فعالیت های قرآنی در مساجد سطح استان چشمگیر است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان در خصوص برنامه های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای فرهنگی عمومی استان و برنامه ریزی های انجام شده، در ایام مبارکه رمضان برنامه های قرآنی در سه سطح متفاوت انجام می شود.
وی ادامه داد: مراسم جزء خوانی قرآن در 62 مسجد اردبیل در ایام پرفضیلت ماه مبارک رمضان بر گزار می شود و قلب این مراسم در مصلی اردبیل در حال برگزاری است که هر روز بصورت زنده از شبکه سبلان و تکرار آن از شبکه های سراسری نیز پخش می شود.
سید ناصر اسحاقی از دیگر فعالیت های قرانی به تلاوت قرآن در بین الصلاتین اشاره کرد و گفت: در طول ماه مبارک رمضان طبق مصوبه شورای فرهنگی عمومی استان، به همت کانون فرهنگی هنری مساجد و موسسات قرآنی تلاوت قرآن در 250 مسجد سطح شهر و استان بصورت با شکوه و در بین الصلاتین برگزار می شود.
اسحاقی تصریح کرد: طرح ترجمه قرآنی در قالب طرح سمیر نیز از برنامه های اصلی این ماه پرفضیلت است که در 70 مسجد با حضور معلمان و مربیان قرآنی انجام می شود، علاوه بر فعالیت های جاری موسسات قرانی، 84 موسسه قرآنی بخصوص در ماه مبارک رمضان خدمات و برنامه های قرآنی ارائه می دهند.
وی با اشاره به خدمات فرهنگی در نظر گرفته شده در طول ماه مبارک رمضان افزود: هماهنگی های لازم جهت ارائه اقلام فرهنگی و مذهبی از جمله قرآن و مفاتیح به طالبان و علاقه مندان انجام و در سراسر استان با 30 نمایشگاه کتاب سازماندهی شده است تا هم استانی ها بتوانند به راحتی اقلام فرهنگی را تهیه نمایند.
اسحاقی ادامه داد: در این خصوص با کتابفروشی هایی که جهت همکاری اعلام آمادگی کرده بودند هماهنگی های لازم انجام گردیده و این برنامه نیز موجب رضایتمندی همشهریان هم واقع شده است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: برنامه دیگری نیز از جشن میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام تا شهادت امیرالمومنین حضرت علی (ع) توسط گروه های مردم نهاد تدارک دیده شده و از شعرا و قاریان برتر استان نیز برای شرکت در چنین مراسمات باشکوه فرهنگی و مذهبی دعوت شده است.
سید ناصر اسحاقی افزود: برای شبهای احیاء ماه مبارک رمضان نیز که قلب این مراسم در مصلی اردبیل با حضور آیت الله عاملی برگزار می شود و همزمان برای برگزاری این مراسم باشکوه و پر فضیلت در 40 پایگاه و مساجد دیگر سطح شهر نیز تدارکات لازم انجام گردیده که گروه های مردم نهاد، موسسات فرهنگی هنری و کانون های فرهنگی هنری مساجد اجرای این برنامه ها را سازماندهی کردند و در این زمینه مشغول خدمات رسانی به هم استانی ها و همشهریان می باشند.
وی ادامه داد: همین برنامه ها در شهرها و حتی روستاهای دور افتاده نیز برگزار می شود که در این امر کانون های فرهنگی هنری مساجد در 452 مسجد سراسر استان سازماندهی شده است و 50 درصد آن در روستاها و بخصوص روستاهای مرزی که هیچ تشکل و سازمانی در آنجا حضور ندارد، به همت اهالی و وجود مساجد در روستاها، توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت قرآنی خود را انجام می دهند.
وی با اشاره به روستاهای دور افتاده و مرز نشین چنین بیان داشت: روستاهایی که نیازمند قاریان قرآنی هستند با برنامه ریزی های انجام شده، از نزدیک ترین شهرها قاریان قرآنی به روستاها اعزام می شوند تا مراسم هایشان با مشکل مواجه نشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در پایان گفتگوی خود با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان اردبیل افزود: طبق بازدیدی که از اول ماه مبارک رمضان در مساجد انجام می شود شاهد مراسمات پر رونق فرهنگی، مذهبی و قرآنی در مساجد هستیم که با حضور گرم اهالی و علمای ساکن در روستاها و شهرها برگزار می شود.
سید فرزاد بلندی سادات، خبرنگار خبرگزاری بسیج استان اردبیل