به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، امیدعلی پارسا امروز در شورای برنامهریزی استان اظهار داشت: نخستین سرشماری اینترنتی کشور در سال 95 انجام شد و رکورد 48 درصد سرشماری اینترنتی را از طریق تبلت داشتیم و این بزرگترین عددی است که برای کشورهایی که برای نخستین بار سرشماری اینترنتی انجام می دهند وجود داشت.
وی با اشاره به اینکه برآورد برای موفقیت سرشماری اینترنتی 15 درصد بود اما کار بزرگی انجام شد، بیان کرد: عزم ملی و همگرایی دستگاهها و عزم سه قوه سبب شد تا سرشماری دغدغه همگان شود.
پارسا اعلام کرد: اختلاف آمار در مراکز آماری بلایی بزرگ است که این مسئله موجب بی اعتمادی در بین مردم می شود، در حالی که اساس توسعه در دنیا اعتماد است.
رئیس مرکز ملی آمار ایران عنوان کرد: امیدواریم در سال 1400 سرشماری سنتی را نداشته باشیم، در تمام دنیا یک عدد تورم و بیکاری وجود دارد، و وجود دو عدد متفاوت و ارائه آمار متفاوت جز بی اعتماد کردن مردم نتیجه ای نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی نتیجه گیری از بررسی 150 طرح مختلف است، گفت: در همه دنیا 70 الی 80 درصد آمارهای رشد اقتصادی را بانک مرکزی ارائه میکرده است؛ نهاد مرکز آمار را ایجاد کردند و یک نرخ را اعلام کردند.
پارسا تصریح کرد: قاعدتا بخش خصوصی آمار رسمی کشور را نمی دهد، تنها در 5 کشور دنیا بانک مرکزی در آنها نرخ تورم را اعلام می کند؛ واحد مرکزی تولید کننده تورم و رشد اقتصادی به همراه واحد بانک مرکزی باید با هم ادغام شوند.
رئیس مرکز ملی آمار ایران بیان کرد: با معدل افزایش قیمتهای یکسال اخیر و سال قبل از آن به تورم 18 درصد میرسیم. چند راه بیشتر وجود ندارد که تداوم وضع نامناسب موجود، انتقال واحدهای محاسبه تورم و رشد و تقویت مرکز آمار از جمله آن است.
شباک از مدیران مرکز آمار ایران نیز بیان کرد: مدرن سازی آمار رسمی به عنوان یک علم مدتها مورد بحث بوده، نیازهای جامعه روز به روز تغییر یافته و انتظارات افزایش یافته و پاسخگویی به شیوه قدیم سخت شده و بار پاسخگویی بسیار حائز اهمیت است.
انتهای پیام/