علی حیدری در گفتوگو با خبرنگار بسیج در اردبیل اظهار داشت: کمبود آب شرب در اردبیل ملموس است و با احتساب توسعه مسکن ملی، ما در افق 1425 به 80 میلیون متر مکعب آب نیاز داریم که در شرایط فعلی کسری 40 میلیون متر مکعبی آن کاملا مشهود است.
وی به ضرورت انتقال آب از دریای خزر، سفیدرود، عمارت و ارس اشاره کرد و گفت: باید در سریعترین زمان با کمترین هزینه در این زمینه تصمیمگیری شده تا شاهد انتقال آب به اردبیل باشیم.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل تصریح کرد: انتقال آب از جنوب استان از سهم کوثر و خلخال نخواهد بود و در فصل غیر زراعی ما سهم خود را از هشت استان حوزه آبریز به دقت محاسبه کرده و انتقال آن را با اولویت خلخال، کوثر و سپس به اردبیل انجام می دهیم.
حیدری افزود: به هیچ وجه مسئله آب سیاسی نبوده بلکه سلامت مردم در آن مهم است و ضرورت دارد تا شرایط خوبی را برای انتقال و تأمین آب انجام دهیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: براساس موافقتنامه اعتبارات عمرانی سالجاری در حوزه آبرسانی به اردبیل 190 میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران داریم در حالی که در بودجه تنها یک میلیارد تومان اعتبار به آب اردبیل اختصاص یافته است.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل با انتقاد از عدم همراهی نمایندگان سابق و فعلی در حل مشکلات حوزه آبرسانی اردبیل اضافه کرد: ریالی کمک نمایندگان را از محل اعتبارات ملی و استانی به حوزه آبرسانی شاهد نبودیم و این امر به معنای واقعی دغدغه و نگرانی ما را چندین برابر کرده است.
حیدری به موضوع حقابهبران از چشمه گورگور اشاره کرد و ادامه داد: در سرعین و نیر برداشت آب را به همراه انتقال آن به کارخانههای تولید آب معدنی شاهد هستیم ولی اخیرا با سرمایهگذاری صحبت شده تا با انتقال آب گورگور به اردبیل زمینهای را فراهم کند تا از طریق شیر برداشت بتوان از این آب گوارا در داخل شهر استفاده کرد.
وی بیان کرد: ما دنبال انتقال و جابجایی آب در داخل استان نیستیم بلکه سعی میکنیم کمبود شرب آب را با بهترین روش انتقال در مرکز استان حل کنیم که در این زمینه قطعا برنامهریزیها و هدفگذاریها منطقیتر خواهد بود.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل ضرورت اطلاعرسانی و فرهنگسازی در مصرف بهینه آب را یادآور شد و تصریح کرد: در قالب برنامه داناب نشست با ائمه جمعه و جماعات، نشست در مدارس، دانشگاهها و حضور در جمع کشاورزان و برنامههای تولید شده رسانهای سعی میکنیم تا مردم را نسبت به اهمیت مصرف درست آب آگاهی ببخشیم.
حیدری گفت: مصرف بهینه آب باید در استان جا بیفتد تا همه به اهمیت آب پی برده و از مصرف بیهوده آب جلوگیری شود.
وی افزود: در دولت سیزدهم بالغ بر سه هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار، فراتر از اعتبارات سالانه به حوزه آب اختصاص یافت تا 2 برابر بودجه سالانه در این سه سال ما تزریق منابع را به طرح و پروژههای مهم و زیربنایی عمدتا از محل صندوق توسعه ملی شاهد باشیم.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: به معنای واقعی و فراتر از تورم اعتبارات حوزه آب در این استان در دولت سیزدهم جهشی بوده و بسیاری از طرحها از عمارت گرفته تا سد عنبران و کوثر تکمیل و شاهد بهرهبرداری از این سدها هستیم.
حیدری اضافه کرد: ما اجازه دادیم ریالی اعتبار حوزه آب در سه سال گذشته برگشت بخورد بلکه با پیگیری موضوع دیپلماسی آب سعی کردیم تا به تحقق و اجرایی شدن پرتکلهای حوزه آبی با دقت بیشتری عمل کنیم.
مدیرعامل آب منطقهای اردبیل به استاندارد بودن تأمین آب در سطح استان اشاره کرد و ادامه داد: سلامت مردم برای ما بسیار مهم است و اجازه نمیدهیم تا تأمین آب شرب مردم به مخاطره بیفتد.