به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، شاهپور آذروند در اولین جشنواره گردشگری «بهار در پاییز» در گرمی اظهار داشت: 15 مورد از این روستابازارها را سال گذشته در مناطق مختلف استان راهاندازی کردیم تا به صورت پنجشنبه و جمعه بازار فعالیت خود را انجام داده و عرضه محصولات روستاییان را بلاواسطه به مردم شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: قرار است این روستابازار در مراکز دهیاری بزرگ و روستاهای با تولیدات متنوع انجام شود تا عرضه محصولات باغی و صنایع دستی را به همراه سایر تولیدات شاهد باشیم.
مدیرکل امور روستایی استانداری اردبیل گفت: در سه محور گردشگری سردابه اردبیل، مسیر اردبیل ـ آستارا و اردبیل ـ خلخال نیز فروشگاههای عرضهکننده محصولات باغی، صنایع دستی و سایر محصولات روستاییان را با همراهی دهیاریها انجام دادیم و نسبت به پرداخت تسهیلات 2 میلیارد تومانی برای این فروشگاهها با نرخ سود چهار درصد اقدام شده است.
آذروند هدف از برپایی این بازارچههای روستایی را تقویت اقتصاد روستایی با عرضه محصولات به شکل بلاواسطه اعلام کرد و افزود: در قالب چنین رویدادها و جشنوارههایی تلاش میکنیم تا با برپایی غرفههای مختلف خود روستاییان و دهیاریها را مشارکت داده و به توانمندسازی نظام اقتصادی روستایی کمک کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: عمده مشکل در این راستا بازاریابی بوده که با راهاندازی این بازارچهها و همچنین روستابازار در فصول مختلف عرضه و بازار این محصولات نیز از رونق خاصی بهرهمند میشوند.
مدیرکل امور روستایی استانداری اردبیل اضافه کرد: با برنامهریزیهای انجام شده در سطح استان تلاش بر این است تا در سالهای پیش رو نیز در کنار حمایت و همراهی از تولید محصولات متنوع، در قالب این رویدادها به عرضه آنها کمک کرده و به افزایش درآمد روستاییان کمک کنیم.
آذروند بیان کرد: در این جشنواره که با نام «سون باهار» برگزار شد، 185 روستای بخش موران و گرمی مشارکت کرده و توانستهاند محصولات تولید شده خود را با تنوع خاص ارائه کنند.
وی در ادامه یادآور شد: در این رویداد علاوه بر برپایی غرفه، بازیهای بومی، محلی و اسبسواری نیز با محوریت روستاها و جامعه عشایری برگزار شد تا شرکتکنندگان از شهرهای مختلف استان بتوانند از شرایط به وجود آمده و فضای مطلوب استفاده کنند.
مدیرکل امور روستایی استانداری اردبیل در مورد پرداخت تسهیلات اشتغالزا به روستاییان نیز گفت: یکهزار و 700 میلیارد تومان در سالجاری تسهیلات اشتغالزایی به روستاییان و عشایر استان پرداخت شده که در زمینه جذب اعتبارات رتبه اول کشور را به دست آوردیم.
جزئیات جشنواره گردشگری «سون باهار» در گرمی
فرماندار شهرستان گرمی در اولین جشنواره گردشگری «بهار در پاییز» در منطقه نمونه گردشگری گیلارلوی گرمی اظهار داشت: قابلیتهای شهرستان گرمی در قالب جشنوارههای متعدد به مخاطبان معرفی میشود که ما سعی کردیم در قالب این رویدادها بستر معرفی این توانمندیها را با تنوع جاذبههای این منطقه مهیا کنیم.
حسین مولایی تصریح کرد: قرار بود در اردیبهشت ماه جشنواره گل محمدی برگزار شود که به دلیل سانحه سقوط هواپیمای رئیس جمهور شهید، این مراسم لغو شد ولی در سالهای آینده قطعا این رویداد را برگزار خواهیم کرد.
وی از برگزاری اولین جشنواره غذاهای محلی در موران و جشنواره «بهار در پاییز» با نام «سون باهار» خبر داد و گفت: بعد از سالها توقف جشنواره شادمانه منطقهای نیز قرار است در گرمی برگزار شود تا بتوانیم در ابعاد مختلف ظرفیتها و توانمندیهای شهرستان را به گردشگران و مسافران از مناطق مختلف معرفی کنیم.
