سعید زعفری هشجین

شیوع بالای چاقی و کم تحرکی در اردبیل

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: استان اردبیل بالاترین آمار سرطان معده در ایران را داشته به نحوی که به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت در اردبیل هر ساله ۵۰ مورد سرطان معده گزارش می‌شود.
کد خبر: ۹۲۸۵۷۰۲
|
۲۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۵

شیوع بالای چاقی و کم تحرکی در اردبیل

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، رضا ملک زاده در حاشیه بازدید از مرکز تحقیقات گوارش و کبد استان اردبیل با اشاره به آمار بالای سرطان معده در استان اردبیل، اظهار کرد: استان اردبیل بالاترین آمار سرطان معده در ایران را داشته به نحوی که به ازای هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت در اردبیل هر ساله ۵۰ مورد سرطان معده گزارش می‌شود.

وی افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از ۲۰ سال پیش تحقیقاتی در رابطه با سرطان معده شروع شده و خوشبختانه این مساله منجر شد به یک برنامه پیشگیری از سرطان معده که بر روی ۲۱هزار نفر در حال انجام است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: امیدواریم با تحقیقات انجام گرفته در خصوص شیوع سرطان معده در چند سال آینده به مناسب‌ترین روش پیشگیری از شیوع سرطان معده دست یابیم.

وی ادامه داد: سرطان معده کاملا قابل پیشگیری است و در این خصوص احتیاج هست که برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام شده و امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی اردبیل بتواند علاوه بر رفع این مشکل در داخل استان به راه حلی مناسب برای رفع این مشکل در جهان دست یابد.

ملک زاده تصریح کرد: متاسفانه منابع پژوهشی در کشور بسیار اندک است به‌طوری‌که قرار بوده از تولید ناخالص ملی ۲درصد به امر پژوهش اختصاص داده شود که متاسفانه برای تحقیقات و پژوهش در کشور کمتر از نیم درصد اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: سعی کردیم با این مبلغ کم و با نهایت صرفه جویی و با همتی که همکاران ما انجام دادند، فعالیت‌های تحقیقاتی خوب و مناسبی انجام داده و یکی از اهداف ما در این پژوهش‌ها و تحقیقات این است که بتوانیم از مرگ‌های زودرس پیشگیری کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اذعان کرد: مهم‌ترین علل مرگ‌های زودرس در کشور سکته‌های قلبی و مغزی هستند که به خصوص در اردبیل نیز به‌دلیل شیوع بالای چاقی و کم تحرکی این مساله بسیار بالا بوده و در این سفر روی یک طرحی بحث می‌کنیم که بتوانیم در استان اردبیل اجرا کرده و از سکته‌های قلبی و مغزی پیشگیری کنیم.

ملک زاده گفت: هنوز هیچ روش غربالگری برای سرطان معده که مورد تائید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته باشه وجود ندارد و این روش پژوهشی که در حال انجام است منجر به یافتن روش مناسب برای غربالگری خواهد شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار