نخبگی به رغم بیمهری مسئولان، روایت یک بانوی موفق ارومیهای
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان غربی، بدونتردید هر اجتماعی اگر میخواهد همواره پویا و فعال باشد باید از تلاش افراد کاردان، تحصیلکرده و متعهد برخوردار شود پس زن و مرد فارغ از تفاوتهای جنسیتی میتوانند با تخصصهای ویژه در رشتههای مختلف فعالیت کرده و برای تکامل جامعه خویش نقش به سزایی ایفا کنند.
بدونتردید اشتغال نقش ویژهای در آرامش روح و روان انسانها دارد، بنابراین زنان هم در طول سالیان گذشته ثابت کردهاند می توانند پا به پای مردان به اشتغال کارآمد بپردازند به ویژه اینکه زنان مسلمان باید با رعایت قوانین اسلام که مختص اشتغال زنان در جوامع است در مسیر تکامل جامعه و خودشان گام بردارند تا موفقیت بیشتری را در نیل به اهداف خود و جامعه کسب کنند که در این میان نخبگان مسئولیت سنگینتری برعهده دارند.
در این راستا پاس صحبتهای رقیه نجفزاده عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه نشستهایم:
لطفا خودتان را معرفی کنید و به سوابق تحصیلیتان اشاره بفرمایید.
رقیه نجفزاده هستم محل خدمتم مرکز شهید باکری میاندوآب است که نخبه بنیاد ملی نخبگان هستم و 6 جایزه نخبگی از بنیاد ملی نخبگان دریافت کردم و جایزه مریم میرزاخانی و جایزه زنان نخبه کشور دریافت کردم، همواره فرد درسخوان بودم و در کنار فعالیت های علمی و تحقیقاتی به کارهای فرهنگی و اجتماعی نیز گرایش داشتهام.
مقطع لیسانس را در دانشگاه ارومیه رشته مهندسی کشاورزی و علوم باغبانی با رتبه یک فارغ التحصیل شدم، مقطع ارشد و دکترا در دانشگاه تربیت مدرس تهران سپری کردم، از مقطع دکترا با نمره 20 فارغالتحصیل شدم.
در عالم نویسندگی نیز فعالیت دارید، به این موضوع بپردازید.
زندگی خوابگاهی باعث شد که دنیای متفاوتی را تجربه کنم و 7 عنوان کتاب طی این دوران در تهران به رشته تحریر درآوردم، در این مدت مقالات زیادی هم نوشتم.
همچنین در این برهه از طرف بنیاد ملی نخبگان براساس سوابقی که داشتم جایزه ای به من تعلق گرفت که شیرین ترین جایزه عمر من بود جایزه پسادکترای شهید چمران بنیاد ملی نخبگان باعث شد موانع استخدامیام برطرف شود.
چه اقدامات شاخصی باعث شد به عنوان نخبه شناخته شوید؟
زمینه تخصصی من فوقدکترای بیوتکنولوژی گیاهی است و دکترای کشاورزی و علوم باغبانی و فیزیولوژی و اصلاح را دریافت کردهام؛ با توجه به اینکه آذربایجان غربی پوشش گیاهی غنی و گسترده دارد، تحقیقات مختلفی را انجام دادیم و چندین طرح با مرکز تحقیقات و بنیادهای مختلف در راستای شناسایی گونههای خوب اجرا کردیم، گونههایی را مورد مطالعه قرار دادیم که ترکیبات دارویی خوبی از آنها به دست می آید.
چند نمونه از این گونهها را شناسایی و معرفی کرده و روی آنها مطالعات وسیعی را انجام دادیم.
از سوی دیگر در کنار فعالیتهای علمی، در زمینه تدریس نیز گام برمیدارم.
در طی مسیر موفقیت به طور قطع با فراز و نشیبها و چالشهایی رو به رو بودهاید، لطفا در این مورد صحبت کنید.
من بومی و ساکن ارومیه هستم ولی محل خدمتم میاندوآب میباشد با توجه به اینکه خانواده ساکن ارومیه بوده و یک فرزند سه ساله هم دارم، روزانه مجبور میشوم که حداقل 6 ساعت در جاده ها بوده و مسیر بین دو شهرستان را رانندگی کنم، که طبیعی است این میزان رفت و آمد مخاطرات و خستگی سنگینی را در پی دارد، ولی با توجه به اینکه خانواده ام به ویژه همسرم با من همراه و همدل هستند و من به هدفی که دنبال می کنم ایمان دارم، کمتر دچار فرسایش روحی و جسمی میشوم.
حتی گاهی تصادف هم کردم و کسی نمیتواند منکر شود که یک خانم در جاده تصادف کند ممکن است با چه مشکلاتی رو به رو شود اما هیچ کدام از این مسائل انگیزه من را کاهش نداده است، بلکه مصمم تر هم شده ام.
برای انتقالی گرفتن به ارومیه تلاش کردهاید؟
فراوان تلاش کردهام ولی هنوز کلید آن را پیدا نکردهام، در حالی که انتظار داشتم به عنوان بانویی که موفق بوده و رزومه علمی خوبی هم دارم حداقل به خاطر خانوادهام مورد حمایت قرار بگیرم تا بتوانم انرژی که دارم صرف فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کنم ولی تاکنون چنین نبوده است اما با این همه عقب ننشسته ام و تلاش خودم را کرده ام.
مهمترین ویژگی خودتان را چه چیزی میدانید؟
به نظر خودم حقپیشه و مطالعه گر بودن مهمترین خصوصیات اخلاقی من بوده است، چون به عنوان مثال موردی پیش آمد که متوجه شدم همکارم که زمانی استاد من بود مرتکب سرقت علمی شده است، با استاد مربوط صحبت کرده و آن مقاله را رد کردم گرچه این موضوع و مواردی از این دست آثار منفی را برای من به دنبال داشت ولی از موضع خود عقب ننشستم.
معتقد هستم باید یک استاد ضمن اینکه از غنای علمی برخوردار است در اخلاق نیز ممتاز باشد و برای جامعه هدف خود اسوه قرار گیرد، به همین دلیل همیشه سعی کردم مسیر درست را انتخاب کنم.
انتهای پیام