به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، هوشنگ بازوند در جمع اصحاب رسانه اظهار داشت: بیماری کرونا ویروس تنها حوزه سلامت را تحت تاثیر قرار نداده بر تمامی حوزهها از جمله اجتماعی، فرهنگی و بهخصوص اقتصادی تاثیر منفی گذاشته است.
وی به تهیه نقشه راه برای مقابله با کرونا در استان اشاره کرد و افزود: این برنامه از 15 اسفندماه سال گذشته اجرا شده و تا 15 اردیبهشتماه جاری ادامه دارد، در این نقشه راه وظایف و اقدامات مشخص شده و اولویت این طرح تاکنون به حوزه سلامت سپرده شده که طبیعتا باید از این به بعد به حوزههای دیگر نیز بپردازیم.
استاندار کرمانشاه در توضیح مفاد این نقشه راه، گفت: پیک بیماری را برای یکهزار نفر پیشبینی کردیم متناسب با آن تجهیزات و امکانات را در استان فراهم و برنامهها را چیدهایم، الان بهحمدالله علیرغم اینکه 320 تخت فعال برای بیماران کرونایی در بیمارستان آماده داریم نزدیک به 120 تا 135 تخت بیشتر اشغال نشده است.
وی با بیان اینکه در ابتدا هیچ واحد تولید کننده ماسک در استان نداشتیم، تصریح کرد: با همکاری بخش خصوصی و دیگر ارگانها تاکنون 600 هزار ماسک در استان تولید و در اختیار مجموعههای درمانی و داروخانهها قرار گرفته است.
بازوند خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 50 هزار ماسک در سطح استان تولید میشود که با تلاشهای صورت گرفته تا پایان فرودینماه، تولید ماسک را به 90 هزار عدد در روز خواهیم رساند.
این مقام عالی دولت در استان کرمانشاه از سرسامان دادن حوزه سلامت با توجه به شیوع کرونا در استان خبر داد و گفت: برای حل مشکلات به وجود آمده در حوزه فرهنگی نیز مسؤولان فرهنگی، مذهبی، غیرمذهبی، ائمه جماعات و به خصوص نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه آیتالله مصطفی علما، انصافا همکاری خوبی داشتهاند.
وی به کنترل حوزه امنیتی با همکاری نیروی انتظامی اشاره و بیان کرد: مردم در حوزه اقتصادی خیلی همکاری داشتند، انتظار داریم این همکاری ادامه داشته باشد.
بازوند افزود: از طرح فاصلهگذاری اجتماعی عبور کردیم و وارد مرحلهای دیگر بهنام فاصلهگذاری هوشمند شدیم یعنی با بازگشت فعالیت برخی از صنوف کمریسک از 23 فروردینماه، هوشمندانه از خود مراقبت کنیم.
وی با بیان اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا مشاغل کمریسک را اعلام خواهد کرد، گفت: این فاصلهگذاری اجتماعی یعنی بازگشت فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی برخی صنوف با رعایت پروتکلهای بهداشتی است به حدی که از تعطیلی جامعه جلوگیری شود تا مشکلات اقتصادی زیاد نشود و دانشگاه علوم پزشکی موظف بر نظارت این پروتکلها است.
بازوند اضافه کرد: طرح هوشمند به معنی این نیست که مردم از خانههایشان بیرون بیایند و دیگر رعایت نکنند با کسانی که غیرهوشمندانه در جامعه حضور یابند برخورد قانونی میشود.
استاندار کرمانشاه در خصوص کمک دولت به اقشار آسیبدیده از کرونا، ادامه داد: طبق مصوبه دولت 4 میلیون خانوار آسیبدیده از کرونا میتوانند وام یکمیلیونی (خانوار یک نفر) و دو میلیونی(خانوار 2 نفره به بالا) دریافت کند؛ جزئیات پرداخت آن توسط دولت مشخص میشود.
وی از ثبتنام بیش از 9 هزار و 200 کارگر در استان برای دریافت بیمه بیکاری خبر داد و گفت: البته این ثبتنامیها پالایش نشده، حتما باید مشمول قانونکار و تامین اجتماعی باشند تا از بیمه بیکاری به مدت سه ماه (از اسفندماه تا پایان اردیبهشتماه) برخوردار شوند.
بازوند دیگر کمک دولت به این اقشار را در قالب کمک معیشتی عنوان کرد و گفت: خلاصه دولت با بیمه بیکاری، کمک معیشتی و وام یکمیلیون و دومیلیون تومانی به قشر کارگر کمک میکند.
این مسؤول به دردسرهای میهمانان نوروزی برای استان اشاره کرد و افزود: میهمانان نوروزی سبب شدند مبتلایان استان سیر صعودی داشته باشد و دردسرهایی را برای مردم و کادر درمان به جا گذاشتند.
وی با بیان اینکه 75 درصد مردم استان توصیهها و پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند از 25 درصد باقیمانده خواست همکاری لازم را داشته باشند، چرا که هر چه زودتر از این بحران عبور کنیم به نفع خودمان است و زندگی به روال عادی برگردد.