وجود ۳۴۶ هزار کندوی زنبور عسل در استان همدان
به گزارش خبرگزاری بسیج، عبدالحمید قدرتی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ما در سطح استان همدان ۷ تعاونی زنبورداری داریم، اظهار داشت: وظیفه اتحادیه زنبورداران پیگیری و در اختیار قرار دادن امکانات و نهادههای مورد نیار زنبورداران است.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۳۴۶ هزار کندوی زنبور عسل وجود دارد، گفت: ۵۰ درصد زنبورداری به دلیل تنوع آب و هوا در دو شهرستان نهاوند و ملایر است.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان همدان با اشاره به اینکه متوسط تولید عسل از هر کندو ۱۰ کیلوگرم است، افزود: زنبورداران تولیدات خود را به صورت مستقیم به مصرف کننده ارائه میکنند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف عسل تولید شده در استان بیشتر برای مصرف داخل استان است، گفت: به سایر استانها از جمله تهران نیز ارسال میشود.
قدرتی عنوان کرد: با کمک صندوق زنبورداری فروشگاهی برای معرفی عسل طبیعی و ارگانیک و محصولات زنبورداری از جمله شامپو، کرم، شمع و ... افتتاح کردهایم.
وی با بیان اینکه در شهرستان نهاوند گشنیز و در منطقه دمق شهرستان رزن رازیانه کشت میشود و کیفیت عسل تولید شده این دو شهرستان بسیار بالا است، گفت: امسال زنبورداران متوسط ۱۵ و ۲۰ کیلو عسل گرفتهاند.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان همدان با بیان اینکه به علت خشکسالیهای اخیر و سمپاشیها در سطح دنیا زنبور عسل دچار مشکلات فراوانی شده است، تصریح کرد: گاهی مواد کل یک کندو در اثر سم پاشی از بین رفته و خشکسالی اثر منفی بر روی تولید عسل داشته است.
وی با بیان اینکه زنبورداری حد واسط دامپروری و کشاورزی است، تصریح کرد: زنبورداری جزء دامپروری محسوب میشود ولی از محصولات کشاورزی استفاده میکند و با افزایش خشکسالیها تلفات زنبورداری بیشتر میشود.
قدرتی با بیان اینکه زنبورداری در کشور ما مورد حمایت قرار نمیگیرد، خاطرنشان کرد: ارزش گرده افشانی از تولید خود زنبورداری بیشتر است که متاسفانه در این خصوص کمکی در کشور نمیشود و مورد حمایت قرار نمیگیرد که برای حفظ زنبورداری باید حمایت شود و برای آن بودجه اختصاص داده شود.
وی با بیان اینکه برای گرده افشانی محصولات باغی و زراعی اگر زنبور عسل در کنار باغات باشد ارزش تولیدات آن بالاتر میرود و گرده افشانی خوبی انجام میشود، تصریح کرد: باروری توسط باد و حشرات انجام میشود که زنبور عسل مهمترین نقش را در گرده افشانی مزارع دارد.
مدیر عامل اتحادیه زنبورداران استان همدان با بیان اینکه هر جا کشاورز در خصوص زنبورداری و باغداری و محاسن گرده افشانی اطلاعات دارد به کار زنبوردار کمک میکند، گفت: در بیشتر مواقع با زنبوردار همکاری نمیکنند در حالی که زنبور عسل پاکسازی طبیعت را برعهده دارد و آنقدر قدرت ندارد که میوهها را بخورد.
وی با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده سطح درآمد مردم پایین آمده و با بالا رفتن قیمتها زنبوردار هم آسیب دیده است، گفت: عسل در جلوگیری از کرونا تاثیر مثبت دارد و محصولات زنبور عسل تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
انتهای پیام/