آغاز همکاری کشت و صنعت مغان با ترکیه در حوزه احداث باغ

همکاری بین شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با یک شرکت تولیدکننده نهال ترکیه در زمینه احداث باغ و نوسازی مجتمع باغات این مجموعه تولیدی آغاز شد.
کد خبر: ۹۵۸۱۲۱۴
|
۰۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار بسیج، این همکاری پیرو بازدید مدیرعامل، رئیس و اعضای هیات مدیره شرکت کشت و صنعت مغان از کشور ترکیه و به دنبال سفر و بازدید عبدالله کانکایا متخصص تولید نهال و باغدار نمونه ترکیه از شرکت کشت و صنعت مغان آغاز شد.

رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت مغان در جلسه بررسی نحوه همکاری بین کشت و صنعت مغان با شرکت ترکیه‌ای همکار اعلام کرد: عبدالله کانکایا به عنوان مجری طرح مشترک باغی، یکی از سه متخصص مجرب در تولید نهال و باغ ترکیه محسوب می شود که در جریان همکاری مشترک، دانش فنی تولید نهال و توسعه باغات میوه را به صورت نظری و عملی به کارشناسان شرکت کشت و صنعت مغان منتقل خواهد کرد.

نایبعلی رحیمی این همکاری مشترک را فصلی نوین در تعاملات برون سازمانی شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان دانست و بیان کرد: باغداری با توجه به توسعه علم، تحقیق و پژوهش در این زمینه خیلی پیشرفت کرده و مدرن شده است.

وی با بیان این که میزان برداشت میوه در واحد سطح در سایر کشورها در مقایسه با میزان برداشت محصول در کشت و صنعت مغان خیلی بیشتر است ، ادامه داد: بر همین اساس جا دارد که تعاملات با کشورهای پیشرو در این خصوص گسترش یابد.

رئیس هیات مدیره شرکت کشت و صنعت مغان با تاکید بر اهمیت استفاده از علم و فناوری روز در نوسازی باغات میوه این شرکت افزود: استفاده از نهاده‌های مختلف مثل کود و سم در باغداران ترکیه نسبت به کشت و صنعت مغان پایین بوده و این امر موجب کاهش هزینه تولید در محصولات باغی شده است.

وی نوسازی باغات میوه را از جمله اقدامات مهم و موثر در کاهش میزان مصرف آب عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و محدودیت منابع آبی باید با روش‌های نوین باغداری استفاده از آب در باغات را به حداقل برسانیم.

رحیمی اضافه کرد: مدیریت بنگاه اقتصادی کشت و صنعت مغان در نظر دارد تا چهار نوع محصول باغی را به صورت آزمایشی کشت کرده و عملیات اجرای باغ مدرن را آغاز کند که این امر، علاوه بر اجرای آزمایشی مدرن‌سازی و کسب تجربه باغداری مدرن در کوتاه، موجب کاشت باغات مدرن در اراضی این مجتمع تولیدی در آینده خواهد شد.

وی افزایش سه برابری میزان برداشت محصول باغی را از جمله دستاوردهای محتمل و قابل تحقق نوسازی باغات کشت و صنعت مغان برشمرد و گفت: این امر موجب افزایش ارزش دارایی شرکت خواهد شد.

عبدالله کانکایا ، متخصص امور باغی ترکیه نیز در این جلسه گفت: مصمم هستم تا تمام تجربیات و اندوخته علمی و تجربی خود در زمینه باغداری را در اختیار برادران دینی خود در کشت و صنعت مغان قرار دهم.

به گزارش بسیج، شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان که چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار شده و پس از کشمکش‌های زیاد واگذاری آن ابطال شد، طی ۲ سال اخیر با اقدامات انجام شده مدیریت جدید در مسیر احیا، حفظ اشتغال و سودآوری قرار گرفته است.

مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان که هم‌اکنون به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی محسوب می‌شود، در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی و صنایع وابسته با ۲ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی انسانی شاغل فعالیت می‌کند و به عنوان پیشانی تولید بخش کشاورزی استان در حال فعالیت و تولید است.

این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بزرگترین شرکت کشت و صنعت کشور با داشتن اراضی وسیع زراعی به مساحت بیش از ۲۰ هزار هکتار زمین زراعی، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه‌های قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولید غذای دام و سایر نیازهای حوزه کشاورزی از شرکت‌های منحصر به فرد کشور محسوب می‌شود.

بنا به اعلام مدیران فعلی، امکان افزایش تولیدات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به یک میلیون تن وجود دارد به طوری که میزان تولیدات این شرکت در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن بود و امسال به ۷۰۰ هزار تن می‌رسد و تا سه سال آینده هم به ظرفیت تولید یک میلیون تن محصول خواهد رسید.

هم‌اینک نیمی از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ موجود در اراضی مجتمع بزرگ تولیدی کشت و صنعت و دامپروری مغان به علت نبود سرمایه‌گذاری در طول سالیان متمادی پیر و فرسوده شده است.

بنا به گفته مدیرعامل این مجموعه، عملیات اقتصادی‌تر کردن باغات شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، نوسازی و اصلاح درختان از سال گذشته آغاز شده است به طوری که سال گذشته ۱۲۰ هکتار از باغات این واحد تولیدی نوسازی و بهسازی شد.

برنامه‌های میان مدت ایجاد نهالستان گونه‌های گواهی شده لیبل آبی، آزمایشگاه کشت بافت، باغ مادر در سطح ۵۰ هکتار، باغ الگویی غیرمتراکم در سطح هشت هکتار، باغ الگویی متراکم به میزان ۲ هکتار و نیز کشت ارقام خالص و سالم (لیبل آبی) در ناحیه چهار مجتمع باغات میوه به وسعت ۱۰ هکتار در دست اجراست که با عملیاتی شدن آنها تحول بزرگی در بزرگترین مجموعه باغی یکپارچه ایران در مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان ایجاد خواهد شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار