عبدالحسین رضانیا، در خصوص عوارض کمبود ویتامین «دی»، اظهار داشت: استفاده از ویتامین دی برای تمام سنین یکی از واجبات روزمره شده و کمبود آن هم برای تمامی گروههای سنی مشکلساز شده است.
وی به تقویت سیستم ایمنی بدن با وجود ویتامین D اشاره کرد و ادامه داد: ویتامین دی برای تنظیم کلسیم و فسفر بدن نیاز است که کمبود آن سبب کمبود کلسیم و فسفر در استخوان و مشکلات بعدی در استخوانبندی و اسکلتبندی بدن فرد میشود.
این متخصص اطفال و کودکان در کرمانشاه بارزترین مشکلات کمبود ویتامین دی در کودکان را با بروز بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان عنوان کرد و افزود: کمبود این ویتامین در دوران نوجوانی معمولا با دردهای مفصلی، کندی رشد قدی و چاقی غیرمعمول همراه است و در در سنین بالاتر پوکی استخوان بارزترین مشکلی است که ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه کمبود ویتامین دی ضعف سیستم ایمنی در تمامی سنین را به همراه دارد، گفت: بیشترین علت کمبود ویتامین دی به فقر غذایی برمیگردد، این ویتامین باید در پوست از طریق نور آفتاب ساخته شود که به علت استفاده کم از نور آفتاب باید از طریق غذا جبران شود.
رضانیا ادامه داد: با مصرف میوه و سبزیجات نیاز بدن به ویتامین D را نمیتوان جبران کرد، اما زرده تخم مرغ، ماهی و میگو سرشار از ویتامین دی است.
وی اظهار داشت: نوزدانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، بعد از هفته دوم از تولد حتما باید روزانه ۴۰۰ واحد ویتامین دی به صورت قطره خوراکی دریافت کنند و بعد از دوسال در هفته مصرف این میزان ویتامین دوبار در هفته کافی است.
رضانیا تصریح کرد: بعد پنج تا ۶ سالگی می توانیم در هفته یکی و یا دو تا قرص ۱۰۰ واحدی استفاده کنند و در نوجوانی تا سنین بالاتر هر ماه یک قرص ژلهای ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی کفایت میکند.