احیای ۷۰۲ واحد راکد صنعتی و تولید در آذربایجان شرقی
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، تراب محمدی، اجرای ۴۵ کیلومتر خط ریلی در مسیر میانه - خاوران با صرف ۱۵ هزار میلیارد ریال و کاهش حدود پنج ساعته مسیر تهران _ تبریز، تکمیل سد قزقلعه سی و بهره برداری از سد خداآفرین را از جمله اقدامات دولت در این استان اعلام کرد.
وی با عنوان اینکه آذربایجان شرقی دارای پنج هزار و ۳۷۵ واحد صنعتی و معدنی است یادآور شد: هم اکنون یک هزار و ۳۹۷ طرح با اعتبار ۵۶۰ هزار میلیارد ریال در حال اجراست که تعدادی از آنها تکمیل و آماده بهره برداری است.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به عملکرد سه ساله دولت سیزدهم در استان، گفت: در این دولت ۱۳۸ هزار و ۷۶۰ فرصت شغلی جدید در این استان ایجاد شد.
محمدی افزود: راهبرد اصلی دولت سیزدهم در راستای دولت قوی و ایران قوی، تقویت شاخصههای اقتصادی، ایجاد اشتعال، رشد تولید، بهبود فضای کسب و کار، احیای واحدهای تولیدی راکد و اتمام پروژههای نیمه تمام بود.
وی اظهار کرد: دولت سیزدهم در این راستا به جای شروع پروژههای جدید به دنبال تکمیل پروژههای نیمه تمام در حوزههای مختلف عمرانی و خدماتی مانند سدسازی، آبرسانی، راه سازی، مدرسه سازی، ایجاد مراکز خدماتی و احیای واحدهایی بود که ناقص مانده بودند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری ۲۱۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی و دولتی در بخش صنعت استان، گفت: با این میزان سرمایه گذاری، استان در این بخش در ردههای اول کشوری قرار گرفته است.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی میزان سرمایه گذاری خارجی در استان در دولت سیزدهم را ۲۸۷ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: با این میزان سرمایه گذاری خارجی، ۲۷ طرح مهم در دست اجراست که تاکنون ۸۱ میلیون دلار برای اجرای این طرحها جذب شده است.
محمدی مهمترین سرمایه گذاری در استان را در مجموعه مس سونگون اعلام کرد و یادآور شد: با سرمایه گذاری یک هزار میلیارد ریالی در این مجموعه، هم اکنون تولید شمش مس در این واحد صنعتی آغاز شده و فرآیندهای دیگر آن در منطقه ورزقان برای افزایش ارزش افزوده در استان شروع میشود.
وی با اظهار اینکه در حوزه آب و کشاورزی برای جبران ۳۰ سال کمبود آب در تبریز و شهرهای اطراف، طرح انتقال آب ارس در حال اجراست، گفت: تاکنون پنج کیلومتر از این طرح تمام شده و بقیه مسیر نیز در حال اجراست که با تبدیل فاینانس خارجی به ریالی امید است این طرح در زمانبندی به بهره برداری برسد.
وی با عنوان اینکه پیش از دولت سیزدهم ۲۵۰ هکتار مجتمع گلخانه در استان وجود داشت، افزود: در این دولت سطح گلخانههای استان به ۴۰۰ هکتار رسید و آذربایجان شرقی در توسعه صنعت گلخانهای رتبه اول کشور را کسب کرد.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی کسب رتبه دوم کشوری در کاشت محصولات دیم، خریداری ۵۸۰ هزار تن گندم در سال زراعی جاری، سرمایه گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی دولت در بخش کشاورزی استان، احداث ۲۴۰ کیلومتر راه روستایی، اجرای ۹۸۰ کیلومتر آسفالت و لکه گیری راه ها، حذف ۱۸۷ نقطه پرحادثه و ایمن سازی سه هزار ۶۳۰ کیلومتر شیکه راههای استان را از دیگر خدمت دولت اعلام کرد.
محمدی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۷۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان را از اقدامات دولت در بخش مسکن اعلام کرد و گفت: یک هزار واحد از این مسکنها در هفته دولت بهره برداری و تحویل متقاضیان میشود.
وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان، ۳۱ پروژه با اعتبار هشت هزار میلیارد ریال در مراکز شهری و روستایی به بهره برداری رسیده است و این استان در حوزه دانش بنیان با افزایش این شرکتها به ۳۲۴ رتبه پنجم کشور را کسب کرده است.
وی افتتاح ۱۵ مجتمع خدماتی بین راهی، آبرسانی به ۴۶۰ روستا و تامین آب شرب پایدار آن ها، توسعه ۲۰ هزار هکتاری پایاب سدهای استان و کاهش تنش آبی از ۱۴ شهرستان به پنج شهرستان و استفاده از فاینانس برای خط دو قطارشهری تبریز را از دیگر خدمات دولت سیزدهم در آذربایجان شرقی اعلام کرد.
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه میزان اشتغال در بخش صنعت در این استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار نفر بود، گفت: در دولت سیزدهم نرخ بیکاری با کاهش چهار دهم درصدی در استان از ۷.۸ به ۷.۴ درصد رسید.
محمدی با اشاره به کسب رتبه سوم کشوری آذربایجان شرقی در اعطای مجوزهای توسعه واحدهای صنعتی، افزود: در دولت سیزدهم تولید گوشت مرغ در این استان سالانه ۱۲ درصد، تولید گوشت ماهی ۱۱.۶ درصد و تولید گوشت قرمز ۴.۴ درصد افزایش یافت.
وی یادآور شد: ارزش افزوده بخش معدن در این استان در دولت سیزدهم از ۱.۵ درصد به ۱۵ درصد رسید و صدور مجوز ایجاد ۲۴۰ هتل و مجتمع تفریحی با سرمایه گذاری ۲۱۰ هزار میلیارد تومانی از سوی بخش خصوصی و دولتی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در این استان است.