خبرگزاری بسیج- آلوچه تولید شده در مراغه به جای تازه خوری در بهار، تابستان برداشت و پس از فرآوری بصورت خشکباری در غذاهای خورشتی و تهیه لواشک و مارمالاد استفاده میشود.
در مراغه ۱۸ نوع آلوچه تولید میشود که بیشتر بخش آن آلوچه از نوع شلیل برای خشکباری است.
شلی آلچا، قره شلی، فنری شلی، شر شلی، گوجه سلطان، قطره طلا، سردرود، سید آلچاسی، ساری آلچا و زرآلچا از جمله ارقام آلوچه در مراغه است.
آلوچه شلیل مراغه به خاطر رنگ، طعم، خاصیت خشکباری خوب، داشتن ویتامینهای آ، ب، ث و مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و آهن از ارقام مشتری پسند و صادراتی است.
این محصول در مراغه پس از برداشت به صورت تیزابی و آفتاب خشک فلهای به دیگر شهرستانها و استانهای کشور ارسال میشود.
برداشت آلوچه از اول مرداد آغاز شده است و تا ۱۵ شهریور در باغهای این شهرستان ادامه دارد.
پیش بینی میشود امسال ۲۸ هزار تن محصول از یک هزار و ۵۰۰ هکتار باغ آلوچه مراغه برداشت میشود.
مصرف آلوچه ضمن بهبود سیستم گوارشی بدن در تقویت دندانها و لثه مفید و منبع خوبی برای تامین ویتامین ب است.
سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن آلوچه به صورت گوجه سبز و خشکباری در ایران تولید میشود.