خبرهای داغ:
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه:

مجازات اعمال مجرمانه نسبت به آمران معروف تخفیف ندارد

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه گفت: مجازات اعمال مجرمانه نسبت به آمران به معروف و ناهیان از منکر قابل تخفیف و تعلیق و تعویق نیست.
کد خبر: ۸۵۸۴۰۸۰
|
۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۸
به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه به نقل از تسنیم، غلام الواری در جلسه شورای قضائی امر به معروف که امروز در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر که از بزرگترین و مهمترین فرائض دین مبین اسلام است، اظهار داشت: امام حسین (ع) بر این اساس فلسفه قیام خود را امر به معروف و نهی از منکر بر می‌شمارد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کرمانشاه با بیان اینکه امام حسین (ع) جامعه را به کشتی و مردم را مسافران این کشتی بیان کرده‌اند، افزود: این تعبیر اشاره به هلاک شدن افراد در صورت بی‌توجهی نسبت به رفتار دیگران دارد با توجه به اینکه این امام آمران به معروف و ناهیان از منکر را جانشینان خدا بر روی زمین می‌داند.

الواری با اشاره به آیاتی از قرآن که اشاره به انسانهای باایمان دارد، گفت: بر این اساس افراد با ایمان اگر قدرت و حکومت را در جامعه اسلامی به دست گیرند در پرتو آن به برپایی نماز، پرداخت زکات و مالیات اسلامی و به امر به معروف و نهی از منکر که نظارتی همگانی است می‌پردازند.

وی با اشاره به حدیث امام علی (ع) در برپایی و استواری دین گفت: این استواری در گرو امر به معروف و نهی از منکر و رعایت حدود الهی است که بخش اعظمی از رسالت انبیاء و اولیاء الهی جهت جلوگیری از انحرافات، کج‌رویهای اجتماعی و از بین بردن پیش زمینه‌های گناه که نمونه آن امر به معروف و نهی از منکر بوده اجرا شده است.

الواری با بیان اینکه در ماده هشت قانون اساسی به امر به معروف به عنوان وظیفه همگانی اشاره شده است، اظهار کرد: افراد جامعه در هر سمت و مقامی نسبت به هم وظیفه متقابل دارند و در نهج‌البلاغه نهی از منکر برای جلوگیری از زشتیها ذکر شده است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح بصیرت و آگاهی آمران به معروف را برای انجام امر به معروف و نهی از منکر ضروری دانست و افزود: آمران باید شناخت کافی از معروف و منکر داشته باشند.

وی با اشاره به شروط امر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه امام خمینی (ره) گفت: بر اساس این شروط اگر فرد ترک واجب کرده، احتمال تأثیر امر به معروف در فرد و تکرار گناه در فرد وجود داشته باشد امر به معروف و نهی از منکر باید انجام شود.

الواری با بیان اینکه تاکنون قانونی برای امر به معروف و نهی از منکر وجود نداشته است، اظهار کرد: در حال حاضر ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای انجام این فرائض دینی و اسلامی تشکیل شده است.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری نسبت به تذکر زبانی گفت: در مواردی که نظام، قانون و حاکم اسلامی است و نسبت به امر به معروف و نهی از منکر اهتمام دارد وظیفه عموم مردم تذکر با زبان بوده و اقدامات بالاتر و برخوردهای انقلابی بر عهده دستگاههای اجرایی است.

وی محترم شمردن حریم دیگران را از رفتارهای آمران به معروف دانست، افزود:آمران به معروف باید رفتار دوستانه و محترم را رعایت کنند و نسبت به حیله‌های نفسانی و شیطانی آگاه باشند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح مشارکت مردم در ستاد امر به معروف و نهی از منکر را ضرری دانست و اظهار کرد: با مشارکت مردم می‌توان در حفظ امنیت اخلاقی و اجتماعی و جلوگیری از مفاسد اجتماعی و فراگیر کردن رفتارهای بهنجار اجتماعی در محطیهای زندگی اجتماعی گام برداشت.

الواری با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نباید با تجسس همراه باشد، عنوان کرد: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری در صورت بروز رفتارهای نامناسبی که به صورت علنی انجام می‌شود و بر اساس این فریضه باید به صورت زبانی تذکراتی داده شود.

وی مراتب امر به معروف و نهی از منکر بر اساس قانون مربوطه را چهار مرحله اعلام و بیان کرد: مرحله قلبی، زبانی، نوشتاری و عملی از چهار مرتبه امر به معروف و نهی از منکر است که مرحله زبانی و نوشتاری از وظیفه عموم مردم و عملی از وظیفه دولت برای انجام این واجب الهی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به مجازاتهای مربوط به کسانی که نسبت به آمران به معروف و ناهیان از منکر اعمال مجرمانه دارند، گفت: این مجازات قابل تخفیف و تعلیق و تعویق نیست در صورتی که برای دیگر اعمال مجرمان تخفیف، تعلیق و تعویق منظور می‌شود.

الواری با اشاره به ایجاد شعب جرائم مربوط به امر به معروف و نهی از منکر گفت: قانونگذار در راستای حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر قوه قضائیه را مکلف به ایجاد شعبه ویژه به جرائم مربوط به امر به معروف و نهی از منکر کرده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار