به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، بیماری «کووید 19» معروف به «کرونا ویروس» مدتی است از یک منشا مرموز و پنهان در چین گسترش یافته و به 35 کشور جهان سرایت کرده است؛ بعضی کارشناسان معتقدند این بیماری از آنفولانزا خطرناکتر نیست، ولی تلفاتی که به بار آورده نشان میدهد که شیوع آن سریع و گسترده است.
این بیماری و واگیری آن خطرناک بوده و جامعه باید آن را جدی بگیرد؛ کرونا ویروس تا این لحظه درمان قطعی نداشته، ولی با رعایت نکات بهداشتی قابل پیشگیری است.
بیماری کرونا ویروس نیاز به مدیریت پیشگیری گسترده دارد، در این راستا وزارت بهداشت و علوم پزشکی با تمام توان در صدد این کار است و هر استان بیمارستانهایی را به عنوان بیمارستان معین مختص این بیماران به وزارتخانه معرفی کرده است.
بیمارستان تازه تاسیس «گلستان» در کرمانشاه، به عنوان بیمارستان معین در استان، بیماران مشکوک به کرونا ویروس را پذیرش کرده و با بستری از آنها تست ملکولی مخصوص این بیماری را گرفته و به تهران ارسال میکند، البته هر مورد مشکوک به کرونا الزاما تست مثبتی نخواهد داشت.
پروفسور سیاوش وزیری، متخصص بیماریهای عفونی و رئیس بیمارستان گلستان در خصوص چگونگی پذیرش بیمار در این مرکز درمانی، اظهار داشت: زمانی که بیماری در استان با انجام یک سری اقدامات توسط پزشک مشکوک به بیماری کرونا ویروس تشخیص داده شود، در بیمارستان گلستان بستری میشود.
وی در خصوص علت انتخاب این بیمارستان به عنوان بیمارستان معین در پذیرش بیماران کرونا ویروس در استان کرمانشاه، گفت: بیمارستان گلستان که نام آن بیمارستان سوانح و سوختگی است برای اقدامات مربوط به سوختگی پیشبینی شده بود و تقریبا 2 ماه هم بود که بیماران سوختگی استان کرمانشاه را پذیرش میکرد و کارهای درمانی بیماران سوختگی در این بیمارستان انجام میشد.
وزیری افزود: زمانی که موارد اثبات شده کرونا در ایران گزارش شد در تمام استانها این هماهنگی انجام شد که حداقل یک بیمارستان به شکل ویژه برای پذیرش بیماران کرونا ویروس تغییر کاربری موقت پیدا کند، بنابراین این بیمارستان همچنان در اهداف بلند مدت خود بیمارستان سوانح و سوختگی استان کرمانشاه خواهد بود نه بیمارستان کرونا ویروس! این تغییر کاربری موقت است.
رئیس بیمارستان گلستان در جواب سئوال چرایی انتخاب این بیمارستان، اظهار داشت: دلیل واضحی داشت تعداد بیمارانی که در این بیمارستان حضور داشتند در زمانی که تصمیم به تغییر کاربردی شد، تنها هفت مورد بود که نقل و انتقال آنها سریعا انجام شد و از سویی دیگر سایر بیمارستانها شرایط پذیرش بیماران کرونا ویروس را نداشتند.
وی اضافه کرد: اتاقهای بیمارستان گلستان کاملا به شکل خصوصی طراحی شده و پرسنل کمتر در خطر هستند، لذا در یک جلسه تصمیم تغییر کاربری موقت این بیمارستان برای پذیرش بیماران گرفته شد که انشاءالله طی یکی دو ماه آینده با فروکش طغیان این بیماری، کاربری بیمارستان گلستان به شکل اولیه برمیگردد.
وزیری از ممنوعیت پذیرش همراه و عیادت کننده در بیمارستان خبر داد و گفت: افراد حال بیماران را از طریق تلفن جویا باشند، این عمل تنها در راستای جلوگیری از شیوع و همهگیر شدن این بیماری است.
وی در ادامه در خصوص واکسن و درمان بیماری کرونا ویروس جدید، اضافه کرد: سه کشور در حال مراحل تولید واکسن هستند، این واکسن برای اینکه به دسترس عموم برسد و قابل استفاده باشد حداقل تا یک سال دیگر زمان میبرد.
