به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه : استاندار کرمانشاه اظهار داشت: صدا و سیما نقش مهمی در جمعآوری کمکها برای مردم زلزلهزده داشت، سبب انسجام ملی شد و همه مردم نسبت به کرمانشاه ادای دین کردند.
وی با اشاره به هفته وحدت و تبریک ولادت رسول اکرم، ادامه داد: الحمدالله این زلزله سبب شد تا ساخت و سازهای خوبی در مناطق زلزلهزده انجام شود.
بازوند، صمیمانه از مقام معظم رهبری در راستای صدور پیام صبحگاهی بعد از شب زلزله 7.3 ریشتری، تشکر کرد و افزود: معظمله فرمودند از این زلزله برای مردم کرمانشاه یک فرصت ایجاد کنید و در تشریففرماییشان به سرپلذهاب هم بر همین نکته تاکید کردند و خوشحالم توانستیم به این گفته جامه عمل بپوشانیم.
بازوند در ادامه از رئیس جمهور که سه بار به مناطق زلزلهزده آمدند، جهانگیری معاون اول، وزیران، مدیران دستگاههای اجرایی، سپاه و ارتش که از روز اول به زلزلهزدگان کمک کردند، تشکر کرد و گفت: زلزله واقعا بزرگ بود و در 100 سال گذشته در غرب کشور به ویژه در رشته کوههای زاگرس چنین زلزله بزرگی به مقیاس 7.3 ریشتر نداشتیم، شرایط هم خیلی سخت شده بود و ما پس لرزههای بسیاری را پشت سرگذاشتیم.
این مقام ارشد اجرایی استان کرمانشاه یادآور شد: الحمدالله بعد از ساخت و سازها ساختمانها در برابر زلزله مقاوم شدهاند و 11 هزار و 500 نفر در روز با نظارت 2 هزار و 200 مهندس عمران کار کردند تا الحمدالله شاهد این بودیم که در زلزلههای بزرگ حتی یک تلفات جانی نداشتیم، البته در این بین نباید همکاری و مشارکت مردم را فراموش کنیم.
وی با بیان اینکه در مجموع این زلزله 20 ثانیهای به 130 هزار واحد خسارت وارد کرد، اضافه کرد: این مردم هشت سال در جنگ در مقابل بحرانها آبدیده شدند و به صورت خودجوش در ساخت و سازها مشارکت کردند، ما حدود 107 هزار خانه تخریب شده و نیازمند تعمیر داشتیم که امروز خوشحالیم که یکهزار و 620 روستا امروز بازسازی شده و فقط کار 5 هزار و 345 واحد هنوز تمام نشده است.
بازوند با اشاره به اینکه از روز اول به مردم گفتیم در کنارشان هستیم و نگران هیچ چیز نباشند، تاکید کرد: برای ساخت این 5 هزار واحد نیز در کنار مردم هستیم، هرچند ما هنوز کمبودها و مشکلاتی داریم که توقع داریم دولت کمکمان کند، به عنوان مثال در سرپلذهاب، ازگله و ثلاث باباجانی در مقطعی روزی 100 دستگاه کامیون کار میکرده است، جداول و آسفالت اینها از بین رفته است، البته دولت برای حل مشکلات آنها مصمم است.
وی از تابش، رئیس بنیاد مسکن و 10 استانی که معین شدند صمیمانه تشکر کرد و ادامه داد: بنیاد مسکن با عنوان هدیه مقام معظم رهبری 198 هزار تن سیمان رایگان در اختیار زلزلهزدگان قرار داد و قرار است بین 10 تا 12 میلیون تومان وام چهار درصد به خانوارهای این مناطق پرداخت شود.
استاندار کرمانشاه درباره وضعیت مستاجران، اظهار داشت: طبق قانون وظیفه قانونی ما بازسازی خانههای تخریب شده است، مالک آمده از ما پول بلاعوض گرفته و مسکن خود را بازسازی کرده و به مستاجر نداده است؛ تصمیم گرفتیم به مستاجرانی که زمین دارند، 40 میلیون وام چهار درص، سیمان و آهن رایگان بدهیم تا خانه بسازند، اما عدهای زمین هم نداشتند و ما زمینی از منابع طبیعی گرفتیم و به آنها قول میدهیم مشکلشان را حل کنیم.
