دستاورد های صنعت دفاعی با رویکرد برون نگری و درون زائی تحقق یافته است
به گزارش خبرگزاری بسیج از آستانه اشرفیه، به مناسبت ۳۱مردادروزگرامی داشت صنعت دفاعی ایران و رونمایی از جنگده کوثر با ویژگی ساخت بومی و صدر صد ایرانی یادداشتی از سوی دکتر حسن حبیبی فرمانده سپاه ناحیه آستانه اشرفیه به شرح ذیل ارسال گردید که عیناً در این بخش با عنوان دستاوردها ورمز موفقیت صنایع دفاعی ایران درچهل سالگی انقلاب” انتشار می بابد.
ما در دوران قبل از انقلاب در عمده ی حوزه های صنعت دفاعی، یک مصرف کننده بودیم و در بسیاری از زمینه ها اجازه ی ورود به بسیاری از کارهای صنعتی، حتی باز کردن یک پیچ را نداشتیم و دستمان به سوی خارجی ها دراز بود؛ ولی بعد از اینکه جنگ شروع شد ما وارد بحث قطعه سازی و ورود به بحث مهندسی معکوس، گام بسیار بلندی را در اواسط دهه دوم و دهه سوم انقلاب برداشتیم و آن ورود به بحث طراحی مستقیم بود.
پس از ورود به موضوع طراحی مستقیم، پیاده سازی ایده ها ی نو و خلق محصول جدید و بلا منازع و بدون وجود مشابه آن در دنیا را آغاز و به خاطر انگیزه های قوی، فشار جنگ تحمیلی و هم نیاز زیاد و وضعیت تحریم، این مرحله را هم گام به گام ولی با سرعت زیاد طی شد وبا شعارما می توانیم وبااعتماد بنفس ،خود باوری وخوداتکایی این مسیر را خیلی سریع طی کنیم. در حالی که در بیشتر کشورهای دنیا هر گامی که از این مسیر طی می شود سالهای زیادی را صرف می کنند. اما به لطف خدا در بسیاری از این زمینه ها صنایع دفاعی کشور را به نقطه ایده آلی رسیده است و امروز با افتخار می توانیم بگوییم در زمینه های زیادی در صنایع دفاعی وارد عرصه نوآوری شدیم و محصولات جدیدی که سابقه ای از آن ها از قبل وجود ندارد خلق می کنیم.
کشور ما در حوزه های موشکی، پهپادی، زمینی و دریایی و حوزه جنگ ناهمتراز، دستاوردهای بسیار عالی به دست آورده است که در واقع این دستاوردها با رویکرد برون نگری و درون زایی که دو مؤلفه اقتصاد مقاومتی است تحقق یافته است.
جنگ امروزی به دلیل ویژگی هایی که دارد نیاز به نگاه دانش بنیانی وعلمی دارد. ما به سمت و سوی دقت بالا، سبک و چابک و هوشمند کردن و استفاده چند منظوره از یک محصول حرکت کنیم و این یک رویکرد جدید و راهبردی است. برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم هم در عرصه نرم تحول و نوآوری انجام شده و از دو ابزار راهبردی استفاده شده که بتوان از حداکثر توان کشور استفاده نمود. مؤلفه اول ایجاد هسته های کوچک و شبکه ی بزرگ است که اینکه ما بتوانیم با جمعیت حداقلی، خروجی حداکثری داشته باشیم، استفاده از شبکه ی جوانان متعهد وجوان در سطح کشور بود و استفاده از شبکه در حوزه های صنعتی و تحقیقاتی و دانشگاهی. اینکه امروز در عمده دانشگاه های طراز اول کشور بحث مهندسی و به کارگیری توانمندی های دفاعی مطرح است این یک افتخار بزرگی است. هم اکنون شما در کمتر دانشگاهی در سطح کشور می توانید وارد شوید و ببنید بحث دفاع در آنجا ورود نکرده است.
امروز شبکه همکاران گسترده صنعت دفاعی چه در حوزه شرکت های دانش بنیان چه در حوزه مجموعه دانشگاه ها و جهاددانشگاهی و صنایع مختلف بخش خصوصی، فوق العاده توسعه یافته است. این کار از منظر پدافند غیرعامل و همچنین تولیدات گسترده، بسیار ارزشمند است که انجام شده است. بنابراین امروز ما به جرئت می توانیم بگوییم که ظرفیت تولید صنایع دفاعی ما سی برابر و لیکن هزینه های ما به شدت کاهش پیدا کرده است و این رویکرد بسیار ارزشمند مدیریتی و نرم بوده که در طی این مدت حاصل شده است و امروز به لطف خدا ما می توانیم ادعا کنیم که در حوزه طراحی تا محصول و همچنین تولید انبوه می توانیم به هر مقداری که مورد نیاز باشد به سرعت خودمان را تنظیم کنیم.
با اراده وتفکّر بسیجی است که ما در کمتر عرصه ای است که بخواهیم دست به سمت خارجی ها داشته باشیم و اهمیت همکاری دانشگاه های داخلی، بسیارچشمگیربود، ما به لطف خدا توفیقات فوق العاده ای درعرصه ی دفاعی داشتیم و این به همت بلند و همکاری و مشارکت بسیار خوب دانشگاه ها به دست آمده و همچنین جهاد دانشگاهی نقش بسیار مهمی در صحنه توسعه فناوری های دفاعی داشته است.این تعامل خوب وسازنده بین صنعت ودانشگاه یک الگوی نمونه وبارزی است برای اینکه بتوانیم درسایرعرصه ها مثل صنعت خودروسازی و… هم ازاین مدل استفاده کنیم.
انتهای پیام