنزهایی که در ابتدا برای درمان معایب چشمی بودند به وسیله ای برای زیبایی جوانان تبدیل شده است که متاسفانه بدون توجه به تاریخ مصرف یا رعایت بهداشت در موارد زیادی باعث خراش قرنیه و عفونت شدید و حتی از دست دادن کامل چشم می شود.
نجفی افزود: استفاده روزمره زنان از رژلب های نامرغوب که درصد زیادی سرب به همراه دارد خطرناک است زیار این سرب باعث خستگی و کسالت دائم و در موارد کم خونی مزمن می شود.
وی تصریح کرد: بهتر این است که استفاده از لوازم ارایشی محدود شود و اگر استفاده می شود حتما به مواد ترکیبی در کرم یا لوازم دیگر دقت شود. وجود کلوبتازول در کرم سفیدکننده در بلندمدت کم کاری غده تیروئید و پوکی استخوان را به همراه دارد. وجود هیدروکینون در کرم ضدلک در کوتاه مدت موثر ولی در بلندمدت عکس عمل می کند.
نجفی گفت: استفاده از هر نوع ماده شیمیایی از جمله رنگ، روی صورت می تواند با عوارضی که شایع ترین آن حساسیت پوستی است نمایان شود. شاید در ابتدا استعمال رنگ روی پوست، مشکل خاصی ایجاد نکند اما در بلندمدت پوست دچار قرمزی، تورم و خارش می شود که می تواند عوارض ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.