وی اشارهای نیز به امهال دو ساله تسهیلات زلزلهزدگان داشت و افزود: رئیس جمهور وامهایی را که مردم تا سقف 50 میلیون قبل از زلزله گرفته بودند امحال کرد، 250 میلیارد تومان هزینه این کار در دو سال اخیر بود و در تعهد دولت است که آن را به بانک مرکزی بدهد، حال زلزلهزدگان میخواهند یک سال دیگر هم تمدید شود و دنبال این هستیم که این را حل کنیم و با معاون اول مکاتبه کردهایم ؛ 10 میلیون وام معیشتی هم دادهایم که دنبال این هستیم که آن را یک سال تمدید کنیم.
بازوند در خصوص مشکل اینترنت، تصریح کرد: قول میدهیم در اولین فرصت مشکل اینترنت را هم حل کنیم. انشاءالله که آقای جهرمی هم اگر این برنامه را میبینند به این موضوع توجه داشته باشند.
در ادامه «فرمول یک» که در فضای باز روی آنتن می رفت، چند تن از شهروندان کرمانشاهی، با مروری بر وضعیتشان در دو سال گذشته از تلاشهایی که برای بازسازی روستاها شده سخن گفتند و تشکر کردند.
سپس بازوند درباره بازگشایی مرز های استان، گفت: با پیگیریهای فراوان دولت سه مرز ما رسمی شدند و مسافران میتوانند رفت و آمد کنند. من دیداری هم با استاندار حلبچه داشتم و آنها مسائلی با دولت مرکزیشان دارند که باید آن را حل کنند و دولت اقلیم و دولت مرکزی عراق با هم توافق کنند تا این مسئله حل شود و از سوی ما هم مسئله حل شده است.
استاندار کرمانشاه در پاسخ به سوال ضیا درباره راهکارهای حل مشکل بیکاری، یادآور شد: از نماینده مقام معظم رهبری در استان که حکم پدر را دارد و از رسانهها و مطبوعات تشکر میکنم؛ اینجا یک پروژه بسیار بزرگ عمرانی اردیبهشتماه امسال توسط رئیس جمهور افتتاح شد که سد ازگله قسمتی از آن است.
وی افزود: این پروژه قبلا دست قرارگاه خاتم بود و حالا دارند بهرهبرداری میکنند، شنیدهام که آنها از نیروهای غیربومی استفاده میکنند و من پیگیر هستم تا اگر نیروی متخصص بومی داشته باشیم در اولویت قرار بگیرد. با وزیر نیرو که در آینده نزدیک به استان میآیند صحبت میکنم و این نگرانی را برطرف میکنیم.
وی تاکید کرد: با این موضوع کشاورزانی که زمین دیم دارند به آبی تبدیل میشود، در سفر 15 روز بعد از زلزله جهانگیری 600 میلیارد تومان برای اشتغال و توسعه اقتصادی مناطق زلزله مصوب کردند که از این مبلغ 200 میلیارد در حوزه کشاورزی و 400 میلیارد در حوزه صنعت استفاده میشود. تا سقف 15 میلیارد تومان میتوانیم وام چهار درصد بدهیم و عزیزان از این فرصت استفاده کنند.
بازوند در بحث سوخت، برای ساکنان روستاهایی که در نوار مرزی هستند در آینده نزدیک خبر از واریز یارانهای داد و اظهار داشت: ما سهمیه سوخت مربوط به روستاهای مرزنشین داریم و درصدی از سهم فروش برای 20 هزار خانوار که شناسایی شدهاند واریز خواهد شد.
وی تصریح کرد: این زلزله جدا از خانههای مردم یکهزار و 241 میلیارد تومان به زیرساختها از جمله جادهها، تاسیسات، آسفالت خیابانها و... خسارت وارد کرد. تاکنون دولت 690 میلیارد تومان به ما ابلاغ کرده منبعد هم ابلاغ میکند و بعد از اولویت ساخت خانههای مردم در قسمت دوم به بحث زیرساختها خواهیم پرداخت، نوبخت 125 میلیارد تومان ابلاغ کرده اند و قطعا سهم بهسزایی هم خواهد داشت.
استاندار کرمانشاه در پایان، اعلام کرد: ما برای معیشت مردم طرحی با عنوان توسعه شرق و غرب داریم که در این شرایط به سرمایهگذاران تضمین میدهیم که بیایند و سرمایهگذاری کنند.