به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، "احمد وحیدی" وزیر کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان یزد که با موضوع سیل هفته گذشته یزد برگزار شد، اظهار داشت: این وقایع ممکن است هر سال اتفاق نیفتد، اما قرار نیست، چون هر سال اتفاق نمیافتد، نسبت به آن بی توجه باشیم.
وی با اشاره به وضعیت مسیل یزد گفت: جایی که ممکن است روزی در آن سیل جاری شود، نباید اشغال شود و در همه شرایط باید آزاد باشد و حریم آن باید رعایت شود.
وحیدی ادامه داد: کار غیرقانونی حتی اگر به طور رسمی انجام شود، باز هم غیرقانونی است و باید به طور جدی برای آزادسازی و باز کردن مسیر آن اقدام شود.
وزیر کشور تاکید کرد: اگر دستگاههای دولتی تصرف و تعرض انجام داده اند باید تخریب شود و اگر مردم این کار را کرده اند، باید توجیه شوند و رفع تصرف اتفاق بیفتد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه این حادثه خسارت جانی نداشته است، تصریح کرد: باز کردن راه عبور سیلاب کاری است که باید با جدیت دنبال شود.
وحیدی ادامه داد: شهرداریها و دهیاریها باید برای آزادسازی مسیلها اقدام کنند و مسیلهایی که در خارج از مناطق شهری و روستایی هستند باید توسط وزارت نیرو ساماندهی شود.
وزیر کشور عنوان کرد: قناتها یک تکنولوژی و فناوری برای بهره وری آب بوده و میتوان از ظرفیت آن برای هدایت سیلاب استفاده کرد، اما به حال خود رها شده اند که باید احیا شوند.
وی بیان کرد: سیل بندها از یک سو آبخیزداری و آبخوان داری را تحت پوشش قرار میدهند و از طرف دیگر سیل را کنترل میکنند که باید به آن توجه ویژه شود.
وحیدی اظهار داشت: آب باید برای عبور، مسیر داشته باشد در غیر این صورت وارد خانه مردم میشود بنابراین به آن در اسرع وقت رسیدگی شود.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث سرمازدگی تاکید کرد: علم پیشرفت کرده و این مشکلات پاسخ دارد و جهاد کشاورزی باید به طور جدی وارد شود و راهکارها را به کشاورزان معرفی کند.
وی در مورد صندوق بیمه خسارات کشاورزی عنوان کرد: این صندوق موظف است برای کشاورزان توضیح و توجیه داشته باشد و با آنها شفاف باشد تا کشاورزان بتوانند در مواقع بروز بحران از کمک آنها استفاده کنند.
وحیدی در مورد هزینههای مورد نیاز برای کمک به سیل زدگان ادامه داد: تیمهای ارزیابی را هر چه سریعتر اعزام کنید تا در زمینه خسارتها به جمع بندی برسید و تا دو هفته آینده اعلام کنید بتوانیم با فاصله کمی این خسارتها را پرداخت کنیم.
وی در مورد تامین خسارت لوازم خانگی نیز گفت: چهار قلم را ستاد اجرایی تقبل کرده و تلاش ما این است که بقیه موارد را از منابعی تامین کنیم.
وحیدی ادامه داد: جبران خسارت دامهای دامداران به میزان ۵۵۰ دام و هزار قطعه طیور را نیز به سرعت پیگیری کنید.
وزیر کشور در مورد تجهیزات و ادوات مدیریت بحران، تجهیزات مورد نیاز شهرداری و پول مورد نیاز برای رهن منزل برای سیل زدگان آسیب دیده نیز دستور پیگیری و اعلام مبلغ نهایی به وزارت کشور شد.
وحیدی گفت: یزد یک شهر جهانی است و اینکه شهرداری آن تجهیزات و ادوات ندارد قابل توجیه نیست همچنین بحث فاضلاب آن باید با جدیت پیگیری شود.