به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، اروجعلی محمدی در نشست تخصصی با محققان و کارشناسان زراعت کشت و صنعت مغان اظهار داشت: در دشت مغان چغندرقند به عنوان یک محصول استراتژیک روند رو به رشدی را میپیماید و این شرکت به دلیل داشتن بزرگترین کارخانه قند ایران سیاست کاشت تشویقی چغندر قند را در دو سال قبل در دستور خود قرار داده است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان بیان کرد: هدف این سیاست افزایش راندمان در هکتار و افزایش عیار وسطح زیر کشت چغندر قند در اراضی زراعی بخش خصوصی است.
وی تصریح کرد: مبنای این سیاست اعتمادسازی برای پرداخت بهای به موقع این محصول و کمک در تامین ادوات برداشت و پرداخت جوایز بوده است و در این زمینه به کشاورزان اعتماد داده بودیم که از آنان حمایت ویژهای خواهیم کرد و تا امروز محصولاتشان را خریداری کرده و قسمتی از مطالباتشان را پرداخت نمودهایم و ما بقی مطالبات را در نزیکترین زمان پرداخت میکنیم.
محمدی با اشاره به استفاده از روشهای علمی در کشاورزی گفت: کشاورزان از روشهای علمی در کاشت و برداشت این محصول استفاده میکنند و راندمان تولید این محصول تا 80 تن در هکتار رسیده است و عیار آن نیز به رقم 15 نزدیک شده است و این میزان عیار قند در 10 سال قبل 9 تا 10 بوده است.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در مورد اهمیت کشت چغندر قند افزود: با کشت این محصول وابستگی ما به واردات شکر برطرف شده و اشتغال پایدار این صنعت را تضمین میکند و در ثانی اینکه تفاله آن ارزش غذایی مناسبی در صنعت دامپروری دارد و به مصرف دام رسیده که به گوشت و شیر تبدیل میشود و نقش مهمی در تقویت و حفظ بافت خاک دارد.
وی تصریح کرد: در سال زراعی جاری میزان سطح زیر کشت اراضی برای چغندر قند از یک هزار و 400 هکتار به 2 هزار و 700 هکتار رسیده است و راندمان تولید در هر واحد هکتار به مرز 60 تن رسیده است که نسبت به راندمان سال گذشته 12 تن افزایش نشان میدهد که در مجموع از 29 هزار تن در سال به بیش از 150 هزار تن در سطح دشت مغان رسیده است و پیش بینی میشود سال آینده از مرز 250 هزار تن بگذرد.
محمدی اظهار کرد: به یقین در این کار حمایتها و هدایتهای شرکت مغان به ویژه در تامین بذور مناسب و ادوات و دستگاههای برداشت و خرید به موقع بسیار موثر است و ما تلاش میکنیم با حمایت از زراعان ادوات روز آمد و جدیدی را به منطقه بیاوریم که در سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی همواره دولت در تقویت بنیه کشاورزی، تولیدکنندگان را بیش از گذشته حمایت میکند.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با اشاره به اشتغالزایی بالای کشت چغندر قندر در منطقه گفت: چغندر قند نقش اساسی در ایجاد اشتغال دارد و به عنوان مثال امسال 2 هزار و 700 هکتار محصول چغندر کشت کردهایم که این به معنای آن است که ما یک کارخانه بزرگ به ظرفیت اشتغال 2 هزار و 700 نفری با فعالیت دائم سالیانه ایجاد نمودهایم.
وی با اشاره به آبیاری چغندرقند به روش مدرن بیان کرد: آینده اقتصاد کشاورزی ایجاب میکند که آبیاری چغندر قند به صورت مدرن و تحت فشار انجام شود و در استان ما مناطق وسیعی برای کشت چغندر قند در تناوب زراعی قرار بگیرد و کارخانه قند جدیدی نیز برای استحصال این موضوع تاسیس شود.