فرماندار شهرستان گرمی افزود: در قالب این جشنواره مسابقه اسبسواری گرمی نیز احیا شد و امروز اسبسواران در یک رقابت نفسگیر در کنار هم به اسبسواری پرداخته و با اجرای برنامههای مختلف اسبسواری سعی کردند تا شرایط بهتری را برای این جشنواره مهیا کنند.
مولایی در ادامه خاطرنشان کرد: در قالب این جشنواره 50 غرفه تولیدات روستاییان نیز در معرض دید قرار گرفته تا اهالی روستاهای شهرستان گرمی و انگوت بتوانند در قالب این غرفهها صنایع دستی، محصولات تولید شده باغی و غذاهای محلی را به نمایش گذاشته و شرایط مناسبی را برای ارائه این توانمندیها به علاقهمندان و شرکتکنندگان به این رویداد فراهم کنند.
وی اضافه کرد: تلاش میکنیم تا با راهاندازی روستا بازار در مناطق مختلف این شهرستان بتوانیم تولیدات کشاورزان را با هدف پویایی و توانمندسازی نظام اقتصاد روستایی در معرض فروش و دید بگذاریم که قطعا در آینده پنجشنبه و جمعه بازار عرضه محصولات روستایی به شکل بلاواسطه مورد توجه قرار میگیرد.
فرماندار شهرستان گرمی بیان کرد: این رویداد در حالی در منطقه نمونه گردشگری گیلارلو برگزار میشود که در سه سال اخیر فعالیتهای خوبی در این منطقه انجام شده به طوری که رینگ پیادهروی آسفالت مسیر دسترسی، کانال آبآور و احیای دریاچه مورد توجه بوده که امیدواریم در کنار تعاونی دهیاران روستایی، بتوانیم با جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی بیش از 42 میلیارد تومان منابع اختصاص یافته به طرحهای توسعه گردشگری را در این منطقه اجرایی و عملیاتی کنیم.
مولایی در ادامه یادآور شد: با پرداخت 12 میلیارد تومان اعتبار بلاعوض دستگاههای سنگین برای تعاونیهای دهیاریها خریداری شده تا بتوانند در این منطقه کارهای عمرانی و زیربنایی را انجام داده و شرایط بهتری را فراهم کنند.
فرماندار شهرستان گرمی تصریح کرد: در قالب این رویداد توانمندی اهالی 185 روستای شهرستان گرمی اعم از موران و گرمی در معرض دید قرار گرفته و قرار است همچنان توسعه اقتصاد روستایی را با ایجاد فرصتهای اشتغال بیشتر در این منطقه شاهد باشیم.
بزرگترین انارستان در گرمی راهاندازی شده است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمی نیز در این مراسم اظهار داشت: یکهزار و 500 هکتار باغات شهرستان گرمی است که 83 هکتار آن به تولید انار اختصاص یافته و از هر هکتار 15 تن انار تولید و روانه بازار مصرف میشود.
بابک سرداری تصریح کرد: در این شهرستان تنوع تولید محصولات زراعی به ویژه دانههای روغنی را نیز شاهد هستیم به طوری که 324 هکتار کشت کلزا انجام شده و در کنار آن تولید محصول دانه روغنی کاملینا و گلرنگ را نیز شاهد هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گرمی گفت: علاوه بر انار، میوههای هسته دار نظیر هلو، شلیل، به و گردو نیز در این منطقه تولید شده و در سالهای اخیر تولید زعفران و سایر محصولات زراعی و باغی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش بسیج، اولین جشنواره گردشگری «سون باهار» در منطقه گیلارلوی گرمی در حالی برگزار شد که علاوه بر برگزاری مسابقات اسب سواری، مسابقات مختلف ورزشی، اجرای برنامههای نمایشی و سرود و برپایی 50 غرفه با هدف عرضه محصولات روستاییان اعم از محصولات باغی و زراعی نظیرانار، به، گردو، سیب ترش، عسل و داروهای گیاهی، گل محمدی و صنایع دستی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته بود و این شهرستان که به قطب تولید شیرآلات بهداشتی معروف است، تولیدکنندگان با عرضه محصولات خود سعی کرده بودند تا مخاطبات بیشتر را جلب و جذب کنند.