وزیری تصریح کرد: در درمان هم از داروهای معتددی استفاده میشود یک دسته از آن داروهای هستند که در درمان اچ.ای.وی استفاده میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این سئوال که آیا این داروها اثر قطعی دارند؟، گفت: خیر، این داروها به صورت یک مجموعه استفاده میشوند و در برخی موارد موثر هستند، ولی دارو تخصصی این تیپ کرونا ویروس نیست.
وی در خصوص نیاز به بستری همه بیماران مبتلا به کرونا ویروس، تصریح کرد: عفونتهای کرونا ویروس از جمله عفونتهای ویروسی شناخته شده نوع بشر هستند که تقریبا 70 سال است در زندگی انسان حضورشان به اثبات رسیده است.
وزیری ادامه داد: هر ساله در زمان طغیان بیماریهای تنفسی موارد زیادی از مبتلایان به کرونا ویروس را هم داریم، البته کرونا ویروسهای که چند دهه قبل در زندگی انسان بودند و علائمی شبیه به سرما خوردگی داشته و بیماری خفیفی بوده است.
وی افزود: اما، در سال 2002 اولین طغیان نوعی از کرونا جهش یافته بهنام سارس که ایجاد مرگ و میر کرد گزارش شد بیماری که با نوعی از گربه چینی و خفاش در ارتباط بود که در سال 2012 فرمی دیگر از کرونا ویروس طغیان کرد که به آن مرس میگفتند، بیماری مشترک بین انسان و شتر و اواخر سال 2019 فرم دیگری از کرونا ویروس جهش یافته وارد زندگی انسان شد که به آن کووید 19 گفته شد.
رئیس بیمارستان گلستان گفت: همه گروهای سنی در معرض خطر هستند به این معنی نیست کودکان مبتلا نمیشوند احتمال ابتلای کودکان نیز وجود دارد، اما مرگ و میر و عوارض شدید در سن کمتر از 40 سال کمتر است، لذا نگرانی ما در کار پزشکی معمولا در سنین بالای 40 سال و افرادی دارای بیماری زمینهای است.
وی تصریح کرد: در این چرخه همهگیری احتمال ابتلا اطفال وجود دارد، اما به صورت یک بیماری ویروسی شبیه به سرماخوردگی، بیماری تنفسی حاد کوتاه مدت با عوارض کم و مرگ و میر پایین خود را نشان میدهد.
وزیری متذکر شد: حداکثر مرگ و میر کووید 19 که تا به امروز در چین گزارش شده به 2 مورد مرگ در هزار نفر مبتلا در سنین زیر 40 سال بوده، بنابراین نگرانی در کودکان به لحاظ مرگ و میر کم است، ولی با این وجود میتواند دیگران را مبتلا کنند.
وی در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در راستای آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی در شهر کرمانشاه به عنوان مرجع بررسی موارد مشکوک به ویروس کرونا در غرب و شمال غرب کشور، گفت: این کیتها دارای حساسیت و ویژگی استاندارد شدهایی باید باشند، خوشبختانه به دست مسؤولان استان رسیده و بعد از اینکه این کیت برای دستگاهها تشخیصی مناسبسازی شود این منطقه به صورت حرفهای در حوزه غرب و شمال غرب کشور به عنوان کانون اصلی تشخیصی شناخته خواهد شد، طبیعتا این آزمایشگاه چرخه تشخیص را تسریع و پزشکان خیلی سریع میتوانند نسبت به درمان اقدام کنند.
وزیری در ادامه، گفت: کرونا ویروس با گرم شدن هوا از بین نمیرود به لحاظ اینکه به واسطه گرم شدن هوا در و پنجره باز و تهویه بهتر انجام میشود، امکان شیوع و سرایت آن کمتر میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی در پایان، گفت: مواجعه دقیق و علمی با طغیان یا همهگیری عفونت ناشی از کرونا ویروس امری غیرقابل اجتناب است، ولی از مردم درخواست دارم درگیر شایعات نشوند کانال رسمی اطلاعرسانی برای آمار قطعی و تایید شده موارد مثبت با بررسیهای ملکولی، روابط عمومی وزارت بهداشت و وزیر بهداشت است.